proužkování videa
-
- Kontaktovat uživatele:
Po dalším zkoumání se domnívám,že je použit nestandartní zápis informace o prokládání videa,bohužel chybka která je mi známá u starších Panasoniců a s tím si PS 15 moc neumí poradit,protože i náhled videa je bolavý.V Avid Studio je to lepší,tento formát mu tak nevadí.Zítra Vám udělám pro srovnání export z Avidu.Nevšim jsem si,že v jiném vláknu píšete,že máte Win 7 Home.Upgradněte na Ultimate,eliminujete tím provlémy s kodekama.Mám Win 7 Ultimate SP1 bez jakýchkoliv dalších kodekpacků a podobných serepetiček.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dodělal jsem export z Avid Studio.Bohužel Vás nepotěším,jsem z 80% přesvědčen,že i Vaše kamera patří k těm,které používají nekompatibilní standart pro zápis videa,jak jsem se už zmiňoval.Chyba je přímo ve způsobu prokládání a projevily se mi v Avidu přesně tytéž proužky jako s kamerou Panasonic SD 200.V Avidu se to markantně projeví při pokusu exportovat do Divx HD avi.Odkaz ke stažení z Avidu:
http://www.uloz.to/9113500/as-rar
http://www.uloz.to/9113500/as-rar
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych vzal tyto zkušební vzorky a mazal s nimi danou kameru rychle reklamovat! Osobně bych se dožadoval výměny za nový kus, který tuto vadu nevykazuje. Kdyby mně nechtěli toto uznat, jako reklamaci, snažil bych se to řádně rozmáznout v médiích, aby všichni věděli, co jsou v tom Panasonic zač!
-
- Kontaktovat uživatele:
Výměna nebo reklamace kamery je řešení,ale nejsem si jist,zda by tyto záběry pomohly.Je v nich možnost obrany a nasazení psí hlavy zákazníkovi v tom,že přiblížení a švenk jsou příliš rychlé a proto je obraz špatný.Další možná obrana je zda zákazník použil k importu jejich vlastní soft HD Writer a pokud je tato větička v návodu s dovětkem,že pokud uživatel tento soft nepoužije,firma nezaručuje výsledek.Takto jsem to objevil v návodu ke kameře Samsung.Mimo jiné ti zas doporučují soft Intelli Studio.Takže se nedivte mým ostrým reakcím při doporučeních jakou značku kamery koupit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Chápu zde obavy Steviezaha. Když, ale kamera zaznamenává ve schváleném standardu AVC..., musejí být soubory takto natočené, zpracovatelné ve všech editačních programech. To je mnohem důležitější, než-li nějaké dovětky v návodu k použití. Výsledné soubory nesmějí vykazovat takové nedostatky, jaké jsou tu předváděny. Vím, je těžké bojovat proti tak silné opozici, ale je třeba se o to pokoušet a nenechat si kakat na hlavu. Kamera je k natáčení obrazu a tem musí být v rámci standardu použitelný bez výhrad a výjimek! Je samozřejmě možné, že se najdou kamery s touto poruchou, ale prodejce musí vzít v zastoupení firmy, které výrobky prodává zodpovědnost a postarat se o nápravu. Ať se s tím výrobce popere, jak chce. Kamera musí točit bez chyb, je-li tomu jinak, musí být v záruce provedena v lhůtě 30 od reklamace náprava, jinak má zákazník právo na výměnu zboží nebo vrácení peněz, dle jeho uvážení. Kdo to předem vzdává, nezaslouží si nic jiného, než být podveden.
A vy myslíte, že reklamace kamery něco vyřeší ? Resp. že se jedná o chybu, která není systémová v celé řadě, ale že nějaký upgrade firmware ten problém vyřeší ?
Já teda nevím co teď, jestli zkusit Win7, natahovat videa přes jejich sw HDwriter nebo jak se to jmenuje....btw tenhle soft, který byl u kamery mi nefunguje. Jak to sahne na kameru... hlásí to Neplatný operace a spadne to...
O víkendu zkusím ještě nějaký pokusy... ale už mě to nebaví
díky za váš čas
Ještě jedna, možná blbá otázka. Mám Pinalce 15 ultimate a Steviezah píše, že to zkoušel v Avid studiu.... Mě ale při náběhu PS15 zobrazuje taky logo AVID..... ???
Já teda nevím co teď, jestli zkusit Win7, natahovat videa přes jejich sw HDwriter nebo jak se to jmenuje....btw tenhle soft, který byl u kamery mi nefunguje. Jak to sahne na kameru... hlásí to Neplatný operace a spadne to...
O víkendu zkusím ještě nějaký pokusy... ale už mě to nebaví
díky za váš čas
Ještě jedna, možná blbá otázka. Mám Pinalce 15 ultimate a Steviezah píše, že to zkoušel v Avid studiu.... Mě ale při náběhu PS15 zobrazuje taky logo AVID..... ???
-
- Kontaktovat uživatele:
15 už je součástí fy Avid,to je v pořádku.Já jsem to zkoušel v i v Avid Studio,to je následovník 15.
Tak mě napadlo udělat krátké video a zkombinovat zdrojové soubory z mé kamery a jiné (použil jsem ty vzorové, co k tomu Pinnaclové dávají) a ejhle.... Je vidět, že pravda je na straně odpůrců Panasonicu Opravdu.... kus z jiného zdroje je ok, navazuje kus z kamery, který proužkuje....
Trochu mě teda překvapuje, že u tohoto krátkého videa se to chová poněkud jinak, než u předchozího 50min.: Jediné neproužkované je SD AVI. u DivX se to projevuje nejvíce, ale nyní je to trochu znatelné i u BD a AVCHD... Naoprak DVD s přímým pálením je taky docela ucházející.. Každopádně markantní rozdíl mezi videama z kamery a ostatními mě opravdu donutí kameru reklamovat, dokud je v ráruce.....
Ještě mě napadlo... u dlouhých videí byl BD výstup ok, tak zkusit tento výstupní soubor převést na DVD v jiném programu... ale nenapadá mě žádný.....
Trochu mě teda překvapuje, že u tohoto krátkého videa se to chová poněkud jinak, než u předchozího 50min.: Jediné neproužkované je SD AVI. u DivX se to projevuje nejvíce, ale nyní je to trochu znatelné i u BD a AVCHD... Naoprak DVD s přímým pálením je taky docela ucházející.. Každopádně markantní rozdíl mezi videama z kamery a ostatními mě opravdu donutí kameru reklamovat, dokud je v ráruce.....
Ještě mě napadlo... u dlouhých videí byl BD výstup ok, tak zkusit tento výstupní soubor převést na DVD v jiném programu... ale nenapadá mě žádný.....
Zkusil jsem ten výsledek dát na Youtube.... i tam je vidět v tom obrazu z kamery (druhá polovina), že třeba na hranách stojících bílých aut to proužkuje.
-
- Informace
-