Požadavky PS 15
Ahoj, někde jsem se dočetl, že Pinnacle Studio 15 nepodporuje integrované grafické karty například u notebooků, ale na stránkách výrobce to uvedeno není. Můžete mi někdo zkušenější tuto otázku zodpovědět. Uvažuju o koupi notebooku a nechci platit zbytečně za výbavu, kterou nevyužiju - jaké byste doporučili parametry - předpokládané činnosti - internet, office a střich videa. Předpokládaný systém Windows 7. Výstupní kvalita Z PS - kvalita DVD (720x576) z kamery formátu Digital 8.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych poradil rád, ale notebook jsem (naštěstí) nikdy neměl. Píšete, že budete zpracovávat SD video. Tam by neměla dělat integrovaná grafická karta žádné problémy. Digital8 zvládne snad každý počítač nové notebooky nevyjímaje. Problém je až u zpracování HD videa, tam jsou nároky na hardware daleko vyšší.
-
- Kontaktovat uživatele:
Upřesním:integrovaná grafika ubírá výkonu procesoru,protože CPU kromě své práce supluje práci grafiky(GPU) a ubírá z celkové paměti systému,kdy část fyzicky instalované paměti je virtualně určena pro grafické jádro.Což ve výsledku vede k velké zátěži systému a nezřídka
k chybám a crashi.To je ve zkratce teorie a platí jak pro notebooky tak PC.
Kapitolou samo o sobě jsou integrovaná grafická jádra Intel GMA,které jsou koncipovány jinak a byla svého času na seznamu nepodporovaných grafik a to nejen u Pinnacle,ale i od
Adobe.Jak je to dnes nevím.
I když hodláte zpracovat SD formát,nedoporučím takovou koncepci.
Protože i u nekomprimovaného videa se jedná o velké datové toky a nemyslím si,že by jste
mohl do videa současně použít efekt zvětšení,zpomalení,změnu barvy a rychlosti a do toho titulky.
A to by měla taková grafika podporovat minimálně DX9.
Takže já preferuji jednoznačně dedikovanou grafiku s vlastní pamětí.
Je pravdou,že u PS není potřeba nějaké super výkonného čipu,ale mnou zkoušené minimum je u ATI řada HD 4xxx
Jaká řada Nvidia nevím,ale určitě to nebude řada MX a 92xx.
Z mé zkušenosti editovat video umí lepe ATI dnes AMD.
Než ten NTB koupíte doporučím Vám,domluvit se s prodejcem na nějakém vyzkoušení a podle potřeby NTB vrátit a vyměnit pokud nejste odborník a technické parametry Vám až tak moc neříkají.
Byl bych velice nerad,kdyby Vám někdo vnutil netbook s Intel Atomem,že má požadované parametry a Vy pak zjistil,že s videjkama nic neuděláte.
Vodítkem ke koupi notebooku by Vám mohl být nainstalovaný systém.Měl by to být minimálně Win 7 Pro, nejlépe Win Ultimate.
Obavy,že by jste sílu nebo konfiguraci NTB nevyužil můžete pustit z hlavy,věřte,že pokud
postavíte vedle sebe NTB a PC v naprosto shodné konfiguraci,zjistíte,že PC bude vždy
rychlejší a výkonnější.
k chybám a crashi.To je ve zkratce teorie a platí jak pro notebooky tak PC.
Kapitolou samo o sobě jsou integrovaná grafická jádra Intel GMA,které jsou koncipovány jinak a byla svého času na seznamu nepodporovaných grafik a to nejen u Pinnacle,ale i od
Adobe.Jak je to dnes nevím.
I když hodláte zpracovat SD formát,nedoporučím takovou koncepci.
Protože i u nekomprimovaného videa se jedná o velké datové toky a nemyslím si,že by jste
mohl do videa současně použít efekt zvětšení,zpomalení,změnu barvy a rychlosti a do toho titulky.
A to by měla taková grafika podporovat minimálně DX9.
Takže já preferuji jednoznačně dedikovanou grafiku s vlastní pamětí.
Je pravdou,že u PS není potřeba nějaké super výkonného čipu,ale mnou zkoušené minimum je u ATI řada HD 4xxx
Jaká řada Nvidia nevím,ale určitě to nebude řada MX a 92xx.
Z mé zkušenosti editovat video umí lepe ATI dnes AMD.
Než ten NTB koupíte doporučím Vám,domluvit se s prodejcem na nějakém vyzkoušení a podle potřeby NTB vrátit a vyměnit pokud nejste odborník a technické parametry Vám až tak moc neříkají.
Byl bych velice nerad,kdyby Vám někdo vnutil netbook s Intel Atomem,že má požadované parametry a Vy pak zjistil,že s videjkama nic neuděláte.
Vodítkem ke koupi notebooku by Vám mohl být nainstalovaný systém.Měl by to být minimálně Win 7 Pro, nejlépe Win Ultimate.
Obavy,že by jste sílu nebo konfiguraci NTB nevyužil můžete pustit z hlavy,věřte,že pokud
postavíte vedle sebe NTB a PC v naprosto shodné konfiguraci,zjistíte,že PC bude vždy
rychlejší a výkonnější.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenosti mám pouze s PS10 - 14. Věřím že u 15ky to bude podobné.
U staršího notebooku, kde je integrovaná grafická karta musí být vypnutá hardwarová akcelerace, ale jinak to funguje (s DV AVI docela dobře). HD video to však plynule nepřehraje.
Ale rozhodně bych to nikomu nedoporučil, platí to co napsal steviezah.
U staršího notebooku, kde je integrovaná grafická karta musí být vypnutá hardwarová akcelerace, ale jinak to funguje (s DV AVI docela dobře). HD video to však plynule nepřehraje.
Ale rozhodně bych to nikomu nedoporučil, platí to co napsal steviezah.
Pro steviezah
Moc díky za rady a postřehy. Přesně v tomto duchu jsem očekával odpověď. Nejsem žádný excelentní znalec, ale slušný rozhled nějaký mám a chtěl jsem slyšet názor někoho dalšího a také zjistit, jak je to s podporou integrovaných grafik. Pochopitelně o Intelu Atomu nemůže být vůbec řeč už jen proto, že chci notebook a né netbook. Intel GMA pochopitelně také ne, protože nebudu kupovat notebook s nejméně tři roky starou integrovanou grafikou, myslel jsem spíš něco novějšího třeba Intel HD Grafics. Stále více se ale kloním k externí grafice.
Díky.
Moc díky za rady a postřehy. Přesně v tomto duchu jsem očekával odpověď. Nejsem žádný excelentní znalec, ale slušný rozhled nějaký mám a chtěl jsem slyšet názor někoho dalšího a také zjistit, jak je to s podporou integrovaných grafik. Pochopitelně o Intelu Atomu nemůže být vůbec řeč už jen proto, že chci notebook a né netbook. Intel GMA pochopitelně také ne, protože nebudu kupovat notebook s nejméně tři roky starou integrovanou grafikou, myslel jsem spíš něco novějšího třeba Intel HD Grafics. Stále více se ale kloním k externí grafice.
Díky.
-
- Informace
-