Ze 16:9 na 4:3

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Wema
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den přátelé,

Dnes nastal problém .... dělám svatbu, kterou jsem si rozkouskoval na několik pasáží:

1. Úvod
2. Kadeřnice
3. Šaty
4. Příprava
5. Obřad
.
.
.
atd.

Jenže jedna pasáž má jiný formát než ostatní. Všechny jsou 4:3 a jedna se mi vytvořila(nevím vůbec jak) 16:9 .... a nechci celý ten klip celý předělávat .... poradí někdo ? Děkuji moc ...

resp. mám ho narenderovaný a uložení v Pinncalu, ale před vytvořením chci upravit ten formát aby po vytvoření byl stejný jako ty ostatní ....
Wema
Kontaktovat uživatele:

Celé studio se mi jakoby přeplo do formátu 16:9 .... to znamená že i formát náhledu, časové osy a podobně se změnil .... vůbec nechápu proč se to stalo ... když dám vytvořit nový projekt tak se to vrátí zpět na 4:3 .... :-(
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Pokud se jedná o SD rozlišení, pak bych v nastavení a preferencích projektu nastavil: Formát projektu a zvolil bych pro nové projekty použít formát PAL - standardní. Poku pak člověk někam doprostřed vloží záběr v jiném rozlišení, Pinnacle by to měl automaticky přepočítat na to přednastavené rozlišení. Obdobně pro HD rozlišení s odpovídajícím nastavení.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Opět si přihřeju polívčičku:P Podívejte na návod tady a dejte vědět zda pomohl.
http://www.youtube.com/profile?user=ste ... rh4y1ywnkk
wathers
Kontaktovat uživatele:

Super, krásně a přehledně vyrobeno...
Wema
Kontaktovat uživatele:

Nevyřešeno ..... v nabídkách mám prostě uzamknuty volby a nelze změnit hlavní preference. Naštěstí změna formátu se týkala jen přechodů, tak jsem to tak nejak přešel, že dobrý :-)

Ale návody jsou super .. koukal jsem na ně už několikrát .... a je to první co otvírám když si nevím rady ... a že je to sakra často :-)

Díky všem
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ale to tam je,ke konci, když jsou ty nabídky formátu uzamčené tak kliknete na scény a zpět.Teď jsem momentálně nic nového neudělal,musím dodělat převod 23 DV kazet.Určitě ale něco přidám..
Zamčeno
  • Informace