Zdravím. Mám problém s importem videa z kamery Panasonic mini DV. Používám 1394 a Win7. V Pinnacle 12 funguje import naprosto bezproblémově. Po instalaci P14 píše, že zdroj videa nelze zobrazit.
Zkoušel jsem to na stolním pc - 1394 na desce i notebooku s kartou Kauwel. Laboroval jsem i s win xp ale výsledek je stejný. Myslím, že nastavením ani ovladači hw to nebude. Díky za náměty.
Import videa
-
Romolus
- Kontaktovat uživatele:
Funguje-li Vám nabírání videa ve Studiu 12, není co řešit. Plno lidí, co tu diskutuje, je nucena mít ve svých PC i NB obě verze. Tedy P12 a 14. AVID očividně kašle na nějaké opravy pro P14. Na rozdíl od verze 12, mají ve čtrnáctce nějakou chybu, která brání v mnoha případech grabování videa z kamer Panasonic. Je tedy nutné mít ve svém stroji i verzi 12, tou si svá videa do PC importovat a potom je v klidu dále zpracovávat ve verzi 14, která je mnohem svižnější a má i nepatrně lepší výstup finálního videa. Hawk - domluvil jsem.
-
petula9
Tak to je dobrý. Obě verze Pinnacle tedy mohou být nainstalované? Já vždy odinstaluji starší verzi než tam dám novou. Ale když to bude chodit tak proč ne. Díky
-
Romolus
- Kontaktovat uživatele:
Chodí to bez problémů. Navíc, když je v PC v.12 např. s aktivovanými FX efekty a podobně, v.14 si automaticky vezme veškerá nastavení ze starší verze 12.
-
steviezah
- Kontaktovat uživatele:
Mohu jenom potvrdit,dělám to tak taky.V některém mém příspěvku to tady popisuju.
Pinnacl 14 podporuje karty fire wire podle toho co jsem kde vyčetl jenom s ovladačema podporující standart OHCI.A mně se nechce s tímhle laborovat,tak video grabuju ve 12 a ve 14 zpracovávám.Pokud potřebuju udělat menu co 14 neumí,protože vývojáři si usmysleli,že to běžný uživatel nepotřebuje(americký) a je to pro uživatele složité,udělám vše ve 12.
Pinnacl 14 podporuje karty fire wire podle toho co jsem kde vyčetl jenom s ovladačema podporující standart OHCI.A mně se nechce s tímhle laborovat,tak video grabuju ve 12 a ve 14 zpracovávám.Pokud potřebuju udělat menu co 14 neumí,protože vývojáři si usmysleli,že to běžný uživatel nepotřebuje(americký) a je to pro uživatele složité,udělám vše ve 12.
-
zdenek2
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle dát dotaz na EXAC? ... ne to byl vtip! ... Jinak já to dělám taky tak (verze 12 a 14 společně) pokud byste chtěl dělat ještě nějaké pokusy, tak zkuste najít stránky výrobce chipu na kartě Kauwel (tedy ne výrobce karty) a podívejte se, jestli nenabízejí nějaký ovladač. Obecně o trochu méně problémů dělají karty s chipem od firmy Texas Instruments ale asi to nebude pravidlo ...
-
lubud
Na stahování videa z miniDV kamery přes 1394 přece vůbec nepotřebujete PS12 či PS14 - to dokáže ledasjaký pimitivní prográmek - nedávno jsem tu uváděl např. WinDV.
-
- Informace
-