Studio 12

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
N2dd
Kontaktovat uživatele:

V PS12 jsem vytvořil prezentaci fotek. Vyrenderováno do MPEG2 DVD formát, 8000kbit. Při porovnání originál fota a vyrenderovaného je toto z PS12 rozmazané a neostré. Zkoušel jsem zvyšovat bitrate co to šlo, ale nemělo to žádný vliv. Dá se něco nastavit aby obé bylo srovnatelné ? Díky
Tomas

Nikdy to nemůže být srovnatelné. Mpeg je ztrátová komprese a DVDvideo PAL má rozměry 720x576. Kdežto zdrojová fotka bude mít jistě mnohem více.
ZdeP

Nemáte někdo nějaké pluginy do PS 12, popř. nějaký odkaz kde se dají free stáhnout
ZdeP

Neexistuje náhodou do PS 12 plugin něco jako stopky, potřebuji, aby v prostě běžel čas jak na sopkách, díky.
camber

Zdravím, již delší dobu používám PS12 Ultimate a to s maximální spokojeností. Nyní jsem však narazil na problém, který se mi nepodařilo vyřešit, ani na netu jsem nenašel, že by ho někdo již řešil. Mám nový foťak Panasonic Lumix DMC-FT1 (vodotěsný, dají se dělat pěkné akční záběry při vodních sportech:-)), který natáčí video v rozlišení 1280x720 50s/s, panasonic udává kodek AVCHD LITE. PS 12 jej dovede zobrazit v náhledu (udává kodek H264) jde i vložit do projektu, ale obraz se přehrává dvojnásobnou rychlostí a od poloviny klipu do konce se zasekne. Ten samý výsledek je i po exportu takového klipu v libovolném nastavení. Ať nastavím jakékoli rozlišení , formát videa či snímkovou frekvenci v nastavení projektu, po vložení klipu je výsledek vždy stejný. Mám Win XP 32b, procesor Athlon 64 X2 dual core 2,7GH, 2GB RAM, i když zkoušel jsem to v PS12 i na jiném výkonějším stroji s XP32b, opět stejný výsledek. Nevite někdo co udělat, aby to PS12 načetl správně? Díky moc za odpověď.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Překonvertujte do jiného kodeku.Je k tomu Panasonicu nějaký soft?
camber

Zkoušel jsem konvertovat do jivých formátů a problem bude asi s tou snímkovou frekvencí v rozlišení 1280x720. I v jiných kodecích se snímkovou frekvencí 50s/s má Pinnacle pořád stejný problém. Problém zmizí po konverzi na 25s/s. Je zajímavé, že PS14 už si s tím videem v originál kodeku poradí bez problémů. Ale PS14 už potřebuje procesor čtyřjádro, ach jo :-((.
ďaur
Kontaktovat uživatele:

Mám dva dotazy amatéra, používajícího občas studio pro vytvoření krátkých převážně "rodinných" filmů:

1. U studia 9 bylo deklarováno, že grafická karta slouží tomuto programu "pouze" pro vykreslování obrazu na monitoru. Platí to i pro verzi 12 (14)?

2. Pokud přehrávám video přímo z kamery či foťáku na TV, je obraz ostrý. Ostrý je i v přehrávači PC (např. i v často zatracovaném WMP). Vytvořím přes Pinákla DVD - výsledek je neostrý. Kde mám hledat chybu?

Za případné odpovědi děkuji předem
Zamčeno
  • Informace