Je vůbec někdo, komu jede Studio Plus ver. 10 ?

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Mart
Kontaktovat uživatele:

[quote] Do nouzového režimu mě už nějaký čas nic nedotlačilo. Až včera se to povedlo instalaci PS10 ;-)[/quote]

Tak to je dobrá hláška :D. To by měli tisknout na krabici, jako to dělají u her (hodnocení z magazínů) ...
lubud

Vážení,
Jsem "starý pinaklák" - ryzí amatér - a pracuji s různými verzemi pináklů už asi 8 let a mám sestříháno něco přes stovku projektů na DVD. Doposud jsem Pinnacle na různých fórech vždy obhajoval, protože mě studio opravdu sloužilo dobře, i když to samozřejmě stálo hodně předchozího úsilí s vyladěním PC. Dnes musím bohužel konstatovat: Pinnacle Plus 10 je nefunkční monstrum, největší mrzák, jaký kdy Pinnacle ve střižnách dalo na trh. Verze 10.1.1 je naprosto nefunkční bez opravných záplat 1. a 2. (viz EXAC). Záplaty 1. a 2. se nyní pro jistotu nabízejí už jen jako verze beta - bez jakékoliv zodpovědnosti výrobce. Navíc obě záplaty přinesly sice opravy chyb starých (některých!), ale dodaly balík chyb nových. Jejich seznam už u mne překročil 3 stránky. Jako obchodník nechápu, jak může seriózní firma takový zmetek pustit na trh. Bylo by férové, kdyby to s omluvou stáhli a vrátili všem kupcům peníze. Já s firmou Pinnacle končím, zařadil jsem je interně do kategorie nazdárků. Minulý týden jsem si pořídil Vegas 6.
Pro doplnění - nestříhám na žádné staré "šunce" - základna: Asus P5WD2 Premium, procesor P4/3,2 GHz, grafika: Asus Extreme AX550, RAM: 1GB, 2x DDR2 512 MB, HD: C (system)- 40GB, D - 210GB, E(videodata) - 250GB.
Petr

Takze, abych se neopakoval, S10 s poslednim update a odpovidajicim HW jiz jede relativne dobre az vyborne (jiste je stale co zlepsovat) - viz muj dnesni prispevek v threadu "Update Studia 10 " http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?9,785,page=3.

Bohuzel pravdou je to, ze Pinnacle asi nikdy nedalo na trh produkt, ktery by byl hned od zacatku pouzitelny, ale po nekolika opravach se to vzdy zasadne zmenilo, a Studio vzdy pote ve sve kategorii excelovalo (jiz od prvni verze DV).
U verze 10 to byl asi nejvetsi pruser, opravdu by se z toho meli poucit, jsem si jist (viz lubud), ze mohli prijit o spoustu kmenovych zakazniku.
Uz je to ale myslim zazehnano !
Juromir

Souhlasím ale i nesouhlasím s "Petrem" .
Souhlasím s tím, že Pinnacle musel každý nový střihový program (a nejen střihový) opravovat, protože první verze měli spoustu chyb, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že už je to zažehnáno! Chápu, že každé začátky jsou těžké, ale vydat mezi lidi něco tak nefunkčního je myslím docela velká drzost a hlavně riziko!
Jak píše "lubud" jsem také starý pinaklák - začínal jsem na osmičce prošel jsem všechny devítky a jejich opravy a opravy oprav, ale to co Pinnacle zplodil v desítce to je opravdu vrchol! U hokeje (například jako s Finskem) bych to definoval jako popravu fanoušků - toto je podle mého názoru také poprava příznivců Pinnaclu!
Dočetl jsem se, že desítka je postavena na jádru profesionálního nástroje v prostředí amatérsky jednoduchém - jistě ušlechtilá myšlenka... žel bohu - nepovedlo se - ani jedna z oprav neřeší hlavní problémy - neskutečná pomalost a nestabilita! A mimochodem když si přečtete co všechno bylo těmi všemi opravami opraveno, tak vás musí napadnout - proboha uměla ta původní verze vůbec něco?!
Mluvím na základě osobních zkušeností s PS10 na dvou PC - zkusil jsem desítku nainstalovat na 32bitová WXP - byl jsem k mému "nepřekvapení" nespokojen, zkusil jsem ji ze zvědavosti nainstalovat na 64bitová WXP - opět došlo k nepřekvapení - první zhroucení programu došlo už chvíli po doinstalování a prvním restartu - při procházení přechodů... i řekl jsem si - dobrá, jeden restart nestačí - takže po dalším restartu jsem klasicky provedl defragmentaci a po dalším restartu (už spíš ze zvědavosti - zda to bude mít vliv) jsem spustil Studio znovu - tentokrát nespadlo v přechodech, ale "až" v titulkách...
Nevím jak Vy, ale já nehodlám investovat svůj volný čas do projektu o kterém si hned od začátku můžu být jistý, že budu mít problém při editaci a co teprve při pokusech o výstup (renderování)!
Sečteno podrtženo - sehnal jsem si Vegas 6 a učím se vše znovu. Mimochodem - rychlost zpracování je v porovnání s PS10 (ale i PS9) neuvěřitelná!!! Zajímalo by mě kde udělali soudruzi v Pinnaclu chybu?! ;-)
Nepočítám, že tyto příspěvky čte někdo kdo s tím může něco udělat, ale aspoň si člověk uleví..! Ne nejsem na PS naštvaný - spíš to jenom hrozně mrzí...!
Petr

