Držení kamery, Jak správně držet? Jak omezit přepot rukou a těla?
-
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé, mám na vás dotaz a bude rád za každou radu apod. Jak držíte kameru? Jak omezujete třes rukou/těla? Já s tím mám problém. Do této doby jsem vždy používal všude stativ tudíš jsem nemusel tento problém řešit. Jenže teď v nové práci, kde pracuji s kamerou, myslím tím profi kameru na rameno Sony dsr 250 mám trochu problém s třesotem obrazu. I když to není hrozné ( říkal profík kolega kameraman) i tak mě to strašně štve a bohužel moc nevím, jak to mám omezit nebo co bych měl procvičovat apod. Proto budu moc rád za každý nápad, poznámku, doporučení apod na téma omezení třepotu obrazu. Moc děkuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
I já mívám problém udržet kameru v klidu. Jenže mám pouhou "dlaňovku". Osobně jsem se ještě nesetkal s takovým problémem s kamerou na rameno. Vlastní zkušenost nemám pražádnou, ale ani jsem o tom nikde nečetl. Jsem zvědavý jestli tu někdo dokáže smysluplně poradit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vzít si prášek na uklidnění:) Třeba třezalku tečkovanou;)
Opřít se důkladně zády o strom, zeď apod. , rozkročit nohy, lokty zapřít o břicho (výhodou je břicho větší ), zatajit dech a točit. Pomáhá i opření očnice o oční důlek (jen u dlaňovek).
Pokud nejde odstranit příčinu, dá se někdy odstranit následek, a to pomocí Mercalli 2. Zatímco Mercalli 1 za moc nestálo, ta "dvojka" je výrazně lepší.
Pokud nejde odstranit příčinu, dá se někdy odstranit následek, a to pomocí Mercalli 2. Zatímco Mercalli 1 za moc nestálo, ta "dvojka" je výrazně lepší.
Naposledy oživil Anonymous v 25.12.2020, 14:28
-
- Informace
-