dobry den, prevadim pomoci Pinnacle Movie Box-u 710 a Pinnacle Studia 14 stare videokazety na hardisk. mam maly problem. neni synchronizovany zvuk a obraz.
obraz jde o neco driv. snazil jsem se s tim laborovat ale na nic jsem neprisel. (jen se mi zda, ze pri stahovani videa jde obraz jakoby o par desetin vteriny rychleji). muzete mi poradit co s tim? dekuji! IGI
rozhozená synchronizace
-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem podobný problém při stahování starších VHS - rozcházel se obraz a zvuk. Zjistil jsem, že důvodem byl problém s časovým kódem - TBC, který mohl být nějak poškozen. Řešením by asi bylo použít nějaké lepší video, nebo TBC korektor, což jsem zavrhl. Nakonec jsem to úspěšně vyřešil tak, že jsem zvuk stáhl zvlášť přes vstup zvukové karty a pak to sesynchronizoval.
Bylo to tenkrát cca 30 VHS se záznamem ze kterých se dělaly sestřihy a archivace na DVD. Problémových bylo naštěstí jen pár a toto byl nejjednodušší postup.
Bylo to tenkrát cca 30 VHS se záznamem ze kterých se dělaly sestřihy a archivace na DVD. Problémových bylo naštěstí jen pár a toto byl nejjednodušší postup.
-
- Kontaktovat uživatele:
Abych se těmto problémům vyhnul, použil jsem k archivaci VHS záznamů nejdříve přepis z videorekordéru na HDD rekordér Pioneer. Žádné problémy s takto udělaným materiálem nebyl. MPEG2 soubory jsem sestříhal ještě v PS 12, také bez problémů. Mohu proto tuto metodu vřele doporučit. Cca 120 minutové bloky jsem nahrál vždy na DVD+RW a posléze zkopíroval do PC.
O tomto starém problému píše "mike" tady:
file:///D:/2%20Kamery%20a%20střižny/TV%20Freak/Framerate%20a%20synchronizace%20zvuku%20a%20videa.mht
file:///D:/2%20Kamery%20a%20střižny/TV%20Freak/Framerate%20a%20synchronizace%20zvuku%20a%20videa.mht
mno, je to divne ale porad neznam duvod, proc obraz (Nahrano: 00:05:07.00) jede rychleji nez normalni cas (jak jsem psal o nekolik desetin sekundy oproti normalu)a zvuk jede bez problemu podle VHS pasky.
Mám tomu rozumět tak, že mezi obrazem a zvukem je pořád stejný rozdíl (těch několik desetin sekundy) bez ohledu na délku pořadu? Chápal jsem to tak, že časový posun zvuku proti obrazu průběžně narůstá - tedy že samplovací frekvence videa a zvuku jsou odvozeny od dvou ne zcela synchronních krystalů.
Pokud je posun furt konstantní, dá se to udělat i tak, že zamknu obrazovou stopu a zvuk si zesynchronizuji jak potřebuji - viz Mart.
Také jsem kdysi "digitalizoval" staré VHSky, ale já měl na to kameru Sony D8 s převodníkem MPEG 2 na DV. Pokud takový užitečný strojek není už po ruce, dá se použít něco podobného - třeba jak to popisuje Romolus.
Pokud je posun furt konstantní, dá se to udělat i tak, že zamknu obrazovou stopu a zvuk si zesynchronizuji jak potřebuji - viz Mart.
Také jsem kdysi "digitalizoval" staré VHSky, ale já měl na to kameru Sony D8 s převodníkem MPEG 2 na DV. Pokud takový užitečný strojek není už po ruce, dá se použít něco podobného - třeba jak to popisuje Romolus.
-
- Informace
-