Studio 12

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
martas

Ahoj,mam PS10.8,nemuzu rici,ze bych byl nespokojen.Chtel jsem se zeptat,o jak moc je PS12 lepsi nez 10.8.Nejedna se mi o Full HD,protoze to zatim s ohledem na ceny nejen HW ale i prehravacich zarizeni a medii a ani o ruzny kycovity prechody ci efekty atd.Jedna se mi spise o vychytavky a zjednoduseni prace,popripade rozsirujici funkce.
diky
Martas
Tomas

Zdar martas. Já jsem přešel z 11 na 12. První dojmy: rychlejší, možná stabilnělší a například je tam poměrně hodně slušné rozšíření ve verzi Ultimate o Magic Bullet looks (hodně dobrý a profi softwarem hojně podporovaný plugin) barevné korekce. A pak se mi tam líbí BorisFX – Graffiti5 titulkovač. Co mě osobně potěšilo je kontrola zvukové úrovně přímo v časové ose.
martas

diky za odpoved,nedovedu si sice poradne predstavit jak to funguje a co to teda vlastne i je "kontrola urovne zvuku v casove ose",ale zrovna prace se zvukem je v 10ce vcelku krkolomna a to bych uvital jen kliknout na linku urovne a zacit nastavovat uroven zvuku.
Chtel jsem se jeste zeptat,co to znamena vicestopa editace?Znamena to ze je tam vice stop nez v 10ce? Treba bych privital moznost vlozit soucastne 2 fotky do jedne videosekvence.
Kdyz si procitam ten popis,nemuzu se ubranit pocitu,ze spis jak cokoliv jinyho se hlavne PS12 vyznacuje podporou Full HD a okrajove tam jen neco malo pridali.
Asi je zbytecny se te ptat,kterou verzi by sis vybral.Presto ale je 12 lepsi nez 10.8?
Diky Martas
Tomas

Kontrola zvuku v časové ose je jen taková drobnost, která spočívá v tom, že při přehrávání projektu v čas. ose přímo na takovém "teploměru" vidíš celkovou úroveň zvuku projektu, tudíž máš větší kontrolu (hrubou) zda je celkový zvuk takříkajíc v mezích normálu. A právě když na tuto kontrolku klikneš, tak se dostaš přímo do směšovače (mix pultu). Co se týká více stop, je to to samé jako v 11 a pokud vím tak i v 10 (Ultimate). Jedna hlavní, druhá překryvná a třetí stopa titulky. Mimochodem např. dvě fotky do jedné sekvence umožňuje a již umožňovala např. funkce obraz v obraze. (zase v Ultimate, nevím jestli ve verzi Plus). To, že okrajově něco přidali, kromě full HD, je v celku pravda. Ale takhle to myslím funguje ve všech (až na vyjímky) upgradech a především ve všech softwarech. Desítku vím, že všichni, co měli předchozí verze poměrně hodně pomlouvali. Já začal s jedenáctkou. A zatím musím říct, že dvanáct je lepší. Mimochodem, pokud má člověk čistej comp a především dostatečnou konfiguraci, nemá s PS větší problémy. I když.... i já vím své.
Zdar Tom
MARTAS

Tomas,diky za odpoved.s tema stopama mas pravdu,ale pokud se nepletu finguje to jen u videa,pokud potrebujes dat 2 PIP na statickej obraz nemuzu ( a nebo .... ).Jeste jeden snad posledni dotaz.Mam k PS10 spoustu pluginu a nejsou vubec spatny.Pokud bych presel na 12 rad bych tyhle vecicky vyuzival nadale jako napr WLFilter,BSE atd.Nevite nekdo,jestli PS12 obsahuje neco podobneho,co umi tyhle pluginy?
Diky
Martas
lubud

Tomas: Ke stabilitě PS12 budu mít asi dost výhrady. Až jsem konečně vypiplal PS 10.7, chodilo tak, že nespadlo za necelý rok ani jednou ( a jaký to byl zpočátku šmejd se ví). No a PS 12 během měsíce testování spadlo či vytuhlo skoro každý večer, někdy i dvakrát za sebou. Jednou dokonce vyhodilo i windousy. Taky nějak drhne trimování v časové ose. Ten "teploměr" na zvuk se mi zdá být moc prťavý, než aby mohl mít nějaký praktický význam... Taky se PS12 tváří seriózněji než PS10 - zmizly ty roztomilé omalovánky.
Ale tímto nechci PS12 pomlouvat, zatím to jen testuji - nejspíš to bude tak, jak je u Pinnacle obvyklé: další a další verze PS12 budou chybičky postupně odstraňovat. Pokud ovšem rovnou nepřijdou s novým PS13 (:-)).
Tomas

Souhlas. Jde o delší testování a jistě přijdou nějaké patche. Pokud vím tak u 10 jich muselo vícero aby soft vůbec fungoval.
Jindra

Ahoj, prosím Vás o radu,
mám P12 a půjčila jsem si kameru od kamarádky. Kamera nahrává na miniCD. Já jsem byla vždy zvyklá nahrávat scény z pásky (mám starší kameru), tedy kabelem z kamery do PC. Teď si ale nevím rady, jak nahrát scény z toho miniCD. Poradíte mi prosím? Díky
Toma

Čau Jindro. Koukám, že pilně pracuješ na videu. To je dobře. Takže obsah z miniDVD (néé miniCD) by jsi měla naiportovat poměrně snadno. Pod položkou Soubor (vlevo nahoře) najdeš volbu "importovat obsah disků DVD. Pak označíš zdroj a dáš import.
Zdar Tom
Jindra

Ahoj Tomáši,
díky moc za radu. Jsem hňupka, samozřejmě že je to miniDVD :-)
Hned to jdu vyzkoušet a začnu makat na videu..
Díky Jindra
Zamčeno
  • Informace