Já marně řeším jeden promlém. Pořídil jsem fullHD kameru Panasonic HS300 a při renderování do DVD je výstupkvalitní, ale při horizontálním pohybu kameyry obraz dělá na hranách objetků vodorovné proužky. Statický obraz je ok.
měl jsem PS v. 12, ted jsem v naději upgadoval na 15, ale pořád stejné. Pokud renderuju do BluRay, je obraz ok, tzn, bude problém asi někde při komprimaci z 1920 ???.
Zkoušel jsem už rendering do všeho možného, od MPEG2, AVI bez komprimace (tam tento nepříjemný efekt byl sice menší, ale celková kvalita obrazu je hrozná) a pořád stejné. Nejlepší je výstup do BD. Jenže potřebuju pro přátele DVD vč. menu....
Fakt nevím. Poraďte, prosím. Točím na HA1920 - to by mělo být to nejlepší, ne ?
díky moc za radu, pokud vás něco napadá
proužkování videa
A jakej mas vystup? Progrsi nebo prokladanej? Pokud mas prokladanej,jaky mas razeni snimku. Bohuzel si nepamatuju,jestli je PS "blbumvzdorny" nebo muzes nastavovat u prokladanyho vystupu poradi snimku. ... ten vyraz neber osobne,je to terminus technikus
-
- Kontaktovat uživatele:
Kontaktoval jste mne mailem a já Vás odkázal na toto fórum. Žádal jsem Vás, aby jste sem napsal, v jakém formátu natáčíte. HA1920 je nedostatečné. Žádal jsem Vás o formát, ve kterém natáčíte a ptá se tu na to i MartasKP. Natáčíte progresivně, tedy celé snímky- p nebo prokládaně, tedy složené půlsnímky - i??? Já osobně jsem ve specifikaci Vaší kamery toto nenašel.
pro MartasKP: V Pinnacle se nedá nastavit horní nebo spodní pole první. Je to pevně přednastavené.
Také by mne zajímalo, kde svojí práci prezentujete a kde se vada projevuje? Mně osobně některá prokládaná videa zlobí podobně v softwareových přehrávačích na monitoru, ale v TV se u stejného videa problém neprojevoval.
Také jsem si vzpomněl, že tu před delší dobou řešil podobný problém Steviezah s uživatelem kamery Panasonic. Bohužel jeho nick si nepamatuji. Probíralo se to, ale velmi dlouho. S jakým výsledkem si nepamatuji. Zkuste prohledat vlákna v Pinnacle 14.
pro MartasKP: V Pinnacle se nedá nastavit horní nebo spodní pole první. Je to pevně přednastavené.
Také by mne zajímalo, kde svojí práci prezentujete a kde se vada projevuje? Mně osobně některá prokládaná videa zlobí podobně v softwareových přehrávačích na monitoru, ale v TV se u stejného videa problém neprojevoval.
Také jsem si vzpomněl, že tu před delší dobou řešil podobný problém Steviezah s uživatelem kamery Panasonic. Bohužel jeho nick si nepamatuji. Probíralo se to, ale velmi dlouho. S jakým výsledkem si nepamatuji. Zkuste prohledat vlákna v Pinnacle 14.
Zdravím, tak nevím. ve specifikaci kamery je uvedeno:
Systém 1080 / 50i
Formát nahrávání MPEG4 - AVC/H.264 (AVCHD standard)
Režim nahrávání HA (17Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HG (13Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HX (9Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HE (6Mbps / VBR), (1440 x 1080)
Režim přehrávání HA (17Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HG (13Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HX (9Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HE (6Mbps / VBR), (1440 x 1080)
Systém nahrávání zvuku Dolby digital(5,1ch)
HA/HG: 1920k1080/50i
HX: 1920k1080/50i
HE: 1440k1080/50i
točeno na nejvyšší HA1920
Ta videa s touto vadou se provevují jak na monitoru, tak na TV. Jakýkoli formát kromě BD to dělá. Teď se doma rtenderuje ještě mkv v HD, tak jsem zvědavý, to uvidím večer....
Systém 1080 / 50i
Formát nahrávání MPEG4 - AVC/H.264 (AVCHD standard)
Režim nahrávání HA (17Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HG (13Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HX (9Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HE (6Mbps / VBR), (1440 x 1080)
Režim přehrávání HA (17Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HG (13Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HX (9Mbps / VBR), (1920 x 1080) / HE (6Mbps / VBR), (1440 x 1080)
Systém nahrávání zvuku Dolby digital(5,1ch)
HA/HG: 1920k1080/50i
HX: 1920k1080/50i
HE: 1440k1080/50i
točeno na nejvyšší HA1920
Ta videa s touto vadou se provevují jak na monitoru, tak na TV. Jakýkoli formát kromě BD to dělá. Teď se doma rtenderuje ještě mkv v HD, tak jsem zvědavý, to uvidím večer....
Problem bz mohl bzt ve spatnem razeni snimku. Novim,jestli PS umoznuje nastaveni razeni snimku,ale pokud pracujes s prokladanzm videem,musi byt spravne nastaveno poradi snimku. bohuyel si z hlavy to poradi nepamatuju. Pokud zkusis zaguglit a nebo mrknes na TVF,tak mozna najdes odpoved.. Popripade pokud nevi nekdo tady z hlavzy jestli je TFF a nebo BFF.
Tak jsem to nasel. Ykontroluj si,jestli mas nastavenz TOP FIELD FIRST pred renderingem.
jinak link na tuto diskusi je tady
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... =top+field
jinak link na tuto diskusi je tady
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... =top+field
Obávám se, že to nejde u PS15 nastavit - viz. Romolus:
...alespoň jsem nikde nic takovýho neviděl. Zkoušel jsem nový rendering se zatrženým "Použít progresivní kodování" ale výsledek pořád stejný = nepoužitelný
...alespoň jsem nikde nic takovýho neviděl. Zkoušel jsem nový rendering se zatrženým "Použít progresivní kodování" ale výsledek pořád stejný = nepoužitelný
Toho prispevku Romuluse jsem si nevsim ... a neda se nastavil poradi snimku na vstupu? Ja se obavam,ye to bude problem toho prokladani. Pak moyna bych jeste ykusil prohodit poradi snimku na vstupu,bud v PS nebo v jinym softu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jediná možnost, jak zjistit, je-li to problém Pinnacle nebo záznamu z kamery samotné, zkusit vyprodukovat kousek v jiném editačním software. Mohl by stačit trial Power Director 9, např. V PS nejde nastavit nic jiného, než bitrate a progres. Vše ostatní je pevné a neměnné.
Pokud to na BD beha vpoho,pak asi neni problem v kamere,ale nekde pri renderingu,protoye to dela jen pri SD,nicmene AVIcku by melo byt snad jedno,jestli tam je BFF nebo TFF
-
- Informace
-