Juromir Wrote:
-------------------------------------------------------
> Souhlasím ale i nesouhlasím s "Petrem" .
> Souhlasím s tím, že Pinnacle musel každý nový střihový program (a nejen střihový) >opravovat, protože první verze měli spoustu chyb, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že >už je to zažehnáno! Chápu, že každé začátky jsou těžké, ale vydat mezi lidi něco tak >nefunkčního je myslím docela velká drzost a hlavně riziko! Jak píše "lubud" jsem také >starý pinaklák - začínal jsem na osmičce prošel jsem všechny devítky a jejich opravy a >opravy oprav, ale to co Pinnacle zplodil v desítce to je opravdu vrchol! U
> hokeje (například jako s Finskem) bych to definoval jako popravu fanoušků - toto je >podle mého názoru také poprava příznivců Pinnaclu! Dočetl jsem se, že desítka je >postavena na jádru profesionálního nástroje v prostředí amatérsky jednoduchém - jistě >ušlechtilá myšlenka... žel bohu - nepovedlo se - ani jedna z oprav neřeší hlavní >problémy - neskutečná pomalost a nestabilita! A mimochodem když si přečtete co >všechno bylo těmi všemi opravami opraveno, tak vás musí napadnout - proboha uměla >ta původní verze
> vůbec něco?! Mluvím na základě osobních zkušeností s PS10 na dvou PC - zkusil jsem >desítku nainstalovat na 32bitová WXP - byl jsem k mému "nepřekvapení" nespokojen, >zkusil jsem ji ze zvědavosti nainstalovat na 64bitová WXP - opět došlo k nepřekvapení - >první zhroucení programu došlo už chvíli po doinstalování a prvním restartu - při >procházení přechodů... i řekl jsem si - dobrá, jeden restart nestačí - takže po dalším >restartu jsem klasicky provedl defragmentaci a po dalším restartu (už spíš ze >zvědavosti - zda to bude mít vliv) jsem spustil Studio znovu - tentokrát nespadlo v >přechodech, ale "až" v titulkách... Nevím jak Vy, ale já nehodlám investovat svůj volný >čas do projektu o kterém si hned od začátku můžu být jistý, že budu mít problém při >editaci a co teprve při pokusech o výstup (renderování)! Sečteno podrtženo - sehnal >jsem si Vegas 6 a učím se vše znovu. Mimochodem - rychlost zpracování je v porovnání >s PS10 (ale i PS9) neuvěřitelná!!! Zajímalo by mě kde udělali soudruzi v Pinnaclu >chybu?! ;-)
> Nepočítám, že tyto příspěvky čte někdo kdo s tím může něco udělat, ale aspoň si člověk >uleví..! Ne nejsem na PS naštvaný - spíš to jenom hrozně mrzí...!

Jen nekolik poznamek :

- nejsi (bez urazky) zadny "starý pinaklák" - tim se mohu honosit jen Ti, kteri prosli od zacatku, tj. zacinali na Studiu DV, pokud jeste pamatujes co to je, pote byla jeste verze 7, pak teprve 8 :-))), jen poznamka, vsechny jsem si vzdy opravdu KOUPIL (a ne sehnal !)

