proužkování videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

pro MartasKP:Jsem si vědom té změti střižen.V současné době mám nastavenu nejvyšší prioritu(merit) užití pro Canopus kodeky.Microsoftí kodeky jsem potlačil pomocí Canopusa ,tím se mi ty microsoftí nikam neserou a Pinnacl s Avidem mají nastavené svoje pro sebe
v dll knihovnách.Takové nastavování bych si nedovolil v žádném jiném systému,protože bych ho zbořil.Nastavení lze změnit v registrech nebo pomocí CodecManageru,kdo si troufne může ještě upravit systémové ffdshow filtry.Ty spíš platí na Power Director a WMP.
Takže nějakého rozlézání kodeků od Pinnacla se neobávávám,to mám větší vítr z enkoderů od NERA,ty jsou prasečí a přepisují a poškozují i sytémové nastavení kodeků.Je možné,že už dostali rozum,ale já jim to nevěřím proto nepoužívám ani Nero Expres pro vypalování,ostatně mám otestován Avid i bez vypalovacího programu,jenom s tím systémovým ve Win7U a jde to.Podotýkám,že nezkušeným uživatelům v žádném případě nedoporučím mít takto nainstalené střižny,opravdu může dojít k poškození systému.
pro ty zkušené jenom uvedu,že problém bude,když se do tolika střižen ještě přidá Adobe Premiere Pro a o reinstall je postaráno.O adobe to vím,že se moc s ostatními střižnami nesnese,proto ji ani jako testovací nemám.A vzhledem k tomu,že poslední verze chce při startu připojení po netu,tak ani Premieru mít nebudu.
MartasKP

O tom NERU jsem to uz slysel a proto ho ani nepuzivam. Co se tyce ADOBE,tak me osobne PREMCA dosti zklamala a tak pouzivam jen AE,PS a AI,obcas FW. Zbytek je rekl bych pro normalniho smrtelnika zbytecnej nehlede na cenu a HW narocnost. S tou CS5 bohuzel nebo bohudik zkusenosti nemam,byt mi ji ted nekdo nabizel. Kazdopadne ji ani muj PC nespusti,protoze nesplnuji jejich HW naroky. A ze ty nejsou nejnizsi.
Jinak se kazdopadne podepisu pod to,pouzivat jen jednu striznu a v pripade posu s jinou doporucuji udelat zalohu systemu. Pokud je nekdo opravdovy blazen nebo odbornik (oni se tyto dve slova nevylucuji :D ,pak muze pouzit podobne reseni a hrat si s registrama ci knihovnama,ale vseobecne bych to neznalym nedoporucoval presne jak uvadis (mohli by udelat vice skody nez uzitku)
Romolus
Kontaktovat uživatele:

K tomu musím poznamenat, že mám v PC Nero 6 a 9 a s žádnou kolizí, jsem se naštěstí nesetkal. Na systémovém disku s W7 x64 ultimate mám dohromady PS12, 14 a 15, AS a Power Director9x64. Vše běží bez větších obtíží, jen v PS15 je menu po vyrenderování nefunkční a tak autorizuji v PS14. PS12 je tam pouze, ze setrvačnosti a po pravdě, bojím se ho odinstalovat, aby sebou nevzal i něco z novějších verzí v PC a já si potom netrhal vlasy, že jsem se na to raději nevykašlal! Místa je na HDD dost, tak ať tam raději leží. PD9x64 tam mám zase z důvodu experimentů a také, co, kdyby se nějaká funkce z něho hodila v některém z budoucích projektů.
MartasKP

