proužkování videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Po dalším zkoumání se domnívám,že je použit nestandartní zápis informace o prokládání videa,bohužel chybka která je mi známá u starších Panasoniců a s tím si PS 15 moc neumí poradit,protože i náhled videa je bolavý.V Avid Studio je to lepší,tento formát mu tak nevadí.Zítra Vám udělám pro srovnání export z Avidu.Nevšim jsem si,že v jiném vláknu píšete,že máte Win 7 Home.Upgradněte na Ultimate,eliminujete tím provlémy s kodekama.Mám Win 7 Ultimate SP1 bez jakýchkoliv dalších kodekpacků a podobných serepetiček.
TomasJ

Díky moc za vyčerpávající informace, stáhnu, zkusím, dnes ale nestíhám.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Dodělal jsem export z Avid Studio.Bohužel Vás nepotěším,jsem z 80% přesvědčen,že i Vaše kamera patří k těm,které používají nekompatibilní standart pro zápis videa,jak jsem se už zmiňoval.Chyba je přímo ve způsobu prokládání a projevily se mi v Avidu přesně tytéž proužky jako s kamerou Panasonic SD 200.V Avidu se to markantně projeví při pokusu exportovat do Divx HD avi.Odkaz ke stažení z Avidu:
http://www.uloz.to/9113500/as-rar
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já bych vzal tyto zkušební vzorky a mazal s nimi danou kameru rychle reklamovat! Osobně bych se dožadoval výměny za nový kus, který tuto vadu nevykazuje. Kdyby mně nechtěli toto uznat, jako reklamaci, snažil bych se to řádně rozmáznout v médiích, aby všichni věděli, co jsou v tom Panasonic zač!
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Výměna nebo reklamace kamery je řešení,ale nejsem si jist,zda by tyto záběry pomohly.Je v nich možnost obrany a nasazení psí hlavy zákazníkovi v tom,že přiblížení a švenk jsou příliš rychlé a proto je obraz špatný.Další možná obrana je zda zákazník použil k importu jejich vlastní soft HD Writer a pokud je tato větička v návodu s dovětkem,že pokud uživatel tento soft nepoužije,firma nezaručuje výsledek.Takto jsem to objevil v návodu ke kameře Samsung.Mimo jiné ti zas doporučují soft Intelli Studio.Takže se nedivte mým ostrým reakcím při doporučeních jakou značku kamery koupit.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Chápu zde obavy Steviezaha. Když, ale kamera zaznamenává ve schváleném standardu AVC..., musejí být soubory takto natočené, zpracovatelné ve všech editačních programech. To je mnohem důležitější, než-li nějaké dovětky v návodu k použití. Výsledné soubory nesmějí vykazovat takové nedostatky, jaké jsou tu předváděny. Vím, je těžké bojovat proti tak silné opozici, ale je třeba se o to pokoušet a nenechat si kakat na hlavu. Kamera je k natáčení obrazu a tem musí být v rámci standardu použitelný bez výhrad a výjimek! Je samozřejmě možné, že se najdou kamery s touto poruchou, ale prodejce musí vzít v zastoupení firmy, které výrobky prodává zodpovědnost a postarat se o nápravu. Ať se s tím výrobce popere, jak chce. Kamera musí točit bez chyb, je-li tomu jinak, musí být v záruce provedena v lhůtě 30 od reklamace náprava, jinak má zákazník právo na výměnu zboží nebo vrácení peněz, dle jeho uvážení. Kdo to předem vzdává, nezaslouží si nic jiného, než být podveden.
TomasJ

A vy myslíte, že reklamace kamery něco vyřeší ? Resp. že se jedná o chybu, která není systémová v celé řadě, ale že nějaký upgrade firmware ten problém vyřeší ?

Já teda nevím co teď, jestli zkusit Win7, natahovat videa přes jejich sw HDwriter nebo jak se to jmenuje....btw tenhle soft, který byl u kamery mi nefunguje. Jak to sahne na kameru... hlásí to Neplatný operace a spadne to...

O víkendu zkusím ještě nějaký pokusy... ale už mě to nebaví :-(
díky za váš čas

Ještě jedna, možná blbá otázka. Mám Pinalce 15 ultimate a Steviezah píše, že to zkoušel v Avid studiu.... Mě ale při náběhu PS15 zobrazuje taky logo AVID..... ???
steviezah
Kontaktovat uživatele:

15 už je součástí fy Avid,to je v pořádku.Já jsem to zkoušel v i v Avid Studio,to je následovník 15.
TomasJ

Tak mě napadlo udělat krátké video a zkombinovat zdrojové soubory z mé kamery a jiné (použil jsem ty vzorové, co k tomu Pinnaclové dávají) a ejhle.... Je vidět, že pravda je na straně odpůrců Panasonicu :-) Opravdu.... kus z jiného zdroje je ok, navazuje kus z kamery, který proužkuje....
Trochu mě teda překvapuje, že u tohoto krátkého videa se to chová poněkud jinak, než u předchozího 50min.: Jediné neproužkované je SD AVI. u DivX se to projevuje nejvíce, ale nyní je to trochu znatelné i u BD a AVCHD... Naoprak DVD s přímým pálením je taky docela ucházející.. Každopádně markantní rozdíl mezi videama z kamery a ostatními mě opravdu donutí kameru reklamovat, dokud je v ráruce.....
Ještě mě napadlo... u dlouhých videí byl BD výstup ok, tak zkusit tento výstupní soubor převést na DVD v jiném programu... ale nenapadá mě žádný.....
TomasJ

Zkusil jsem ten výsledek dát na Youtube.... i tam je vidět v tom obrazu z kamery (druhá polovina), že třeba na hranách stojících bílých aut to proužkuje.

Zamčeno
  • Informace