- nechci se opakovat (pisi o tom v threadu poslednim update), ale ono jiz skutecne obstojne slape (denne na tom delam), takze bych kazdemu s opacnou zkusenosti doporucil hledat nekde jinde, nicmene ma (nejenom) instalace ver. 10 slape i bez odinstalace puvodni 9ky

- tvrdit a srovnavat S10 s Vegasem je opravdu ignorace tezke vahy, je to jako si narikat, ze me trabantik jede nejak blbe, tak si sezenu treba Jaguara !
Kolik myslis ze stoji S10, a kolik myslis ze stoji ten Vegas ? Evidentne si ani za jedno z toho nedal ani halir, takze se Ti to snadno dava vedle sebe....:-(((

S10 byla skutecne v prvtni fazi dost posahana a nepouzitelna, ale jiz od predposledniho update to bylo pouzitelne, nyni jiz dobre pouzitelne. Osobne jsem az na problemy se SmartSoundem prave v te minule verzi zadne problemy nemel, a nyni to ¨skutecne vypada dobre.
Juromir

:-) Tak koukám, že to zde opět dopadá jako na všech ostatní fórech - místo toho aby si lidé radili, tak si budou radši vyčítat co kdo udělal nebo neudělal..
Je mi z toho trochu smutno, ale už jsem si asi zvykl ;-)
Skláním tedy hlavu nad těmi co jsou zaslouženými starými pinaklámi a beru zpět - nejsem starý pinaklák! :-)
Studio DV a 7 jsem vlastně jenom "proklikal" a tedy se o něm ani nezmiňoval, ale pamatuji je - už po tom světě taky chvilku běhám ;-) bohužel ...
Studio 9 (přesnější označení verze už si nepamatuji) jsem koupil, zbytek jsem skutečně sehnal - nikde jsem taky netvrdil, že tomu tak nebylo. A mezi náma - jsem rád, že jsem PS10 jenom sehnal!
Až bude majitel nového softwaru mít právo vrátit jej (když s ním například není spokojen a když díky němu přišel o spoustu času) pak budu kupovat co budu potřebovat - jinak je to podle mého názoru vyhazování peněz oknem a hlavně (to mi vadí víc) kupování zajíce v pytli.
Ale jinak rozhodně nesouhlasím s prachsprostým kopírováním všeho co si kdo zamane, a jakožto (nemyšleno honosně) tvůrce pár DVD vím jaké to je, když vám za to nikdo nic nedá (kromě poplácání po ramenou).
Za zaslouženou práci náleží zasloužená odměna- to je bez debat.
Má instalace PS10 "nešlape" ani s nebo bez odinstalace PS9 - to jen tak pro ujasnění situace.
Netvrdím, že není možné, aby to někomu šlapalo, jenom už prostě nevím v čem by tak ještě mohl být problém a nezlob se "Petře" na mne, ale když si to tady čtu nevypadá to, že bych byl jediný kdo má problémy...! A právě kvůli tomu bych se být náma víc soustředil na to přijít teda konečně na to, proč to tolika lidem nefuguje, než se tady předhánět v honosení jestli někdo je nebo není pinaklák, co říkáš? ;-) já to myslel tak, že mi ten soft vyhovoval, než jsem zjistil, že existuje i něco co se neseká obden...
V porovnávání s Vegasem máš pravdu a přirovnání je trefné i když přehnané. Ale jak říkám až bude softwarová politika vstřícnější k uživatelům budu i já vstřícnější k placení.
Jinak jsem ale rád, že konečně znám někoho komu to šlape! ;-) A doufám, že si i přes tuto výměnu názorů, můžeme vzájemně sdělit pár cenných informací ;-)
Jo a jestli jsi všechny "Studia" koupil, tak jsi zřejmě bohatý muž - počkej až se to dostane mezi ženský! ;-)) jenom nadlehčuji dusnou atmosféru ;-)
Petr

- proc se durdis na tou poznamkou o "starem Pinaklakovi", nejen ze jsem to psal s "bez urazky", ale i vc. trojiteho pozitivniho smajliku, takze to bylo mysleni vicemene humorne
- Studio DV bylo ve sve dobe (98,99) absolutne vynikajici SW ve sve cenove kategorii
- ma instalace S10 skutecne slape, tak jak zminuji
- vsechny verze PS jsem si skutecne koupil, mam jen zakladni verzi DV, vse ostatni jsou upgrady - je to hezke, kdyz instaluji upgrade treba 9, jak to chce predchozi plny prudukt, zastrcim original CD s 8 roku starym DV a jede to dal:-)
- k Tve podivne otazce - poznamce o tom, zda jsem si vsechny verze S. koupil, ono kdyz ten upgrade napr. pro S10plus stoji asi 15 stovek, je snad trapne to nekde ukrast, uz me opravdu unavuje (jako na jinych forech) stale vysvetlovat, proc to kupuji, a ne ukradnu (!) - pro to abych si koupil SW za 15 stovek musim byt bohaty muz ? Ouha, ale kupuji si jen to na co mam, a ne ze kazdemu zavidim neco lepsiho, a jdu to taky ukrast. To je nyni ten cesky fenomen, ze Franta od vedle ma neco lepsiho, tak abych ho trumfnul, tak kdyz si to nemohu koupit, protoze jsem socka, jdu to ukrast, nebo lepe, "koupim" to na splatky", na ktere stejne nemam, ale jsem King !
Bohuzel, takove chovani jsem dosud ve svete nevidel, a to jsem neco jiz zazil.
- proc tedy ten Vegas srovnavas s S10, S10 stoji cca 1500 Kc, Vegas mozna 15 tis. !?
Darwee

