GOPRO Hero 3 50FPS střihání

Alien
Kontaktovat uživatele:

Člověk když je zvyklej na pinnacle, který je úplně jednoduchý při pohledu na sony vegas je mu mdlo. Hromadu možností expertu. Ale asi mu ještě dám šanci.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

I zde musím trochu oponovat. Vím sice o čem mluvíte, v Pinnacle jsem pracoval dlouhá léta. Od verze 11 jedu ve Vegasu a nic lepšího mne nemohlo potkat. Problémy s nevyladěností programu Pinnacle, se u Sony téměř nevyskytují. Jeho filozofie ovládání je odlišná, ale velmi intuitivní a práce ve Vegas je po měsíci experimentů, jedna báseň. Má vše kde to být má a jede s FHD 50p pohodlně a bez nevychytaných problémů. Ne, nejsem zainteresován na jeho propagaci či prodeji, ale vím o čem mluvím téměř po třech letech střihu 50p videa v této střižně. Začněte klidně v levnější verzi Movie Platinum. Způsob ovládání je téměř identický jako ve Vegas. Jestli ale chcete řešení, které Vám nabídne vše co potřebujete k intuitivní, pohodlné a rychlé práci, jděte ihned do Vegas. Jeho obrovskou výhodou je velké množství video návodů, např. CZTUTORIALS. V PDF je i podrobný český návod od Nostradama, který velmi pomáhá v počáteční orientaci, podobně jako videa na YT, které jsem zmínil o řádek výš.

Hodně štěstí a mnoho úspěchů při natáčení i střihu. :-)
Alien
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za krásné vysvětlení. Jakou verzi vegasu mi doporučíte ?
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já stále pracuji s verzí 12, ale je tu i nejnovější verze 13. Měl bych tedy říct, že poslední verze je to pravé ořechové. :-) Má něco drobností navíc, ale nic převratného, co by ve verzi 12 chybělo. Porovnejte verze na stránkách výrobce, za pomoci překladače google, jako to dělám já. :-) Trial 12 a 13 jsou stejně jako verze 11 plně funkční, ale vkládají do videa logo Vegasu. Verze 11 funguje bez tohoto obtěžování, ale je technologicky méně vyspělá. kterou variantu nakonec zvolíte je tedy ve vašich rukou. Já jsem k dispozici na poradu ve vlákně Sony Vegas. Zde to psaním o této střižně trochu sviním. Jako moderátor ostatní nabádám, aby to nedělali, takže bych měl přestat i já. Další případné dotazy ohledně Vegas, prosím směrujte když tak tam. Děkuji za pochopení. :-)
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Intuitivnost softu je vždy individuální. Proto je lepší vyzkoušet více softů pomocí trialů, jen si je dobré před jejich instalací zálohovat disk s OS (Acronis).
Má osobní zkušenost s Vegasem byla silně negativní, takže jej nemusí. Nevím, jestli to bylo na tomto fóru nebo TVfreaku.cz, ale dosti se vraceli z 13 na 12.
Alien
Kontaktovat uživatele:

To je pravda taky bych si nerad sesypal celý počítač. Osobně jsem vyzkoušel Vegas ohromnost možností mě zahltila. Pinnacle je opravdu triviální, ale dosti v delších videích má problém s renderingem. powerdirector mi přišel celkem fajn, ale nic moc neuměl.
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Má zkušenost je taková, že jsem začínal na Pinnaclu. Po delším testování (byl tam i Vegas) jsem přešel na Premiere a nakonec skončil na Ediusu. Takže není nic ztraceno.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Co člověk to názor. :-) Jen jsem nabídl produkt, se kterým jsem maximálně spokojen. I já zde mohu napsat, že se k Ediusu stavím negativně. Ano, používají ho v ČT i na Nově, ale to je jen důkaz, že nedokáží docenit kvality opravdu dobré NLE střižny. V
I v Premiere je podobně nelogické uspuřádání vodeo a audio stop. Navíc, za více jak 20 tisíc tato aplikace stějně jak Premiere opravdu nestojí. Vegas Edit vyjde bratru na cca 8 tisíc, a jako upgrade z Sony Movie, ještě výrazně levněji. Vegas má pomalý render, ale zato v super kvalitě výstupu. Je mi vcelku jedno, kdo jakou střižnu nakonec zvolí. :-) V každém případě přeji šťastnou ruku ve výběru. Tímto můj příspěvek zde na toto téma končí. :-)
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Hezky jste se tu rozkecali.Tohle vlákno by spíš patřilo do rubriky Ostatní
Ale co už včil.Ještě počkám jak se bude vyvíjet další diskuze a pak to tam přesunu
s názvem Jak si vybrat střižnu:-)
Mimochodem hrubý pokec už tu je třeba tady:
http://forum.strihvidea.cz/read.php?3,7942,7942
A samozřejmě další vlákna, jen je třeba je projít.
Trocha mého postřehu do mlýna abecedně:

