Názor na Smart Encoding

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Zdravím některé střihové softy mají tuto funkci zabudovanou v nastavení.Narazil jsem na to třeba u Nera a Magixu u ostatních zatím nevím.Jaký je názor ostatních na tuto funkci,zda je využívána a nebo je lepší to nechat na hardwarové akceleraci /Cuda atd./ tak jak to obhajují výrobci.Možná by bylo vhodné i doplnit další soft,který tuto funkci vlastní.Nenapadlo mě změřit jak dlouho trvá render při zapnuté funkci a bez ní.Dá se to nějak porovnávat u Ediusu s funkcí Proxy mod i když ta slouží
na vstupu.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tento pojem mi není neznámý.Měl by znamenat,že pokud vložím do časové editoru,který tuto funkci podporuje video a nebudu s ním nic dělat nedojde k opětovnému
kodování,ale daný úsek proběhne editorem beze změny.
Tuším,že s touto novotou přišel první Nero a po něm ostatní výrobci editorů bez dlouhé tradice v oboru zpracování videa.
Je s podivem,že tuto převratnou technologii nepoužívají leadři v softech zpracování videa: Sony Vegas,Edius,Avid Composer
Proč asi?Že by nějaký marketingový blábol?
Já se k tomu stavím skepticky a nemyslím si o tomto,že je to k něčemu dobré.

Zkusil jsem před časem exportovat v DVDFab pomocí zapnuté podpory smart enconding.Musím uznat,že to bylo velice rychlé.Nenapadlo mně zapsat si časy.
Ale po kontrole v MediaInfo jsem zjistil,že vylezlo na výstupu úplně něco jiného než jsem dal na vstup.
A to už nešlo přehrát v Avidu ačkoliv před tím ano.Edius to přežvýkal,ale moc se mu to nelíbilo.
Jestli je někdo ochoten udělat nějaké testy,rád bych se nechal poučit,ale momentálně se tím nemíním zabývat.

O NVidia CUDA se snažím získat si nějaké informace,ale obávám se,že tentokrát to v marketingu silně přehnali a teď se hledá cestička jak z toho ven.
Myslím si,že tato technologie je primárně určená pro přehrávání videa nikoliv pro kodování videa.Pro kodování se podpora asi teprve hledá.
Ale mohu se mýlit,budu rád,když mě někdo opraví nebo uvede na pravou míru.

Momentálně si myslím, že jde o honbu za ziskem a o to urvat na trhu co nevětší sousto i za cenu,že zákazníkovi se nakecají nesmysly popřípadě se mu prodá vadný výrobek.
Jedna taková sranda už tu byla:Intel Bridge.
Apropo,nějak humbuk kolem toho utichl,nezdá se Vám?
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Já pouze,že jsem tuto funkci zahlédl a tak jsem chtěl zda někdo nemá bližší zkušenosti sám nemám odskoušeno ale není problém to zaškrtnout a zkusit.Jinak souhlas.Tam u těch větších firem bych možná polemizoval.Myslím si,že dost často jsou k velkým softům přidávány střihové karty nebo odkazy na ně /neměl jsem ale nikdy možnost to odskoušet/ a pak možná tyto funkce vlastně nepotřebují.Je to pouze můj názor a odvozuji to od dřívější zkušenosti když jsme začínali s Pinnacle Liquid a předváděl to EXAC v Brně a zároveň tam byla vystavená celá střižna Casablanka.Bohužel ale to jsou jiné cenové relace.
Jak je na tom vlastně MAC oni mají snad jeden střiový soft a jsou tedy spokojeni a nemají takové problémy jako my?
Odpovědět
  • Informace