Ono to neni pravidlo,ale stat se to muze,zejmena v kombinaci s tim NEREM,navic pokud je tam pouze PS,tak to neni problem,horsi jsou pak kombinace nekolika strizen od ruznych vyrobcu a tedy i kodeku.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Dostali jsme se opět k jádru věci:jednu střižnu,ale kterou.Každá má nějaké mouchy,prostě co má jedna lepší má druhá jinak nebo horší.K tomu se připlete problém s nevhodným systémem a o zábavu je postaráno.Jsem celkem dlouholetý uživatel Pinnacla,zvykl jsem si na něj a máloco mě v něm překvapí ale jak se říká 100x nic umořilo slona.Premieru jsem zkoušel průběžně do verze 7,pak jsem zkusil CS 5 tu nechci,důvody jsem tu psal.Corel Studio X4 není až takovým přínosem jak jsem čekal a na to jak je to jednoduché by to mělo být počeštěné.O NERO Vision se snad ani nemá cenu bavit jako o videoeditoru,není to firma s dlouhodbými zkušenostmi v editaci videa.Bohužel totéž z mého pohledu platí pro Power Director od Cyberlinku,to že to nějak funguje mi nestačí.Sony Vegas jsem opustil u verze 8 a má taky svoje mouchy viz forum na tvfreak,takže tudy pro mě cesta nevede.Edius Neo je slušný program,ale je tak osekaný oproti full Ediusu,že to až není hezké.Edius 6 je dost dobrý vyhovuje mi,ale nedoporučím ho nikomu s minimálními znalostmi o editaci videa.Včera jsem se pokoušel importovat video přes firewire,sice úspěšně,ale nastavení capture device
si musíte udělat sami a pokud někdo nemá minimální znalosti o rozměrech formátů a způsobu DV záznamu z kamery tak to nenastaví.část tohoto příspěvku patří jinde tak ho zkopíruju a dám ho kde patří:Ostatní střihové programy.
MartasKP

Ta odpoved je vcelku prozaicka. Alonso taky nezacal jezdit v F1,taky se propracovaval od malych "vozitek" az do F1. Ja myslim,ze postup je nasledujici. Na osahani MS MovieMaker,ten je koneckoncu zadarmo. Pak PS,ten je pro zacinajici pokrocilejsi strihace asi optimalni. Nemaji co skazit,protoze volitelnych nastaveni je tam poskromnu a SW vsechno udela za ne. Bohuzel u techto dvou zminenych je to na ukor dalsich moznosti,ale pro pokrocilejsi zacatecniky plne postacujici. Pak je tu dilema tech kvalitnich a zaroven i drahych strizen. Jako meziclanek bych jeste zaradil Corel,sice jsem nezkousel,ale rekl bych,ze je nekde na pul cesty. A co se tech drazsich az drahych strizen tyce,je to pak asi vec nazoru. Kazda ma svoje a ne kazdemu padne do oka. Osobne bych je ale nedoporucoval zacatecnikum. Sice vetsina nastaveni jsou defaultne dobre,ale horsi je,kdyz se nepouceny zacatecnik zacne hrabat do nastaveni projektu a renderingu a pak jsou jejich nesmyslnych otazek plny fora. Sice jsem na TVF cetl nazor,ze je nejlepsi zacit na jedny strizne a pak s ni vyrustat,nicmene si myslim,ze ten dotycny je bud maly genius a nebo blazen :D ... ono pochopit vsechny ty veci okolo renderingu, nastaveni poradi snimku,strukturu DVD Video atd je na malou maturitu.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Geniální připrovnání:-) trošku si to rozvedu.

Motokáry: MS Moviemaker,Videospin,Womble DVD
Cestovní vozy: Pinnacle,Avid,Vegas,Corel,Adobe Premiere Elements,Power Director,Edius Neo
F 1:Canopus Edius 6,Avid Media Composer,Adobe CS5

Tratě:
Motokáry: Windows XP
Cestovní vozy:Windows 7 Home až Ultimate
F1:Windows 7 Ultimate 64 bit

Motory:
Motokáry: Samsung,Evolve,Panasonic,Toshiba,fotoaparáty s videem
Cestovní vozy:Canon,Panasonic,zrcadlovky s videem
F1: SONY...................................dloho nic...................................CANON

Když se na to tak dívám,uvědomuju si,že hodně problémů s editací videa vzniká nesprávným užitím vozu na nesprávné trati a vlastně takto vznikl původní příspěvek Proužkování videa a diskuze o problému se zvrtala až sem.:-)
evik

Myslím, že to proužkování většinou dělá nízký datový tok. Při exportu je dole nad timeline tlačítko nastavení. Jít do nastavení, zadat předvolba -vlastní-DVD kompatibilní a změnit datový tok na 8000 kb/s. Těch 6000 u DVD co je v PS přednastavených je málo.
lubud

Proti gustu žádný dišputát, ale ten Canon patří mezi F1 samozřejmě také:)
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Jo,jo už jsem to opravil:-)
Zamčeno
  • Informace