export videa v pinacle 16

Odpovědět
steviezah
Kontaktovat uživatele:

pro Danihol:
Prohlédl jsem si Tvoje video a konstatuji:Jeden i druhý švenk je rychlý.Trhá se Ti to už v originálním
souboru 0000.MTS.Já z toho usuzuji, že záběr je z Panasonic nebo Samsung kamery.
Pokud je to Panasonic není to TM 700.
Budeš muset polaborovat nad tím jak rychle budeš švenkovat abys z toho mohl následně exportovat
do 50i.
Rozhodil jsem si v Ediusu Tvoje video do serie snímků a vůbec se mi to nelíbí.Snímečky švenku prohlížené
za sebou skáčou jakoby ve vlnovce, tam kde máš statický záběr se to pohybuje různými směry.
Nevím co máš za kameru, ale budeš se muset se svou kamerou naučit točit.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Po přehrání z DVD playeru obou Vašich souborů(Tvůj a Jirky v jiném vlákně) konstatuji, že problémy
se kterými oba zápolíte jsou v technice snímání.Jirkův se mírně chvěje,Tvůj se trhá.
Jirka má pomalejší švenky, ty máš oba rychlejší.
danihol

Díky za zkoušku , ale po přehrání na mém PC i tak rychlý švenk v originálním videu jde naprosto plynule......
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
danihol

Proboha kamera11 to je samozřejmé, že to video je úplně v pohodě.Proto jsem to taky dal na ulož to, jak chtěl steviezah, aby ho vyzkoušel jestli není poškozené. Jednalo se o zkušební video, které bylo nahráno ZÁMĚRNĚ takto rychle aby se případné sekání ve švenku projevilo.Natáčím video od roku 1992 a to je moje 7 kamera.
Jednalo se o to, že právě toto video, když chci v PS16 z něho udělat DVD tak je tam nastavení 50i nebo 25p a to se ve švenku seká, nikoli tento originál. Z toho plyne,že video není nijak poškozené jen PS16 na mém výborném železe toto neumí.

Nemusíte mi dávat školení o švenku.Kdysi dávno, v roce 1986 jsem jako asistent kamery pana Josefa Vaniše točil film Mladé víno a další.To bylo ale na 35mm kodak.
roman51
Kontaktovat uživatele:

danihol - když jste takový zkušený matador, téměř profík, to se jenom divím, že stříháte v takovém póvlu a ne v pořádnem softu !!! :D
danihol

Važená pane,vidím jak jste ubohý, ale rád Vám odpovím, Není mi 20 let a umím dobře rusky ;) , s anhličtinou si až tolik nerozumím tak jako Vy a navíc v 90 letech se mi dostal do ruky PS a od té doby už nejsem tak flexibilní, abych si zvykal na něco jiného.
To je ale moje věc a Vám do toho nic není.
A ještě jeden poznatek v roce 1975, kdy jsem nastoupil na SPŠF do Čimelic tak editace videa na PC se neprobírala, zato základy panoramování a výběr optiky do kamer 35 mm ano. Hezký večer a mnoho smíchu ze starších lidí.......
roman51
Kontaktovat uživatele:

pro danihol - když odhodíme emoce, docela bych si rád poklábosil. Do Čimelic jsem chtěl také, ale o 20 let dříve (v r.1953 z 9.třídy). Od nás tam šel Honza Čuřík, já se tam nedostal. Anhličtinou moc nevládnu ale ani ruštinou, to byl na gymplu a dál pěkný vopruz. Na 2x8 jsem točil od r.1963, ale více fotil.
V případě zájmu: romana51@volny.cz
Ať žijí dříve narození !! :)-D
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Panáčci nedrážděte kobru nějakýma invektivamaB)-
Tady jsou exporty DVD placky z PS 16.Samozřejmě, že se to maže, ale nejeví se mi to , že by se to trhalo
nebo nějak cukalo.To spíš vidím jak se švenky valí z ruky a při převodu do interlaced je potom kdejaké
zadrhnutí nebo škobrtnutí vidět.Obzvláště na těch lehoučkých kamerách,Chtělo by to stativ popřípadě
nejlépe steadycam nebo glidecam, ale kdo se stím bude tahat:-)
Podívejte se na to, jsou to soubory od danihola a od jirky.
Co znamenají jednotlivé zkratky u ISO souborů v případě zájmu osvětlím.Placky jsou udělány ze souborů
AVCHD 1920x1080/50p do PAL DVD.

Odkazy:
http://uloz.to/xxdL1SD/pal-mpeg-iso
http://uloz.to/x3sfUts/pal-h264-iso

V ISO souborech je struktura DVD.
Opomněl jsem zdůraznit: je to celé dělané v PS 16.Lepší výsledek by se dosáhl downscalováním, ale nad tím
se mi už nechce labořit.
Odpovědět
  • Informace