Dobrý den všem.
Prosím všechny, aby mi zde popsali své případné zkušenosti a postřehy, co se týká nabíjecích baterií do videokamer. A to jak originálních tak popřípadě i zkušenosti s náhražkami, např. od Avacomu.
Baterie značkových výrobců obsahují čipy, prostřednictvím kterých si brání trh před výrobci levnějších variant stejných typů. Chci se dozvědět - napálil se někdo koupí neoriginálního akumulátoru, který byl sice o řády levnější, ale byl výrazně omezen kapacitou nebo díky čipování nefungoval vůbec??
Zajímají mě především zkušenosti s kamerami Sony, ale uvítám i postřehy od lidí s přístroji od jiných výrobců.
Velmi děkuji za ochotu se podělit s případnými zkušenostmi.
Já osobně mám takovou zkušenost, že náhradní baterie Sony zdaleka nevydrží tolik, kolik výrobce proklamuje ve svých propagačních letácích, ale i na obalech akumulátorů samotných.
Akumulátory - originál versus "náhražky" - zkušenosti
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
U Sony používáme kvůli ceně náhrady - orig. NP-F970 stojí kolem 5000,- a náhrada kolem 1000,-. U orig. akumulátoru je spoleh na ukazatel výdrže, u té náhražky je pak hranice kdy se začne vybíjet rychleji. Ale to záleží na typu a chce to vyzkoušet a pak s tím počítat (nespoléhat na to že když ukazuje 30 minut tak že budu 30 minut natáčet). Nesmyslnou výdrž ukazuje i "chytrá nabíječka", ale odhad doby nabití je přesný.
Z náhražek se obecně říká že jsou nejlepší AVACOM protože mají japonské články (tuto značku používám pro foťák a jde již cca 3,5 roku bez problémů, ale nerozebíral jsem tak nevím co je tam za články). Konkrétně ty NP-F970 mám od T3 power a pak nějakou nejlevnější noname od http://www.aku-shop.cz/ (opravdu na ní není nic o výrobci nebo značce). Co jsem zjišťoval tak T3 jsou docela používané. T3 cca 2 roky, zatím bez problémů. Ta noname je zřejmě nějak divně vylisovaná - jde z kamery vydělat aniž bych stiskl pojistku proti uvolnění (může to být problém konkrétního kusu). Už bych ji nekupoval. Ale co se týká výdrže tak je zatím bez problémů (ale mám ji zatím jen rok).
Ke kameře Panasonic NV-GS500 jsem měl Hahnel, ta vydržela přesně 2 roky a pak najednou odešla, řekl bych ale že jsem ji nechal moc vybít. Pak jsem pořídil jednu noname z aku-shopu a ta funguje bez problémů dodnes (budou to tak 3 roky).
Takže vybírejte podle ceny, mě se neznačková 5x levnější prostě vyplatí i kdybych ji měl každé dva roky vyhodit.
Z náhražek se obecně říká že jsou nejlepší AVACOM protože mají japonské články (tuto značku používám pro foťák a jde již cca 3,5 roku bez problémů, ale nerozebíral jsem tak nevím co je tam za články). Konkrétně ty NP-F970 mám od T3 power a pak nějakou nejlevnější noname od http://www.aku-shop.cz/ (opravdu na ní není nic o výrobci nebo značce). Co jsem zjišťoval tak T3 jsou docela používané. T3 cca 2 roky, zatím bez problémů. Ta noname je zřejmě nějak divně vylisovaná - jde z kamery vydělat aniž bych stiskl pojistku proti uvolnění (může to být problém konkrétního kusu). Už bych ji nekupoval. Ale co se týká výdrže tak je zatím bez problémů (ale mám ji zatím jen rok).
Ke kameře Panasonic NV-GS500 jsem měl Hahnel, ta vydržela přesně 2 roky a pak najednou odešla, řekl bych ale že jsem ji nechal moc vybít. Pak jsem pořídil jednu noname z aku-shopu a ta funguje bez problémů dodnes (budou to tak 3 roky).
Takže vybírejte podle ceny, mě se neznačková 5x levnější prostě vyplatí i kdybych ji měl každé dva roky vyhodit.
