Video se vlní

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
ZdeněkP.

Mám problém, dělám svatbu, první DVD ma 90 minut - ok, druhé DVD má taky 90 minut,ale video se při tanci vlní, není čistý obraz, přitom v náhledu je to OK, když to dám na export videa a spustím, je tam tato chyba. Nevím co dělat, poradíte někdo.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

No já si myslím,že 90 minut na DVD je hodně a že se muselo sáhnout k omezení datového toku a tím dochází k vlnění videa.
Ale co to je vlnění?Nejedná se náhodou o vodorovné pásky ve videu při pohybu ve videu nebo při pohybu kamery a to způsobuje dojem vlnění?Pokud je kamera Panasonic ale teď si nevzpomenu která starší řada to dělala,nebo Samsung řada UMX nebo HMX tak tam se musí zdrojové video do PC stáhnout pomocí HD Writer v případě Panasonicu
a IntelliStudio u Samsungu.
Pokud se jedná o kameru jiného výrobce,pravděpodobobně je chyba v prokládání,ale to je na laboraci.Tam moc poradit neumím,je třeba si pohrát s nastavením projektu.Je docela možné,že pokud je druh záznamu z nějaké novější kamery,tak si s s ním PS 14 neporadí,nebo ho špatně detekuje a přepočítává do jiného formátu.
Doporučuji upgradovat minimálně na novější PS 15.Nebo na Avid Studio,které mi přehrálo většinu ze současných formátů,včetně zmršenin z Toshiby Camileo a Evolve.
ZdeněkP

Mám nového Canona, natočil jsem několik filmů, i přes 90 minut a vše bylo vždycky ok, v náhledu kde film dělám, není žádná chyba, video je ok, jakmile ale přejdu na import, tak se video nepatrně zvlní, kdyby to nebylo poznat, nebudu to řešit,ale jde to vidět. Leda shodit celé studio a zkusit znova naistalovat, jinak nevím.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tak to je problém někde jinde,pokud jste už něco udělal a bylo to v pořádku.Mohlo dojít
k nějaké změně v systému po instalaci např, nějakých kodeků nebo Divx playerů nebo update na vyšší verzi Nera.Já bych se přiklonil k tomu nepoužívat PS 14, ale přešel bych na 15.Pokud by se vlnění opakovalo,hledal bych problém v systému.
ZdeněkP

jj, ale já už mám film hotovej, jen ho potřebuji dostat na DVD a už se mi to znova dělat nechce, takže zkusím přeinstalovat a doufat, že se to obrátí k lepšímu
steviezah
Kontaktovat uživatele:

No snad Vám to pomůže.Jinak projekt ze 14 jde otevřít v 15,ale naopak to nejde.Než to uděláte,uložte si projekt pod ještě jiným názvem,protože po otevření v 15 už jej neotevřete ve 14.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Tady musím oponovat! Běžně přesouvám rozdělané projekty tam a zpět, mezi verzí 14 a 15. Jde to bez problémů obousměrně. S tím vlněním bohužel pomoci nedokáži, protože jsem se s tím nikdy nesetkal. Pro mne osobně je to trochu záhada, i když u PS se může časem vylíhnout jakákoliv chyba. V přeinstalaci moc nevěřím, spíše si sehnat v. 15 a zkusit to otevřít a znovu vyexportovat právě v ní.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Sypu si popel na hlavu,spletl jsem se,s těmi projekty to platí pro 12.
ZdeněkP

Prosímtě můžeš mi na sebe poslat email, něco bych se potřeboval zeptat, zdep@seznam.cz
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Pro všechny:
Kontakt na mně jej jednoduchý:
můj nick, za to zavináč k tomu seznam, tečka cz a je to.Na skypu je to jenom můj nick.Do požadavku pro zařazení adresáře a kontaktních informací napište Pinnacle nebo Avid.Nebo jenom napište z kterého fora jste,bez kontaktních informací nereaguju.
Zamčeno
  • Informace