export zvuku

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
fiepin
Kontaktovat uživatele:

Při editaci přidám na pozadí hudbu. Při přehrání má hudba i zvuk na filmu stejnou hlasitost tak jak jí seřídím. Potom ovšem při exportu videa na cokoliv a po spuštění je hudba v pozadí potlačována zvuky pořízené při filmování a dle toho kolísá její hlasitost. Zkoušel jsem přidanou hudbu na stopě zamknout, a pak exportovat ale výsledek je stejný. V editaci OK při exportu a spuštění - špatné-. Poradí někdo. Díky.
milcek
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu, po vypálení filmu na DVD se v přechodech objeví takové nepatrné a přesto rušivé škubnutí ve zvuku a obrazu. Při přehrávání filmu v editaci je vše v pořádku. Nevíte někdo v čem je chyba? Díky za radu. Exportoval jsem v kompresy zvuku PCM a v nejvyšší kv alitě. Mám Pinnacle 14. Renderování poroběhlo také v pořádku.
fiepin
Kontaktovat uživatele:

Velice děkuji za rady a trpělivost při řešení mého problému steviezah - ovi
Vše funguje jak má.
lubud

flepin: No, a v čem to "škubání" teda bylo? Možná by to zajímalo více čtenářů (pokud to není povídání na dlouhé likte...)
Romolus
Kontaktovat uživatele:

I mě by to zajímalo. Zajímavé rozuzlení patří určitě na tyto stránky a není třeba je tajit. Děkuji za všechny se stejným názorem.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Reaguji na poděkování uživatele Fiepin.Sice nám to trvalo,problém jsme řešili korespondenčně a šlo o systém XP.Problém samovolné změny zvuku po exportu byl odstraněn reinstalací systému XP a doinstalováním a aktualizací komponent,které nejsou běžně v systému XP obsaženy.Jednalo o komponenty NetFramework od verze 2.0 a následných aktualizací po NF3.5 SP1,windows media runtime po verzi 11,,Microsoft Visual C++ od verze 2005 s aktualizací na 2008 a Windows media Encoder od verze 9 s akualizací.
K tomu samozřejmě poslední ovladače grafiky, zvukovky a ostatního hardwaru včetně soft komponenty DirectX a SP1,2 a 3 podle toho co je na instalačním mediu XP integrováno.

Proč tyto komponenty je na dlouhé povídání takže to zkrátím:při atypických poruchách funkce Studia 12 v systému XP se mi osvědčily a odstranily tyto neduhy ve všech případech,které jsem řešil.
lubud

Takže generální úklid a aktualizace systému XP. Jsem rád, že je v tom PS tentokrát nevinně. Dík za zprávu.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zatím podle svých zkušeností tvrdím,že Studium je v tom vždy nevinně.Je jen škoda,že ve 14 nebyly funkce 12 vylepšeny,spíš osekány.Ti co mají Smartsoundy určitě vědí.Zapomněl jsem dodat doinstalaci QuickTime,Quicktracks.
lubud

No, to bych rozhodně netvrdil - byly doby, kdy rozchodit na 100% PS vyžadovalo buď velkou kliku nebo velkou trpělivost a úroveň znalostí o PC (nejlépe všechno dohromady). Platí to např. o smolné éře PS10. Tam kromě poslední verze 10.7 to bylo opravdu k ničemu. Protože si hraju s Pinnákly už od verze Miro Video Studio (tehdy se ty verze ještě ani nečíslovaly), tak vím, že Pinnákly měly svá lepší ale i horší období.
milcek
Kontaktovat uživatele:

Chtěl bych ještě zkusit upřesnit to "škubnutí". Ono to asi nebude v obrazu ale spíš v tom zvuku. Po podrobnějším přehrání jsem to zjistil. Je to prostě takové zatrhnutí ve zvuku a ten přechod neproběhne plynule. Za přechodem už je to zase dobré až zase k dalšímu. Nejvíc je to slyšet ve sluchátkách. V televizi se to trochu ztratí. Dělal jsem si takové asi 2min. sestřihy filmů na Facebook a tam je to slyšet dost. Čím složitější přechod tak se mi zdá, že je to slyšet víc. Omlouvám se, jestli je to vysvětlení trochu zmatené, ale lépe to asi nevysvětlím.
Zamčeno
  • Informace