Adobe Premiere - vzhledem ke způsobu aktivace a potřeby připojení k internetu
při spuštění je tento soft absolutně nevuhovující pro práci v odlehlejší končině, kde není
signál telefonního operátora nebo pokrytí internetem.Vím o několika místech, které nejsou
tzv. mimo civilizaci a přesto tam internet nebo signál operátora nedosáhne.
Např:část chatové osady před obcí Budišovice u Klimkovic za Ostravou
.Koukněte na mapu,zjistíte sami.

Corel Video Studio X x..
Jednodušší videoeditor, některé formáty videa neskousne.Pokud chcete jednoduchý
editor je možno použít.Doporučuji ale vyzkoušet trial. zda Váš materiál bude umět zpracovat.

Edius x.x a Neo x
Komfortní editor s mnoha možnostmi vlastního nastavení a možností vytváření DVD a BD placek.
Umí pracovat v síti, ale to jsem nezkoušel.
Nemá některé efektní možnosti jako Vegas, za to přehraje a přeedituje všechno čím ho nakrmíte.

Magix Video Studio
Editor vytvořený německou firmou a podpis německé preciznosti a přesnost je na něm poznat.
Ale bohužel k tomu , aby se zařadil mezi obecně rozšířené editory to nestačí.

Power Director
Jedni jej zatracují, druzí vynášejí do nebes.Záleží na tom jak se komu líbí přednastavené
šablony a jiné omalovánky.Tento editor patří mezi jednodušší.

Pinnacle Studio
Svého času velmi rozšířený a úspěšný editor.Bohužel po odprodeji to s ním jde z kopce
a současný majitel Corel se sice snaží, ale.......
V současné verzi 17 Vám jej nemohu doporučit k vyzkoušení, protože trial verzi nelze
stáhnout.
Staženiny z netu nedoporučuji, chovají se některé velice nepředvídatelně.
Tento editor je sice jednoduchý, ale je třeba se k němu chovat jako znalý uživatel
a mít z něj trochu respekt, jinak se Vám některé postupy vymstí ztrátou práce nebo i materiálu.
Jeden z mála co umí česky.

Sony Vegas
Rozšířený editor některými jeho uživateli nekriticky vychvalován.
Umí toho hodně, ale má jednu neoddiskutovatelnou nevýhodu.Aby přehrál a poeditoval
vše co do něj nacpete, je nutno do systému doinstalovat filtry DShow
nebo kodecpack, který tyto filtry obsahuje.
Kdo nevěří ať si v něm zkusí bez doinstalovaneho kodecpacku přehrát obyčejné
video v AVI kontejneru s kodekem h264/AVC.
Neumí DVD a BD placky.Nutno provozovat s některým authoringovým softem.

Takže z mého pohledu znalého uživatele je leadrem Edius, se kterým je nejméně problémů.
Bohužel nelze doporučit začínajícím uživatelům.Tento soft je orientován do profi segmentu
a pracovat v něm systemem pokus, chyba, hurá něco se mi povedlo opravdu nelze.
Ale to bych řekl, že začíná platit už i pro jiné editory.A taky na vlákno do jiné diskuze.
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Pro jednodušší práci stačí koupit Edius Neo. Jen není tak často aktualizován jako pro verze.
Odpovědět
  • Informace