Studio 12
-
- Kontaktovat uživatele:
V PS12 jsem vytvořil prezentaci fotek. Vyrenderováno do MPEG2 DVD formát, 8000kbit. Při porovnání originál fota a vyrenderovaného je toto z PS12 rozmazané a neostré. Zkoušel jsem zvyšovat bitrate co to šlo, ale nemělo to žádný vliv. Dá se něco nastavit aby obé bylo srovnatelné ? Díky
Nikdy to nemůže být srovnatelné. Mpeg je ztrátová komprese a DVDvideo PAL má rozměry 720x576. Kdežto zdrojová fotka bude mít jistě mnohem více.
Neexistuje náhodou do PS 12 plugin něco jako stopky, potřebuji, aby v prostě běžel čas jak na sopkách, díky.
Zdravím, již delší dobu používám PS12 Ultimate a to s maximální spokojeností. Nyní jsem však narazil na problém, který se mi nepodařilo vyřešit, ani na netu jsem nenašel, že by ho někdo již řešil. Mám nový foťak Panasonic Lumix DMC-FT1 (vodotěsný, dají se dělat pěkné akční záběry při vodních sportech:-)), který natáčí video v rozlišení 1280x720 50s/s, panasonic udává kodek AVCHD LITE. PS 12 jej dovede zobrazit v náhledu (udává kodek H264) jde i vložit do projektu, ale obraz se přehrává dvojnásobnou rychlostí a od poloviny klipu do konce se zasekne. Ten samý výsledek je i po exportu takového klipu v libovolném nastavení. Ať nastavím jakékoli rozlišení , formát videa či snímkovou frekvenci v nastavení projektu, po vložení klipu je výsledek vždy stejný. Mám Win XP 32b, procesor Athlon 64 X2 dual core 2,7GH, 2GB RAM, i když zkoušel jsem to v PS12 i na jiném výkonějším stroji s XP32b, opět stejný výsledek. Nevite někdo co udělat, aby to PS12 načetl správně? Díky moc za odpověď.
-
- Kontaktovat uživatele:
Překonvertujte do jiného kodeku.Je k tomu Panasonicu nějaký soft?
Zkoušel jsem konvertovat do jivých formátů a problem bude asi s tou snímkovou frekvencí v rozlišení 1280x720. I v jiných kodecích se snímkovou frekvencí 50s/s má Pinnacle pořád stejný problém. Problém zmizí po konverzi na 25s/s. Je zajímavé, že PS14 už si s tím videem v originál kodeku poradí bez problémů. Ale PS14 už potřebuje procesor čtyřjádro, ach jo (.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám dva dotazy amatéra, používajícího občas studio pro vytvoření krátkých převážně "rodinných" filmů:
1. U studia 9 bylo deklarováno, že grafická karta slouží tomuto programu "pouze" pro vykreslování obrazu na monitoru. Platí to i pro verzi 12 (14)?
2. Pokud přehrávám video přímo z kamery či foťáku na TV, je obraz ostrý. Ostrý je i v přehrávači PC (např. i v často zatracovaném WMP). Vytvořím přes Pinákla DVD - výsledek je neostrý. Kde mám hledat chybu?
Za případné odpovědi děkuji předem
1. U studia 9 bylo deklarováno, že grafická karta slouží tomuto programu "pouze" pro vykreslování obrazu na monitoru. Platí to i pro verzi 12 (14)?
2. Pokud přehrávám video přímo z kamery či foťáku na TV, je obraz ostrý. Ostrý je i v přehrávači PC (např. i v často zatracovaném WMP). Vytvořím přes Pinákla DVD - výsledek je neostrý. Kde mám hledat chybu?
Za případné odpovědi děkuji předem
-
- Informace
-