Import videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
petula9

Zdravím. Mám problém s importem videa z kamery Panasonic mini DV. Používám 1394 a Win7. V Pinnacle 12 funguje import naprosto bezproblémově. Po instalaci P14 píše, že zdroj videa nelze zobrazit.
Zkoušel jsem to na stolním pc - 1394 na desce i notebooku s kartou Kauwel. Laboroval jsem i s win xp ale výsledek je stejný. Myslím, že nastavením ani ovladači hw to nebude. Díky za náměty.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Funguje-li Vám nabírání videa ve Studiu 12, není co řešit. Plno lidí, co tu diskutuje, je nucena mít ve svých PC i NB obě verze. Tedy P12 a 14. AVID očividně kašle na nějaké opravy pro P14. Na rozdíl od verze 12, mají ve čtrnáctce nějakou chybu, která brání v mnoha případech grabování videa z kamer Panasonic. Je tedy nutné mít ve svém stroji i verzi 12, tou si svá videa do PC importovat a potom je v klidu dále zpracovávat ve verzi 14, která je mnohem svižnější a má i nepatrně lepší výstup finálního videa. Hawk - domluvil jsem.
petula9

Tak to je dobrý. Obě verze Pinnacle tedy mohou být nainstalované? Já vždy odinstaluji starší verzi než tam dám novou. Ale když to bude chodit tak proč ne. Díky
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Chodí to bez problémů. Navíc, když je v PC v.12 např. s aktivovanými FX efekty a podobně, v.14 si automaticky vezme veškerá nastavení ze starší verze 12.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Mohu jenom potvrdit,dělám to tak taky.V některém mém příspěvku to tady popisuju.
Pinnacl 14 podporuje karty fire wire podle toho co jsem kde vyčetl jenom s ovladačema podporující standart OHCI.A mně se nechce s tímhle laborovat,tak video grabuju ve 12 a ve 14 zpracovávám.Pokud potřebuju udělat menu co 14 neumí,protože vývojáři si usmysleli,že to běžný uživatel nepotřebuje(americký) a je to pro uživatele složité,udělám vše ve 12.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

A co takhle dát dotaz na EXAC? ... ne to byl vtip! ... Jinak já to dělám taky tak (verze 12 a 14 společně) pokud byste chtěl dělat ještě nějaké pokusy, tak zkuste najít stránky výrobce chipu na kartě Kauwel (tedy ne výrobce karty) a podívejte se, jestli nenabízejí nějaký ovladač. Obecně o trochu méně problémů dělají karty s chipem od firmy Texas Instruments ale asi to nebude pravidlo ...
lubud

Na stahování videa z miniDV kamery přes 1394 přece vůbec nepotřebujete PS12 či PS14 - to dokáže ledasjaký pimitivní prográmek - nedávno jsem tu uváděl např. WinDV.
Zamčeno
  • Informace