GOPRO Hero 3 50FPS střihání

Alien
Kontaktovat uživatele:

Řeším již několikrát řešené téma. Nahrávám video pomocí Gopro do formátu mp4 1080p 50fps pro střih používám Powerdirector11. Výsledný formát videa se snažím udělat jako vstup tedy na mp4 1080p 50fps, protože pokud jsem video z 50fps renderoval na 25 bylo znát, že video jde pomalu. Vyzkoušel jsem nový Pinnacle 17, ale bohužel render do formátu MP4 při 50fps není možné zvolit. Export mi jde pouze do formátu mts s 50 fps u formátu mp4 mi to nabídne pouze 25fps. Další otázkou je když nahraju video ve formátu mp4 1080p 50fps na Youtube a stahnu si ho přes správce videí zjistím, že video má ppouze 25 snímků ?

Jaký je tedy postup s natáčením ?
- Natáčet více snímku pak ho dekradovat na 25 ?
- Vadí, že vstupní soubor je mp4 a výstup si hodím třeba do mts ?

Díky za odpovědi.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Počítáte li pouze s distribucí natočeného videa na YT, zvolte formát 30p, to YT převodníky ponechají ve stejné snímkové frekvenci. 50p je pro YT neznámá veličina. Převod z 50 na 25 nepřináší dobré výsledky, to už je lepší točit rovnou na na 25 snímků. mts je kontejner pro mp4, takže video je ve shodném formátu, jen zabaleno s jinou příponou. Pořád se jedná o H264 formát videa. Já natáčím pro domácí účely jen v 50p, ale na YT jen 25. Vytvořený projekt je potom lepší, než převáděn z 50p na 25p. Pro dynamické scény, čím více snímků za vteřinu, tím je video plynulejší, proto pro YT bude nejlepší již nahoře zmiňované 30p. Nevým zda to GoPro umí, nemám ho k dispozici.
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Osobně nemám problém dělat z 50 na 25 fps. Zdroj by měl být vždy co nejkvalitnější, takže točit na 50. Věřím, že v brzké budoucnosti to nastaví i na YT. Video převedené z 50 na 25 by nemělo jít pomalu, někde je chyba v nastavení exportu.
Alien
Kontaktovat uživatele:

Ono se mi spíše zdá, že pokud to natočím na 50fps a pak to uložím na 25 fps musí to být znát. Video je jakoby zpomalené, takže se mi zdá tvrzení, že je to jedno špatné. Jen na YT to nechci, ale nerad bych měl krásný obraz z kamery a po sřihu byl bez barev a ošklivý.
Alien
Kontaktovat uživatele:

Také zda je lepší použit normu NTSC nebo PAL protože 60fps u palu nenastavim.
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Evropa se držela 25 snímků (50i).
U HD je to jedno co se použije, jen se musí počítat s tím, že u 60 fps se dělají blbě DVD. Ne všechny playery to umí přehrát. Nemáš-li v úmyslu dělat DVD, klidně si to nastav na 60 fps. Potom, ale budeš omezen, když budeš chtít míchat více kamer a nebudou stejně nastaveny.
Převod z 50 na 25 není poznat v rychlosti (délka videa bude stejná), jen v plynulosti pohybu. 25 se mírně trhá, ale to je již otázka našeho oka, které to zaregistruje.
Převodem na mp4/h264 barvy trochu vyblednou, proto je dobré to před tím dobarvit. U mts/h264 jsem to nepozoroval.
Alien
Kontaktovat uživatele:

Zase mi přijde škoda natačet 1080 při 25 snímků. Je pravda, že při 50fps je záznam znatelně lepší v rychle měnících situacích. Hlavně při záběrech na kole. YT mi přijde, že některé videa snad prioritizuje. Protože videa od výrobce GOpro jsou vždy ostré jak břitva a pokud nahraju originalni video z gočka je kvalita horší. Takže je doporučení natáčet 1080p 50fps a pro svoji potřebu ukládát do mts ? případně pro YT to ukložit při 25 fps.
Alien
Kontaktovat uživatele:

V čem je dobré provádět střih videa doporučíte mi něco jiného mimo Vegasu zbytečně moc funkcí.
Miroslav Polner

Je dôležité vedieť čo chcete strihať? Aké máte požiadavky, či chcete strihať dovolenku alebo náročnejšie projekty, Strihových programov je v ponuke dosť, od najlacnejších, jednoduchých až po profesionálne! Ak nechcete Vegas, skúste napríklad Edius 7 trial, prípadne si stiahnite demo verzie iných programov. Na výber je toho dosť,Corel Movie Studio X7, Pinnacle 17,5, Power Director 12, Magix X a podobne.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Pro domácí potřebu vždy natáčet co nejkvalitněji, 50p je tu určitě na místě.

Co se týká střihového programu, děláte velkou chybu, že Vegas vyřazujete z možností v čem střihat. Edius je na tom ze složitostí mnohem hůř. Ediuisté prominou. :-)

Já mohu doporučit Sony Movie Platinum 13. Je anglicky, ale střihá se v něm intuitivně a snadno. Je to ořezaný Vegas. Sony má jednu podstatnou výhodu, jeho výstup na renderu je vynikající!!! Platí i pro Movie.

Ještě k Vegasu. Není v něm žádná funkce navíc. Vše co má ve svém základu je velmi užitečné, a i když to může na první pohled vypadat přebytečné, časem člověk zjistí, že se jednou může cokoliv z toho hodit.

Ale kdo chce kam, pomoz si sám. :-)
Odpovědět
  • Informace