Ahoj,mam PS10.8,nemuzu rici,ze bych byl nespokojen.Chtel jsem se zeptat,o jak moc je PS12 lepsi nez 10.8.Nejedna se mi o Full HD,protoze to zatim s ohledem na ceny nejen HW ale i prehravacich zarizeni a medii a ani o ruzny kycovity prechody ci efekty atd.Jedna se mi spise o vychytavky a zjednoduseni prace,popripade rozsirujici funkce.
diky
Martas
Studio 12
Zdar martas. Já jsem přešel z 11 na 12. První dojmy: rychlejší, možná stabilnělší a například je tam poměrně hodně slušné rozšíření ve verzi Ultimate o Magic Bullet looks (hodně dobrý a profi softwarem hojně podporovaný plugin) barevné korekce. A pak se mi tam líbí BorisFX – Graffiti5 titulkovač. Co mě osobně potěšilo je kontrola zvukové úrovně přímo v časové ose.
diky za odpoved,nedovedu si sice poradne predstavit jak to funguje a co to teda vlastne i je "kontrola urovne zvuku v casove ose",ale zrovna prace se zvukem je v 10ce vcelku krkolomna a to bych uvital jen kliknout na linku urovne a zacit nastavovat uroven zvuku.
Chtel jsem se jeste zeptat,co to znamena vicestopa editace?Znamena to ze je tam vice stop nez v 10ce? Treba bych privital moznost vlozit soucastne 2 fotky do jedne videosekvence.
Kdyz si procitam ten popis,nemuzu se ubranit pocitu,ze spis jak cokoliv jinyho se hlavne PS12 vyznacuje podporou Full HD a okrajove tam jen neco malo pridali.
Asi je zbytecny se te ptat,kterou verzi by sis vybral.Presto ale je 12 lepsi nez 10.8?
Diky Martas
Chtel jsem se jeste zeptat,co to znamena vicestopa editace?Znamena to ze je tam vice stop nez v 10ce? Treba bych privital moznost vlozit soucastne 2 fotky do jedne videosekvence.
Kdyz si procitam ten popis,nemuzu se ubranit pocitu,ze spis jak cokoliv jinyho se hlavne PS12 vyznacuje podporou Full HD a okrajove tam jen neco malo pridali.
Asi je zbytecny se te ptat,kterou verzi by sis vybral.Presto ale je 12 lepsi nez 10.8?
Diky Martas
Kontrola zvuku v časové ose je jen taková drobnost, která spočívá v tom, že při přehrávání projektu v čas. ose přímo na takovém "teploměru" vidíš celkovou úroveň zvuku projektu, tudíž máš větší kontrolu (hrubou) zda je celkový zvuk takříkajíc v mezích normálu. A právě když na tuto kontrolku klikneš, tak se dostaš přímo do směšovače (mix pultu). Co se týká více stop, je to to samé jako v 11 a pokud vím tak i v 10 (Ultimate). Jedna hlavní, druhá překryvná a třetí stopa titulky. Mimochodem např. dvě fotky do jedné sekvence umožňuje a již umožňovala např. funkce obraz v obraze. (zase v Ultimate, nevím jestli ve verzi Plus). To, že okrajově něco přidali, kromě full HD, je v celku pravda. Ale takhle to myslím funguje ve všech (až na vyjímky) upgradech a především ve všech softwarech. Desítku vím, že všichni, co měli předchozí verze poměrně hodně pomlouvali. Já začal s jedenáctkou. A zatím musím říct, že dvanáct je lepší. Mimochodem, pokud má člověk čistej comp a především dostatečnou konfiguraci, nemá s PS větší problémy. I když.... i já vím své.
Zdar Tom
Zdar Tom
Tomas,diky za odpoved.s tema stopama mas pravdu,ale pokud se nepletu finguje to jen u videa,pokud potrebujes dat 2 PIP na statickej obraz nemuzu ( a nebo .... ).Jeste jeden snad posledni dotaz.Mam k PS10 spoustu pluginu a nejsou vubec spatny.Pokud bych presel na 12 rad bych tyhle vecicky vyuzival nadale jako napr WLFilter,BSE atd.Nevite nekdo,jestli PS12 obsahuje neco podobneho,co umi tyhle pluginy?
Diky
Martas
Diky
Martas
Tomas: Ke stabilitě PS12 budu mít asi dost výhrady. Až jsem konečně vypiplal PS 10.7, chodilo tak, že nespadlo za necelý rok ani jednou ( a jaký to byl zpočátku šmejd se ví). No a PS 12 během měsíce testování spadlo či vytuhlo skoro každý večer, někdy i dvakrát za sebou. Jednou dokonce vyhodilo i windousy. Taky nějak drhne trimování v časové ose. Ten "teploměr" na zvuk se mi zdá být moc prťavý, než aby mohl mít nějaký praktický význam... Taky se PS12 tváří seriózněji než PS10 - zmizly ty roztomilé omalovánky.
Ale tímto nechci PS12 pomlouvat, zatím to jen testuji - nejspíš to bude tak, jak je u Pinnacle obvyklé: další a další verze PS12 budou chybičky postupně odstraňovat. Pokud ovšem rovnou nepřijdou s novým PS13 (:-)).
Ale tímto nechci PS12 pomlouvat, zatím to jen testuji - nejspíš to bude tak, jak je u Pinnacle obvyklé: další a další verze PS12 budou chybičky postupně odstraňovat. Pokud ovšem rovnou nepřijdou s novým PS13 (:-)).
Souhlas. Jde o delší testování a jistě přijdou nějaké patche. Pokud vím tak u 10 jich muselo vícero aby soft vůbec fungoval.
Ahoj, prosím Vás o radu,
mám P12 a půjčila jsem si kameru od kamarádky. Kamera nahrává na miniCD. Já jsem byla vždy zvyklá nahrávat scény z pásky (mám starší kameru), tedy kabelem z kamery do PC. Teď si ale nevím rady, jak nahrát scény z toho miniCD. Poradíte mi prosím? Díky
mám P12 a půjčila jsem si kameru od kamarádky. Kamera nahrává na miniCD. Já jsem byla vždy zvyklá nahrávat scény z pásky (mám starší kameru), tedy kabelem z kamery do PC. Teď si ale nevím rady, jak nahrát scény z toho miniCD. Poradíte mi prosím? Díky
Čau Jindro. Koukám, že pilně pracuješ na videu. To je dobře. Takže obsah z miniDVD (néé miniCD) by jsi měla naiportovat poměrně snadno. Pod položkou Soubor (vlevo nahoře) najdeš volbu "importovat obsah disků DVD. Pak označíš zdroj a dáš import.
Zdar Tom
Zdar Tom
Ahoj Tomáši,
díky moc za radu. Jsem hňupka, samozřejmě že je to miniDVD
Hned to jdu vyzkoušet a začnu makat na videu..
Díky Jindra
díky moc za radu. Jsem hňupka, samozřejmě že je to miniDVD
Hned to jdu vyzkoušet a začnu makat na videu..
Díky Jindra
-
- Informace
-