Akumulátory - originál versus "náhražky" - zkušenosti

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
lubud

Tady firma Avacom tvrdí, že jejich baterie jsou se SONY kompatibilní - a kdyby přece jen ne, tak ji vymění:

http://www.avacom.cz/sony-npfv70-liion- ... _&uroven=2
lubud

Upřesnění - V odkazu nahoře si klikněte na "diskuzi".
Milda
Kontaktovat uživatele:

K videokameře Panasonic HDC SC90 jsem si před rokem koupil náhradní neznačkový akumulátor jako náhražku originálu za VW-VBK360, což odpovídá kapacitě 3800mAh. Po vybalení jsem již pouhým okem zjistil, že asi bude na zadní stěně kamery "vaklat", tak jsem si ji decentně poupravil rozehřátým hrotem pájky - při nasazení na kameru samozřejmě není nic vidět. Po stránce energie je to 100% spokojenost naprosto shodná s originálem od Panasonicu, ale s tím rozdílem, že oproti originálu byla 5x levnější, nabíjení probíhá bezproblémově v originální nabíječce. Ta kosmetická vada, kterou jsem si poopravil byla způsobena nadměrným opotřebením lisovací formy, která tu svou životnost měla za sebou, ale "šikmé oči" ji chtěli využít až do jejího skonu. Je to již má několikátá no name baterie k různým kamerám a vždy to zatím bylo OK, jak po stránce energie a životnosti, tak až na tuhle i po stránce řemeslného zpracování. Koupil jsem ji na téhle adrese : http://www.deltamobile.cz/ , původně jsem uvažoval o vrácení, ale pak jsem se rozhodl pro úpravu.
roman51
Kontaktovat uživatele:

Já mám dobrou zkušenost s baterií z e-shopu www.Lucascomp.cz. Mám od nich baterii do Panáka SD700, používám jí už 2 roky a naprostá pohoda. Kupodivu má
delší výdrž než originál baterky, které jsou mnohonásobně dražší.
Milda
Kontaktovat uživatele:

U lucascomp.cz jsem před dvěma roky manželce koupil taky akumulátor do Panasonic SD60, funguje bez problému dodnes, jen u poslední čárky na indikátoru kapacity baterie má už "rychlejší smrt", ale za ty prachy oproti originálu se na to dá bezproblémově zvyknout...
roman51
Kontaktovat uživatele:

Používám malou násobilku: originál baterie Panasonic = 4590,- Kč. Baterie u Lucascomp = 490,- Kč. Za ty prachy co chce za to Panasonic si koupím 9 ks
(slovy: devět kusů) baterek, které se prakticky podle mé zkušenosti origoši vyrovnají. A i kdyby měly o neco menší životnost, není co řešit. Ty baterky navíc
se mi snadno vejdou do kapsy !!!!!
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Když čtu Vaše komentáře na mnou založené téma, dochází mi, že, když jsem celá dlouhá léta kupoval ke svým kamerám originál akumulátory, vyhodil jsem spousty peněz. :-( Příště už budu díky Vám všem o něco chytřejší. Vlastně už jsem s tím začal a pořídil si u AVACOM zatím alespoň náhradní baterii do notebooku Sony Vaio.

Tak tedy STOP! drahým originálům, zelenou dostávají levné náhražky, které se většínou opravdu vyplatí. :-)
Miroslav Polner

Používam štvrtý rok náhradu do Canonu HX A1 a bez problémov. Stojí niekoľkonásobne menej ako originál a výdrž rovnaká. Takže určite kupovať originál sa neoplatí.
Janesy
Kontaktovat uživatele:

lubud napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No, to je pravda. Nějak mně nedošlo, že ten
> čip a krátký zub spolu souvisí. Já jsem sice
> zatím náhražky nekupoval, ale i tak je to pro
> mne docela užitečná informace - příště se
> nejspíš SONY vyhnu (důvod - jak píšu už
> výše - neznáším vyčuránky...). Blbne
> takhle i Canon?
> V této souvislosti mne napadá, jak hořké
> muselo pro SONY být začít montovat do svých
> výrobků vedle slotů MS i sloty pro
> konkurenční, obchodně úspěšnější karty
> SD:D.

Já Canon mám a když jsem se rozhodovala, že si pořídím náhr.-silnější baterii, tak po přečtení zkušeností od jiných majitelů Canonu (různě na internetu) jsem šla raději do originálu. Často nadávali, že se jim při používání neorig.baterie nezobrazovalo na displeji, jak je baterie nabitá...tak jsem nechtěla riskovat, ale pravdou je, že to je hodně drahé. A na tuto skutečnost upozorňoval i Canon na svých stránkách :(
pas131
Kontaktovat uživatele:

Taky používám výhradně náhrady, mám jich pět a všechny vydrží to samé co originál. A těch pět mě stálo dohromady to co stojí originál Panasonic a ještě zbylo... Jen jak je tu psáno, jak se objeví jen dvě čárky, rychleji to umře..... Když se podívám na stav peněženky, je mi to úplně, ale opravdu úplně jedno :D...
Ale přeci jen jsem trochu změnu udělal. Ale je mi jasné, že to jde jen na kamery s napájením na 5V : http://www.drifthd.cz/drift-power-pack,14.html Např. na www.motops.cz se dá koupit o 500Kč levněji...
Nabiju s tím obě kamery co mám doma, pak foťák, mobil, čelovku...... I kamarádům. Velká výhoda je v zimě - baterii nechám v teple v kapse v bundě a usb nabíjecím kabelem přímo napájím kameru i v mínus 20st. A kapacita se nezmenšuje. A večer pak dobiju klasické baterie i tam, kde třeba není elektřina, např. horské chaty v Alpách a jejich winterraumy. Pro ty, co to využijí, vřele doporučuji !
Odpovědět
  • Informace