Vegas Pro 11 a GPU rendering

Odpovědět
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Při renderování AVCHD videa jsem nechal Vegas 11 vybrat metodu, kterou bude dělat rendering. I, když zkouška kompatibility v nastavení Open CL pro zařazení GPU proběhne v pořádku, přesto je výsledek neuspokojivý. Video vyrenderované společně CPU a GPU se při přehrávání trhá a zamrzá. Zvolil jsem tedy nakonec v nastavení pro výpočet pouze CPU a výsledek je bezchybně vypočítaný AVCHD obraz.

Mám grafickou kartu MSI ATI/AMD Radeon 6850 Cyclone OC a ta asi Vegasu nedělá pro renderování dobrou službu. Mám poslední kompletní ovladače 11.12.

Doporučuji proto každému, kdo se setká s podobným problémem, ať vypne GPU pro renderování a bude mít po starosti.
jano101
Kontaktovat uživatele:

Ahojte chcel by som sa opýtať lebo vo Vegas-e práve začínam.

ako sa dá zapnúť smart rendering.???

inak povedané mám videa .MTS a tie potrebujem postihať ako klasický projekt netreba mi nič konvertovať, Powerdirector to vie super ale strihať sa v nom nedá Adobe premiere vie super strihať ale nevie mi dať kvalitné video ani keď zapnem smart renering.
Preto som prišiel na vegas ten už kvalitu vie poslať von len to nastavenie výstupného projektu je desné !!!!!
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Nejsem si jistý, ale domnívám se (možná se mýlím) ve Vegas žádný Smart Rendering není. Když MTS jen sestřiháte bez úprav a zvolíte vhodný výstupní formát, (je třeba vyzkoušet) mělo by proběhnout uložení bez renderingu. Mě to tak alespoň funguje u MXF souborů. Nedělám ve Vegas dlouho, takže moje zkušenosti jsou chabé. Je třeba zkoušet a zase zkoušet.
Jerry
Kontaktovat uživatele:

Může mi, prosím, někdo poradit s tímto problémem? Video AVCHD zpracované ve Vegasu 11 mi nejde renderovat v šabloně MainConcept AVC/AAC (.mp4). V šabloně Sony AVC bez problému.

Stejné video ve Vegasu 10 jde exportovat v obou šablonách. MainConcept je mi sympatický s možností volby VBR a dvojím průchodem.

Dík za radu.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Tak s tímto já poradit bohužel nedokáži. Já měl několikrát opačný problém. Když jsem se pokoušel renderovat projekt natočený kamerou Sony, chyběla šablona Sony AVC. Trápil jsem se s tím, pokoušel různě přednastavovat dokonce K-Lite kodeky, ale nepomáhalo to. Nakonec jsem přišel víceméně náhodou na to, že pomoc je snadná.

Musel jsem před započetím renderování takového projektu otevřít klasický AVCHD projekt, šablona se tím zpřístupnila a já mohl opět otevřít Samsung MP4 projekt a potom už tam ta kýžená šablona byla a rendering mohl započít.
Jerry
Kontaktovat uživatele:

Mně šablony nechybí, jen to mj.napsalo, volně přeloženo, „z neznámých důvodů nelze dokončit..“

Ale díky za druhý odstavec Tvého příspěvku. Přesto, že jsem tak postupoval snad 50 krát, navolil jsem šablonu Sona AVC, poté jsem hned navolil MaiConcept AVC a vybral moje vlastní nastavení šablony (High, VBR Two-pass 24M max, 22M průměr, encode mode jen CPU a v záložce Project nastavil rendering na best. A začalo to fungovat!

Díky za postrčení...

Edit: Po důkladném prověřování nastavení jsem dospěl k tomu, že výšeuvedený problém (v mém případě) lze vyloučit nastavením Encode mode na Render using CPU only. Nesmí se nastavit na Automatic nebo Using GPU if available. Abych se co nevíce přiblížil exportem ke zdrojovému videu, nastavil jsem půměr dat. toku na 21, případně 20 Mbps. To jen podle MediaInfo. Zatím nemám odpovídající zobrazovač.
starecek
Kontaktovat uživatele:

Hloupý dotaz : kde najdu "Encode mode".
Dík
Jerry
Kontaktovat uživatele:

Render as > Output Format > Customize Template.. > Custom Settings > Encode mode: ze seznamu vybrat Render using CPU only nebo OpenCL if available nebo CUDA if available. Toto platí pro Vegas 12, pro Vegas 11: ze seznamu vybrat Automatic nebo Render using CPU only nebo GPU if available.

V obou případech je to při renderování do *.mp4, což je formát, do kterého svá videa AVCHD převádím.
starecek
Kontaktovat uživatele:

Takže právě proto jsem to v módu MPG2 nemohl najít. Je to skutečně jenom při výstupu do formátu mp4. I tak veliký dík, tímto jsem si tedy vyzkoušel i výstup do mp4 (z klasického zdroje mpg2 - Canon HV30). Nevypadá to špatně.
Odpovědět
  • Informace