proužkování videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
TomasJ

Koukal jsem na zdrojové soubory z kamery, které jsem před tím normálně zkopíroval na HDD počítače a ty jsou ok.... fakt nevím
MartasKP

Moyna bych jeste ykusil nejakej jinej soft,jak ti radi Romulus,ale obavam se,ye problem bude v PS ... doporucil bych ti forum TVF,ale tam jsou nekteri na PS alergicti a musel bys pak prekousnout neprijemne poynamky. Nicmene jsou schopni ti poradit vice ney ja. (ne ovsem jak s PS)
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Proužkování videa se tu řešilo s uživatelem George a několika dalšími.Bohužel,vždy byl problém způsoben kamerou.Při přehrávání přes WMP to jakž tak ušlo,ale zpracovat v níčem to pořádně nešlo.Panasonic dodával ke svým kamerám soft HDwriter přes který se to stahovalo a upravovalo.Pak to nějak šlo.
Vzhledem k tomu,že Váš typ neznám,pověste nějaký soubor ke stažení.Zatím si najdu specifikaci Vaší kamery.
Opět připomínám,už jsme to tu psali nejednou s Romolusem.Nenechejte se nachytat na marketingové kecy jakéže úžasné a kvalitní video natočíte.Všichni pak taktně mlčí jak tato úžasná videa zpracovávat,maximálně Vám výrobce nebo vyjímečně prodejce odepíše,popřípadě do návodu zakomponuje větu:Pro zpracování videa z naší kamery použijte soft verze XXX,jinak nezaručujeme výsledek.A tím pádem je z obliga.
Ještě je možné,že děláte chybu ve švenku,máte ho příliš rychlý a kamerová automatika to nestíhá zaregistrovat.To Vám řeknu přesněji až se podívám na vaše video pokud mi nějaké poskytnete.Prosím stáhněte video z kamery přímo,bez pomocného softu,myslím tím kopírovat přímo z karty nebo přes USB.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Ano, ano. I já jsem přesvědčen, že důsledek chyby v obrazu tkví v kameře samotné. Bude tam nejspíše nějaká softwareová chybička, kterou vývojáři u Panasonicu přehlédli. Není patrná v HD videu, ale objeví se při pokusu něco se záznamem samotným udělat.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tento problém neměl jen Panasonic u starších typů,Samsung je tím pověstný.Panasonic v novějších kamerách tento problém údajně nemá,ale já jim nevěřím.Proto jinou značku kamery než Sony nedoporučuju.Ještě jsem ochoten uznat Canon.
Milan

Pro Steviezah s tímto názorem nesouhlasím, ať je to sony nebo panasonic nebo canon vždy se najdou v jejich řadách nejaké zmetky. Měl jsem sony8 F555 a byla dobrá,sony V600 poloprofi Hi8 byla špatná ,nastavit se nechalo všechno ručně a hned bez menu ale spolehlivost žádná ,nacpal jsem do ni spoustu peněz za opravy/hlava/atd. trhalo to pásky a seřizovali to v Praze v dnešní Elvii.Byl jsem rád že jsem se toho zbavil. Panasonic 110EG mám dodnes nikdy nebyl seřizován ani opravován asi 8 let točil svatby,obraz výborný. Sony 2100E je zatím nejlepší co jsem kdy měl, po 4letech provozu nebyl nikdy seřizován nikdy nesklamal. JVC HD GZ7 nepoužitelný bez stativu.Canon HD30 spřípající telo kamery hračka dětem na písek. Sony XR500E dobrá ale panasonic TM 700 lepší.Panasonic lepší ostření při špatném světle neplete se nepřeostřuje, lepší stabilizátor než sony.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Nemusíte souhlasit,o kvalitě kamer jsem se nezmiňoval,to co popisujete je mi známo.Můj názor vyplývá pro zpracování záznamu.Projeďte si zdejší forum a myslím,že na Sony nebo Canon tu nenajdete výtku.Ostatně jednoho Panasonica pro DV záznam vlastním,bohužel je na VHS-C,tak už s ním nedělám.Panasonici začali blbnout a používat svůj proprietární formát až od digitálních verzí kamer.
Konkrétně to bylo u typu HDC-SD 200.Testoval jsem její záznam v PS 12-14,Premieře 7.0 a CS4,v Ediusu 5 ale bohužel neúspěšně.V ničem to pořádně nejelo,proužkování se nedalo odstranit.Pro premieru CS4 na to nakonec vyšel speciálně opravný patch.Podotýkám,že v novějších řadách tento problém odstranili,ale peníze napáleným zákazníkům nikdo nevrátí.
A jestli se umoudřili a koupili si práva na licencovaný bezproblémový enkodér to nevím.
Domnívám se ,že to nemusí vědět běžný uživatel kamery a proto ten odsudek.Navíc když prodejci kamer až na výjimky nezaměstnávají odborníky v této oblasti natož tak prodavače znalé ve zpracování videa a klidně nechají prodávat lidi se zkušenostmi s prodejem piva.
TomasJ

