Sony HDR-PJ580VE full HD 50p/25p

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Do rukou se mi dostala k testování další kamera. Tentokrát Sony HDR-PJ580VE. Můžete se tedy těšit na recenzi žhavé novinky, která přichází čerstvě na trh.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Mám ji doma pár hodin, ale už teď vím, že budu většinou chválit. Ve své kategorii Sony opět potvrzuje, že je jedničkou ve videokamerách.
Když bude zájem, dám sem později odkaz na nějaké originál soubory, které jsou i 50p a již teď si troufám tvrdit, že obraz je prostě SUPER!
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Je milé, že obraz to dělá super.Ale jak toho super obrazu dosáhnu, až mi na displej bude plnou silou svítit slunce, to by mně zajímalo..
Další v řadě šrotů bez hledáčku.Ale se super parametry.Děkuji ale nechci.
Kdyby populace spotřebitelů nebyla stádní a tyto high_end šroty nekupovala, velmi rychle by výrobci zjistili, že tudy cesta nevede.
Bohužel, už se tak stalo.A všichni se předvádějí jaké hyper, super parametry má jejich výrobek.
Pro mě je to bezcenný šrot.Doufám, že mi moje stará HC_27 ještě dlouho vydrží.
Nemíním platit navíc za to co má mít kamera standartně.Viz Canon M41 a jeho cena.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Ano, ano. Stevie má pravdu ohledně kamer bez hledáčku. Určitě víte, že zastávám názor podobný. Jako recenzent se na podobný výrobek musím dívat tak nějak plošněji. Na 580ce mi hledáček velmi chybí z pohledu poučeného amatéra a to díky tomu, že jsem zažil společně s Vámi staršími dobu, kdy hledáček měla každá kamera. Pamatuji se z té doby také na to, jak jsem toužil později po kameře, která bude mít i LCD panýlek. Byl malý, ale byl tam a svoje opodstatnění měl. Potom, - nevím, který kretén a kde to prosadil jako první - že je hledáček pro obyčejné lidi zbytečný přežitek a nechal postavit první kameru pouze s LCD obrazovkou. Chytl se toho nějaký podobný šikula z marketinku a už to jelo. Malý kamínek, který strhl velikou lavinu neštěstí v podobě kamer bez hledáčku. Propaganda je mocná a ovčané povětšinou manipulovatelní, rovná se hloupí. A jsme dnes tam kde jsme. Navíc ještě propagace stupidnosti zvané video natáčené mobily a především digitálními fotoaparáty a klasickému natáčení videokamerou, díky omezenosti spotřebitelů jde trh s tímto zbožím do pr....! Proto si říkám, že lepší než mobil nebo foťák je pořád lepší kvalitně vyrobená a udělaná kamera, i když bez hledáčku.

Pánové, věřte mi to mé nadšení není bezdůvodné. Mít tato kamera hledáček a být aspoň o třetinu levnější (jak známo neplatíme jen přístroj samotný, ale také věhlas značky, která ho produkuje) a Sony si je sec sakra jisté, že prodá a podle této kamerky se tomu vůbec nedivím, je to kamera, která dokáže nadchnout a potěšit. Počkáme si společně na výslednou recenzi a budeme zase o něco chytřejší.

Ostatně, chceme-li do kamer zpátky hledáčky, nestačí se rozčilovat v diskusích a je třeba oslovovat zainteresované, všemi možnými způsoby. já se o to snažím svým psaním článků o kamerách obecně.

Přiznám se tu ale již teď, že kameru budu mnohem více vychvalovat než hanit, protože si to zaslouží. Najde se plno takových (doufám), kterým tím pomohu v rozhodování, jakou kameru koupit. Ten, kdo hledáček na kameře nikdy neměl, ho ani nepostrádá, to ovšem neznamená, že tím pádem ztrácí nárok na kvalitní výrobek, který ho dokáže potěšit a i uspokojit.
lubud

"díky omezenosti spotřebitelů jde trh s tímto zbožím do pr....! " To jo, ale uniká mně, proč ty manipulovatelné ovčany k tomu ještě navádět pochvalnými recenzemi???
steviezah
Kontaktovat uživatele:

....pochvalné recenze?
Koho chleba jíš toho píseň zpívej.
Jak prosté.......

.....manipulovatelní ovčané
Stádo skládající se z blbů se vždycky bude chovat blbě.
Těch pár racionálních jedinců to nezmění.
Čím víc displej a daktyl ovládání tím víc kamera.
Nic nového,dejte stádu hračku,však on už se najde blb,co z ní udělá kult.

Kdysi jsem nemohl říct co si myslím, protože některé to zajímalo až příliš..
Dnes je rozdíl v tom, že mohu říci co si myslím, ale nikoho to nezajímá.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Pánové, plně chápu Vaší rozladěnost. Nenapíši to já, udělá to někdo jiný. A každý z nás musí být z něčeho živ. Také bych kameru bez hledáčku nechtěl, ale Ti co ji chtějí se nenechají od její koupě stejně odradit. Tak proč jim nedat pravdivé informace. Nedělám na ni reklamu, ale poctivou recenzi. Kdo chce koupí, komu nevyhovuje nechá bez povšimnutí. Když se na ní dodělá hledáček připnutelný na LCD, stává se z ní o mnoho lepší než to vypadá. Věřte nebo ne.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Jste mně nepochopili.......nemám používat metafory a nazývat věci pravými jmény.
Ano je to tak, nenapíšete Vy, napíše to nějaký jouda, kterému to bude jedno co napíše
hlavně aby nenakrknul zadavatele.
Takových recenzí už jsem četl a ještě si jich načtu a zase mě nakrknou.....
U Vás mám aspoň jistotu, že pokud je kamera jako výrobek šunt dozvím se to
Třeba nepřímo řečeně, nebo testovacími záběry.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Originál fotky z HDR-PJ580VE k posouzení kvality. ZDE
Odpovědět
  • Informace