Potřebuji poradit, jak exportovat v pinacle 16 video na DVD disk ve větší kvalitě než 720x576/50i ?
Kde to jde natavit ? Díky za radu.
export videa v pinacle 16
-
- Kontaktovat uživatele:
Použij export na disk AVCHD a nastav výstup na placku DVD 4G7. Budeš mít k dispozici cca 35min videa.
Bohužel to tak nefunguje. Vznikne disk, který není možné přehrát na běžném DVD přehrávači. Jde mi o to, že disk typu DVD nejde vytvořit ve vyšším rozlišení než je tam nadefinováno. tj 720x576 px. Nevím, jak nastavit vyšší rozlišení, a zachovat typ disku DVD. Víte jak dál?
-
- Kontaktovat uživatele:
Toužíte po nemožném. Klasické DVD v MPEG2 má maximální rozlišení 720 x 576. Chcete-li vytvořit video s vyšším rozlišením, tak, aby šlo přehrávat, musíte zhotovit AVCHD DVD nebo Blu-ray disk. Obě uvedené možnosti je možno přehrát jen v novějších typech BD přehrávačů, v případě AVCHD 2.0, je nutné mít model nejdéle jeden rok starý. Klasické DVD ve vysokém rozlišení přehratelné v obyčejném DVD přehrávači vyrobit z podstaty podpory video formátů nelze! S tím je třeba se smířit a poohlédnout se po BD přehrávači, který je dnes k mání od 2000Kč. Na AVCHD DVD jednovrstvé se vejde cca 40 minut v 17Mbit/s bitrate. S vyšším bitrate doba uložení úměrně klesá. AVCHD DVD lze přehrávat i PC DVD mechanikách, tedy např. notebook připojený HDMI kabelem k HDTV.
Nemáte pravdu. U Pinnacle studia 14 to nebyl problém exportvat video na DVD v rozlišení 1920x1080 . Potřebuji proto poradit, jak to v novéjší verzi Pinnacle 16 nastavit. Nechce se mi věřit , že to nejde. Jinak jsem s Pinacle 16 spokojen, umí rychle pracovat s videm ve vysoké kvalitě.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pravdu má Romolus ,to že Vám to fungovalo tak jak popisujete je možné ale full video bylo přitom přerenderováno na DVD strukturu.Pokud by jste toto výsledné vložil do Media info zjistil by jste že je přrederováno na rozl .DVD tj. na 720*560 řádků.Pokud by jste dal v Pinacl. renderovat full video do AVCHD rozl. 1920*1080 by zůstalo vznikl by soubor M2TS, a ten je přehratelný v BR přehrávačích ale to už napsal Romolus.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pocit, že máte pravdu všichni ale možná jde jen o to, že někteří používají správnější termity
V PS16 jde stejně jako v PS14 na placku "DVD 4G7" vyexportovat 1920/1080 s datovým tokem 16mbs v délce cca 40minut.
Ale je třeba z meny exportovat jako Disk AVCHD. Pálit to ale třeba z Nera je vyšší dívčí. Většinou se běžným způsobem nepodaří, aby to pak přehrály stolní přehrávače. Proto pálím obraz z PS16 stejně jako z PS14 a jde to bez problémů. Možná by bylo dobré, kdyby někdo připomněl jak to v Neru odpovídající verze to správně nastavit.
V PS16 jde stejně jako v PS14 na placku "DVD 4G7" vyexportovat 1920/1080 s datovým tokem 16mbs v délce cca 40minut.
Ale je třeba z meny exportovat jako Disk AVCHD. Pálit to ale třeba z Nera je vyšší dívčí. Většinou se běžným způsobem nepodaří, aby to pak přehrály stolní přehrávače. Proto pálím obraz z PS16 stejně jako z PS14 a jde to bez problémů. Možná by bylo dobré, kdyby někdo připomněl jak to v Neru odpovídající verze to správně nastavit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vypálení AVCHD DVD či BD je v Neru snadné. Nastavíme datové rozhraní a v něm buď DVD (UDF) nebo Blu-ray (UDF). V nastavení UDF zvolíme ruční možnost a zadáme UDF 2.60. do hlavního pole pro vypalování přetáhneme BDMV (u BD ještě CERTIFICATE) a dáme vypálit. Toť vše. prosté a jasné.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dík Romolusovi za popis pálení v Neru a mám prosbu pro ty, co testují PS16 v expotu…
Vyexportoval jsem klip pořízený Sonkou v AVCHD1920*1080 25i 16mbs bez jediné úpravy a se stejným rozlišením jako AVCHD disk. Něco se mi nezdálo v obrazové kvalitě a tak jsem se v tom začal vrtat… Záběr bílého břicha žraloka už nebyl bílý ale takový jako po větší kompresi – trochu kostička ale ne úplně. Prostě divný. To samý jsem udělal v PS14 a obraz byl lepší, i když originálnímu záběru se stále nevyrovná. Vyzkoušel jsem to ještě s dalšími klipy a dojem stejný. Trochu nahrávám příznivcům Ediusu do krámu, že Pinnacle už dávno není to ono… Prosím vás, co můžete porovnat, můžete to prosím testnout a dát zprávu jaký máte dojem vy? Dík Zkal
PS: všechny možnosti nastavení přepnuty na maximální kvalitu. Trial verze se od distribuované na plackách v tomto lišit asi nebude, co?
Vyexportoval jsem klip pořízený Sonkou v AVCHD1920*1080 25i 16mbs bez jediné úpravy a se stejným rozlišením jako AVCHD disk. Něco se mi nezdálo v obrazové kvalitě a tak jsem se v tom začal vrtat… Záběr bílého břicha žraloka už nebyl bílý ale takový jako po větší kompresi – trochu kostička ale ne úplně. Prostě divný. To samý jsem udělal v PS14 a obraz byl lepší, i když originálnímu záběru se stále nevyrovná. Vyzkoušel jsem to ještě s dalšími klipy a dojem stejný. Trochu nahrávám příznivcům Ediusu do krámu, že Pinnacle už dávno není to ono… Prosím vás, co můžete porovnat, můžete to prosím testnout a dát zprávu jaký máte dojem vy? Dík Zkal
PS: všechny možnosti nastavení přepnuty na maximální kvalitu. Trial verze se od distribuované na plackách v tomto lišit asi nebude, co?
Jsem dlouholetým uživatelem SW Pinnacle od typu 9 až po 15. Vzhledem k rychlé editaci jsem si pořídil originál P 16. V současné době ověřuji všechny jeho klady, ale narazil jsem zatím na mnou neřešitelný problém, a to exportu na disk Blu-ray. Po nastavení exportu se objeví hláška ve formě varování, že nastavený parametr není platný a Blu-ray se přepne na DVD, takže nemohu Blu-ray vypálit. Ostatní exporty na DVD, AVCHD fungují normálně. Jakéko-li možné nastavování nepomáhá. Zda-li se někdo s tímto problémem setkal, a ví jak ho odstranit, podělte se se mnou o zkušenosti. Ověřeno na dvou PC s OS W7, u prvého po přeinstalaci to začalo z neznámých důvodů chodit, u mého ani po přeinstalaci to nejde. Zavedeno ze stejného originálu SW P 16. Mám ještě další připomínky ke kvalitě videa, ale až příště.
-
- Informace
-