Zdravím, přátelé, zkoušel jsem už dle rad známých vyměnit i grafickou kartu v PC (měl jsem GF8800GT a dal jsem nV460GTS) ale všechno marný... dokonce mi připadá, že tato nová grafika s přehráváním víc nestíhá, než ta původní.

Zkoušel jsem s ní i renderovat, ale (nevím proč) malý kousek se do DVD vyrenderoval vcelku dobře, do DivX ale tragédie. Každopádně rendering 50min. videa do DVD nechává proužky skoro stejně velké, jako u toho DivXu...

Dal jsem to na Ulož.to cč. syrového zdrojového videa.
Prosím, mrkněte na to, zda-li je ten zdrojový soubor ok. Nechce se mi věřit, že by za to mohla kamera.

Díky moc

Zdrojové video: 00118.mts
http://www.uloz.to/9095346/00118-mts

pak v HD divX, normal DivX a VOB.... rozdíly brutální.
http://www.uloz.to/9095345/muj-film-1-vob
http://www.uloz.to/9095344/muj-film-1hd-avi
http://www.uloz.to/9095343/muj-film-1-avi
TomasJ

jp... heslo je: jdunato
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Stáhl jsem si Vaše video a tady máte ve zkratce moje poznatky:
Zdrojový soubor je prokládáný,způsobem horní půlsnímek první.
Exportované soubory jsou všechny neprokládaně.
Pinnacl správně rozeznává zdrojový jako prokládaný,přesto export je progresívní(neprokládaný)
Kodek použitý u zdrojového souboru je označen jako AVC,podle odkazu na jeho domovské stránky se jedná o free kodek x264.
Export avi je 720x400 bitrate 3,055Mb/s což je dost sesekaná kvalita.
Export avi hd je 1280x720 bitrate 6,73 Mb/s to stačí jakž takž na slušné pokoukání ale ne na HDTV.

Domnívám se,že část chyby je ve způsobu ukládání do kamery,část je způsobena nesprávně nastaveným exportem z důvodu nějakého nainstalovaného kodekpacku v systému.
Domnívám se že používáte systém Win XP,který na takových chybách má také svůj podstatný podíl,nebo Win 7 home u kterého je vliv menší,ale přesto i on ovlivní kvalitu zpracovávaného videa.
Grafická karta kterou jste upgradoval má značení GTS 460 nebo došlo k omylu a jedná se o GTX460S,SE,GE nebo jinou?GTX 460 GE vlastním a mám ji v PC,protože jsem ji musel po dlouhých letech používaní ATI vyměnit za Nvidia,která má 2x DVI-I výstup a to ATI v tomto segmentu nemá.
Exportoval jsem si Vaše soubory v PS 15 a jeví se mi bez proužkování,odkaz ke stažení jsem zapomněl zaheslovat,je zde:
http://www.uloz.to/9101850/ps-rar
Zamčeno
  • Informace