Ahoj lidičky.
Jsem tu poprvé a moc se mi to tu líbí...... DĚKUJI za tento web a DĚKUJI VŠEM, co radí zelenáčům jako jsem já...
Mám tento poznatek:
Dosud jsem projekty ukládal zpět na jinou kazetu do kamery. Uzrál čas si pořídit stolní DVD přehrávač a tak jsem si zkusil udělat kousek filmu na DVD pro test přístroje v prodejně. Když jsem si ho však přehrál v PC, byl jsem zklamán kvalitou. Nic moc - asi jako VHS na tv. Nastavil jsem kvalita DVD, myslím že tam nic lepšího nastavit asi nejde. Prosím - Jak to děláte Vy?
Je někde na toto téma nějaký pokec?
Děkuji. Makey
Kvalita DVD mi nesedí- co jsem zvoral...?
A jak dopadlo testovaci DVD na stolním přehrávači a TV ? Kvalita prokládaného videa na PC je o ničem, uvidíš, že v TV budeš spokojen.
No mne vyhovuje postup :
1.Pinnacle -strih ,prelínačky ,hudba.titulky a pod.
2.z pinacle -export do Avi / 1 hod=okolo 14 GB/.
3.súbor /.avi/ vložím do TMPGEnc a prekonvertujem ho na výstupný formát.mpg2.Už má okolo 4,5 GB /
4.Súbor .mpg2 vložím naspat do Pinacle,vytvorím menu a výpálim ako DVD
Vyskúšaj.
1.Pinnacle -strih ,prelínačky ,hudba.titulky a pod.
2.z pinacle -export do Avi / 1 hod=okolo 14 GB/.
3.súbor /.avi/ vložím do TMPGEnc a prekonvertujem ho na výstupný formát.mpg2.Už má okolo 4,5 GB /
4.Súbor .mpg2 vložím naspat do Pinacle,vytvorím menu a výpálim ako DVD
Vyskúšaj.
A proč tak složitě? PS má kvalitní kodér a mpeg 2 vytvořený Studiem je v pohodě.
Pro Makey: důležitý je datový tok výsledného videa - optimum je 8-10Mb/s - to se dá nastavit v dialogu pro export. Pak se vejde na 1 placku cca 1 hodina záznamu. I na monitoru je pak video pěkné. V záložce Upřesnit jsou další volby: Režim konceptu a Video filtr - ty si obě vypni, vede to k rychlejšímu ale méně kvalitnímu výsledku. Další zatržítko Progresivní kódování taky vypni - odstraňuje půlsnímky a na televizi bys to sakra poznal (na monitoru ne, ten půlsnímky nepřehrává). Hodně zdaru.
Pro Makey: důležitý je datový tok výsledného videa - optimum je 8-10Mb/s - to se dá nastavit v dialogu pro export. Pak se vejde na 1 placku cca 1 hodina záznamu. I na monitoru je pak video pěkné. V záložce Upřesnit jsou další volby: Režim konceptu a Video filtr - ty si obě vypni, vede to k rychlejšímu ale méně kvalitnímu výsledku. Další zatržítko Progresivní kódování taky vypni - odstraňuje půlsnímky a na televizi bys to sakra poznal (na monitoru ne, ten půlsnímky nepřehrává). Hodně zdaru.
Ahoj lidičky,
jsem moc rád, že jste zareagovali. Vaše rady jsou pro mne moc cené.
To: Tom
ještě jsem žádný DVD player nekoupil. Trochu mne to přibrzdilo. Obávám se, že nebudu moci doma rodince ukázat kvalitu, kterou známe při přehrávání přes DV kameru.
Mám ale zálusk na Sencor mod. 7102. Já vím, že to není HI-end, ale chci to jen pro prezentaci toho co natočím a občas si pujčit nějaký film.
To: fans
****4.Súbor .mpg2 vložím naspat do Pinacle,vytvorím menu a výpálim ako DVD ***
Nevěděl jsem že PS9 umí přijímat i jiné formáty/ mimo fotek/, než ty co vyprdí kamera.
To: Radůz
Ta uvedená nastavení zkusím, ale až o výkendu, dám vědět jak jsem dopadl. Ale budu to zase jen porovnávat na PC. Používám přehrávač MSI- DVD player v celoobrazovkovém režimu.
Ještě jednou všem díky za rady.
Makey
jsem moc rád, že jste zareagovali. Vaše rady jsou pro mne moc cené.
To: Tom
ještě jsem žádný DVD player nekoupil. Trochu mne to přibrzdilo. Obávám se, že nebudu moci doma rodince ukázat kvalitu, kterou známe při přehrávání přes DV kameru.
Mám ale zálusk na Sencor mod. 7102. Já vím, že to není HI-end, ale chci to jen pro prezentaci toho co natočím a občas si pujčit nějaký film.
To: fans
****4.Súbor .mpg2 vložím naspat do Pinacle,vytvorím menu a výpálim ako DVD ***
Nevěděl jsem že PS9 umí přijímat i jiné formáty/ mimo fotek/, než ty co vyprdí kamera.
To: Radůz
Ta uvedená nastavení zkusím, ale až o výkendu, dám vědět jak jsem dopadl. Ale budu to zase jen porovnávat na PC. Používám přehrávač MSI- DVD player v celoobrazovkovém režimu.
Ještě jednou všem díky za rady.
Makey
Zajímá mě jaký je rozdíl v kvalitě,pokud dám ve Studiu přímo "vytvořit DVD",nebo Mpeg2
Ahoj lidičky.
Zkusil jsem si znovu udělat to DVD v P9 podle toho nastavení co jste tu radili.
Zkouknul jsem to u kamaráda. Trochu se šprajcoval jeho přehrávač a nic moc barvy, ale to může být kvalitou TV. Jinak to bylo celkem OK.
Napadlo mne také, jestli není problém v tom, že to DVD bude určené pro TV na: 7**/5** pixlí a monitor jede na 1024/768. Musí se to tedy trochu nafouknout a proto to asi vypadalo v celoobrazovkovém režimu dost divně...
Je to tak, nebo se pletu? Jak je ale možné, že mohu v tomto režimu/ celoobrazovkovém / sledovat filmy na DVD od kamaráda a jsou OK?
Zdravím. Makey
Zkusil jsem si znovu udělat to DVD v P9 podle toho nastavení co jste tu radili.
Zkouknul jsem to u kamaráda. Trochu se šprajcoval jeho přehrávač a nic moc barvy, ale to může být kvalitou TV. Jinak to bylo celkem OK.
Napadlo mne také, jestli není problém v tom, že to DVD bude určené pro TV na: 7**/5** pixlí a monitor jede na 1024/768. Musí se to tedy trochu nafouknout a proto to asi vypadalo v celoobrazovkovém režimu dost divně...
Je to tak, nebo se pletu? Jak je ale možné, že mohu v tomto režimu/ celoobrazovkovém / sledovat filmy na DVD od kamaráda a jsou OK?
Zdravím. Makey
-
- Informace
-