Vypalování na DVD
Zdravím,mám otazku.Mám vytvořený film,v Pinnacle studiu 14 dám export videa a tam vytvořit disk.DVD se mi vytvoří zkusím ho přehrát v PC a vše jede vpohodě.Když ho ale dám do stolního DVD přehrávače,tak se mi objeví všechna vypsaná videa co v projektu jsou jako Tittle1,Tittle2.......Když na nějaké kliknu tak se mi přehraje,ale to já nechci já chci aby se mi objevilo menu a tam jsem si kapitoly vybral přesně tak jako jsem to šlo v PC.Je tedy problém v tom jakto vypaluji nb někde jinde?Prostě chci to DVD dát do přehrávače a tam aby se mi rovnou načetlo menu a ne žádné tittle.....
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se s tímto problémem naštěstí nikdy nesetkal, takže Vám nedokáži poradit. Promiňte.
Tady plati dve zasadni veci :
1. nikdy nevypalovat primo ze strizny na disk,vzdycky ukladat celou strukturu na HDD
2. na mastering (pokud se nejedna o export z rimeline) se pouzivaji k tomu urceny SW ... uz jsem to tu psal nekde,ze ty masteringovy nesmysly,co vyrobci strizen pridavaji k editacinim SW jsou paskvil.Pak se nemuzes divit,ze neco nebude fungovat. Navic nektery prehravace muzou mit problemy s nekteryma skriptama z onoho authoringovyho SW.
Rada je tu jedina PGCEdit a nebo IFOEdit pokud nechces zmenit masteringovy SW. Bohuzel,jak se s tim pracuje se me neptej,jeste jsem ho nepotreboval
1. nikdy nevypalovat primo ze strizny na disk,vzdycky ukladat celou strukturu na HDD
2. na mastering (pokud se nejedna o export z rimeline) se pouzivaji k tomu urceny SW ... uz jsem to tu psal nekde,ze ty masteringovy nesmysly,co vyrobci strizen pridavaji k editacinim SW jsou paskvil.Pak se nemuzes divit,ze neco nebude fungovat. Navic nektery prehravace muzou mit problemy s nekteryma skriptama z onoho authoringovyho SW.
Rada je tu jedina PGCEdit a nebo IFOEdit pokud nechces zmenit masteringovy SW. Bohuzel,jak se s tim pracuje se me neptej,jeste jsem ho nepotreboval
Takže jsem si jenom myslel že jsemto vyřešil,dal jsem export videa-vytvořit obrázek,potom jsem přes Nero vypálil složku VIDEO_TS na DVD.Zkusil jsemto pustit na PC a všechno šlo jak má,ale když jsem to dal do stolního DVD přehrávače tak mi to napsalo že data na disku nelze přečist.Víte někdo co stím?
Muzes tam mit nejakym zpusobem poskozeny nebo spatne nascriptovany IFO soubor. Mozna bych to zkusi jeste v jinym prehravaci,ale urcite bych tu strukturu protahl IFOEditem nebo PGCEditem.
Zkusil bych jiný přehrávač DVD Jaký to máte?Já běžně v pinnaclu dám vytvořit obraz ale nevypalovat, potom v Neru Express kliknu na filmy-obrázky potom na soubory DVD video pak kliknu na přidat , potom na složku vytvořenou pinnaclem ono se přidá celá řada souborů a dám vypálit. Funguje to všude.,
V jiném přehrávači to taky nejde a nemůže to být tím že vypaluju jenom složku VIDEO_TS a nic jiného?ale zase když se koukam na obsah jiných dvd tak tam staci tato složka a vše hraje ok tak nevim.
Vždyť říkám ,všechny soubory které se zobrazí ve složce vytvořené pinnaclem. Přidat klikout na složku a vypálit. Jedná se o Nero Express.
-
- Informace
-