Já osobně mám dobré zkušenosti s bateriemi Avacom konkrétně FH 100, má i po 2 letech stejnou výdrž. NP-F970 mám neoriginál není na tom žádné označení výrobce ale stála před 7 lety 3000Kč a pořád má stejnou kapacitu
což je k neuvěření! T6 power má po 2 letech poloviční kapacitu a v panasonicu TM 700 se nedá řídit podle udávané doby natáčení,
když ukáže půl tak najedou klekne a je hotovo. Radši si připlatím za Avacom.
Nejhorší baterie UNOMAT,VIVANCO.Mám baterie do Panasonicu DX110 od Avacom 1850mah a Unomat 1850mah.
Unomat vydrží polovinu co Avacom.
což je k neuvěření! T6 power má po 2 letech poloviční kapacitu a v panasonicu TM 700 se nedá řídit podle udávané doby natáčení,
když ukáže půl tak najedou klekne a je hotovo. Radši si připlatím za Avacom.
Nejhorší baterie UNOMAT,VIVANCO.Mám baterie do Panasonicu DX110 od Avacom 1850mah a Unomat 1850mah.
Unomat vydrží polovinu co Avacom.
-
- Kontaktovat uživatele:
Něco málo jsem na toto téma napsal: http://www.digilidi.cz/dobijeci-akumulatory-alias-baterie-kdo-lze-ten-krade
Námět na zlepšovák: nešel by ten prodloužený výstupek u starších akumulátorů odfrézovat? Podobně (pomocí redukce) vyřešili u Jelínků nekompatibilní botičku na starší příslušenství (mikrofon apod.). I na vyčůranost SONY se dá najít lék...
-
- Kontaktovat uživatele:
Co je platný odfrézovaný zub, když je v baterii navíc čip, který brání v používání starších baterií na novějších kamerách. Ty nejsou v čipu obsaženy a tím pádem se po minutě hlásí jako falešná baterie a kamera se vypne. (
No, to je pravda. Nějak mně nedošlo, že ten čip a krátký zub spolu souvisí. Já jsem sice zatím náhražky nekupoval, ale i tak je to pro mne docela užitečná informace - příště se nejspíš SONY vyhnu (důvod - jak píšu už výše - neznáším vyčuránky...). Blbne takhle i Canon?
V této souvislosti mne napadá, jak hořké muselo pro SONY být začít montovat do svých výrobků vedle slotů MS i sloty pro konkurenční, obchodně úspěšnější karty SD:D.
V této souvislosti mne napadá, jak hořké muselo pro SONY být začít montovat do svých výrobků vedle slotů MS i sloty pro konkurenční, obchodně úspěšnější karty SD:D.
-
- Kontaktovat uživatele:
O Canonu a jejich bateriích bohužel info nemám. Co se týká Sony a SDHC karet, tak asi pochopili, že by jim brzy "ujel vlak", kdyby se drželi jen Memory Stick karet.
Doufal jsem, že se tu lidé víc rozepíšou o Panasonic a dalších firmách a s nimi souvisejícími "napáječi". Bohužel to tak není. (
Doufal jsem, že se tu lidé víc rozepíšou o Panasonic a dalších firmách a s nimi souvisejícími "napáječi". Bohužel to tak není. (
-
- Kontaktovat uživatele:
Na náhražky ke kamerám XHA1 a HV30 jedu od jejich zakoupení,t.j. pět roků(Xh)a čtyři roky (HV) a stále fungují bez problémů.Ještě jsem neměnil a to netočím jen "rekreačně".Jsem nad míru spokojen,obzvláště cenově.Vše,včetně autonabíječek(stačí vlastně jen jedna +adaptéry na ty které baterie ,včetně baterií k fotoaparátům Panasonic (FZ50 a FZ30) nakupuji v aku-shopu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám Panas.SD900 a tam je zákl. baterie VW-VBN130(1250mA) a větší má 2500mA.Bohužel do nedávna náhražka nebyla .Novou náhradní jsem kupoval kolem 3000kč větší kolem stojí 4000.Zajímavé je že předchozí modely typu TM700 s aku VW -VBG nejsou kompatibilní s typem 900 a k těm lze ovšem sehnat neorig. za třetinovou cenu a jsou podle diskusí plně funkční.
-
- Informace
-