Jak to tady tak čtu tak zatím nenacházím odvahu PS 10 znova s novým patchem nainstalovat, zvlášť poté,co mi zablokoval např tiskárnu se skenerem, a taky spoustu dalšího sw. a poté jsem se ho nemohl běžnou odinstalací ani zbavit!!! Radši budu dál čekat jako zkušený "pinaklák" na opravdu funkční verzi .......
martin

Pročítám si příspěvky, nejsem starý pinaklák, ale rozhodl jsem si 10+ před časem koupit,protože je za slušný prachy a dobře se učí. Bez patche to bylo zoufalé, tak jsem to smazal, teď 10.5 mi běží bez problémů, žádný jiný softwar mi nezablokovala ani nezhavarovala, akorát nemám žádnou pecku (počítač), tak je to pomalejší než bych si to představoval. Zkoušel jsem i kreknutý Vegas, ten je o jednu třídu rychlejší, akorát na učení složitější. Ale má vyjít brzo učebnice Vegas 5, tak uvidíme, kolik lidí zůstane u PS. jinak dělám na notebooku 1.6 PM,512 mb( asi by to chtělo 2x víc) a integrované grafice 128 mb a jede to!
Juromir

No koukám, že s Petrem si prostě neporozumíme - zanechávám vysvětlování co kdo jak myslel - nemá to smysl....to na fóra přeci nepatří :-)
Jen doufám, že je k pochopení na co (a né na koho) tady nadávám! ;-)
A bavit se zde o tom co kdo kupuje a jak je díky tomu čistej a jestli mu na tom záleží na to nemám chuť už vůbec - myšleno opět bez urážky!!! ;-)
Jinak mám další (včerejškem ověřený) poznatek, který by se někomu mohl hodit - pokud v systému zastavíte (s přímým zákazem bych si to rozmyslel) momentálně nepotřebné služby jako DNS, Prohledávání sítě a podobné doma (momentálně) nepotřebné služby, tak se rychlost PS9 a dokonce i PS10 znatelně zvýší. Dokonce bych subjektivně řekl, že je i méně "chrchlání disků". Už teď vidím jak mi sem někdo beztak napíše, že už se to tady někde řešilo! :-) Takže na mou obranu - není čas na čtení všech příspěvků ve všech fórech!!! ;-)
Zastavení zbytečných služeb má logiku stejně jako napřiklad defragmentace disků.
Jinak, abych tu nebyl za zatvrzelého nadávače - už jsem tady někde ve fórech PS i chválil, tak to radši udělám znovu, aby se zase někdo nenaštval ;-)
V ovladatelnosti, jednoduchosti editace a pochopení nových postupů je dle mých zkušeností PS vynikající!
O to víc mě právě štvou neustálé problémy se "sekáním" a ztrátou několika editačních kroků - tohle vychytali pánové z Pinanclu až u PS10 - Vrátit se k rozpracovanému projektu - když vezmu kolikrát mi to během tvorby DVD spadlo, tak jsem musel kromě nadávání Pinnacle i pochválit - člověk příjde jenom o čas nikoliv o editační kroky, které nestihl uložit jako tomu bylo u PS9.
A k opravě 10.5 je zatím nejlepší co Pinancle k PS10 vydal - mě Petře (a ostatní) štve, že to trvá tak dlouho a Pinnacle je schopný pustit mezi lidi takový šunt...!?
Nevím kde nebo s čím pracuješ (a není to důležité), ale já mohu podle svého oboru klidně napsat, že neznám firmu (kromě polostátních kolosů), která by si tohle při dnešní konkurenci dovolila...
Štve to zákazníka a mrzí příznivce Pinnaclu...!
Zamčeno
  • Informace