Dobrý den, mám Pinnacle studio v15 a kameru Panasonic TM700 Full HD s exportem videa v AVCHD.
Dříve jsem dělal DVDčka, v rozlišení 720x576, kdy finální projekt jsem vyexportoval jako obraz ISO a mám je uložené na externím HDD, dle potřeby si je přehrávám v multimediálním centru IAMM, který přehrává téměř všechny formáty i AVCHD.
CHCI udělat to samé, nebo něco podobného, ale ve full HD kvalitě a s MENU. Zatím se mi nedaří, může mi někdo poradit? Jo a aby výsledný projek byl max kolem 10GB.
Díky ...
Full HD s MENU a jeho uložení a přehrání z HDD PC
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel podáváte nedostatek informací o tom, co a jak děláte, do jakého souboru natáčíte a jaký výstup videa používáte. Čím více informací zde popíšete, tím snadnější bude hledat řešení.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co mám ještě napsat ... mám novou full HD kameru s výstupem videa AVCHD a chci udělat nejlepší možný obrazový výstup v Pinnacle studio v15 do kterého soubory z kamery nakopírují s příponou .MTS
Dělal jsem pokusy s 5ti minutovým projektem jak v PS15 tak Vegas Movie Studio 10 s DVD Architectem Pro 5.2, ale nepodařilo se mi požadovaného dosáhnout, hlavně mi nikdy pod výsledkem AVCHD nejelo MENU, které by se mi fakt hodilo. Udělat samotný full HD s 5.1 zvukem není problém, ale to nechci.
Nezajímá mě samotná úprava projektu, výkon PC apod. pouze, aby výsledek cca 1 hodina filmu byl ve full HD, zabral do cca 10GB, měl funkční menu na procházení videa a dal se přehrát v PC nejlépe v multimediálním centru IAMM, už tři roky nemám DVD přehrávač, nevypaluji a ani neuvažuji o koupi ničeho podobného.
Dělal jsem pokusy s 5ti minutovým projektem jak v PS15 tak Vegas Movie Studio 10 s DVD Architectem Pro 5.2, ale nepodařilo se mi požadovaného dosáhnout, hlavně mi nikdy pod výsledkem AVCHD nejelo MENU, které by se mi fakt hodilo. Udělat samotný full HD s 5.1 zvukem není problém, ale to nechci.
Nezajímá mě samotná úprava projektu, výkon PC apod. pouze, aby výsledek cca 1 hodina filmu byl ve full HD, zabral do cca 10GB, měl funkční menu na procházení videa a dal se přehrát v PC nejlépe v multimediálním centru IAMM, už tři roky nemám DVD přehrávač, nevypaluji a ani neuvažuji o koupi ničeho podobného.
-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem na mysli, zda nahráváte progresivně nebo prokládaně. 1920x1080 50i nebo 50p? Já osobně nikdy nevyprodukoval v PS15 funkční menu. Podobnou zkušenost nemám sám. Když projekt upravím, vždy ho nakonec načtu k renderingu do PS14, kde je funkčnost menu bez problému. S hodinovým projektem v dostatečně kvalitním bitrate 16 - 17Mbps se do 10GB v pohodě vejdete. Jestli jde AVCHD projekt udělat v PS do ISO souboru nevím, nikdy jsem se o to nepokoušel, ale projekt v AVCHD DVD nebo BD, oba ve složce BDMV, jdou přehrát v např. v soft přehrávači Power DVD9 (11).
-
- Kontaktovat uživatele:
Nahrávám videa ve Full HD 1920 x 1080p v režimu 1080/50p, ale můžu i Full-HD, 1920 x 1080, 50 progresivní záznam, ale ten prý PS15 neumí, proto jsou moje první nahrávky v režimu 180/50p.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem z Vašeho posledního příspěvku trochu zmaten. Nahráváte-li, jak píšete v 1080/50p, pak je to nahrávka progresivní, tedy s celými neprokládanými snímky a tu PS opravdu neumí. Zvládá 50i (prokládaně) a jen 25p, do kterého se takový soubor přepočítá. Ten je dostatečně kvalitní a Vaše oko rozdíl pozná, jen stěží. Na 50p je Avid Studio, které má ale zatím mouchy a bude třeba posečkat na jeho opravný patch. Až ho doladí, bude to editační program, který 1080/50p dokáže zpracovat bezezbytku.
Ja bych jen pro uplnos doplnil Romuluse ... rozdil u 50i,25p a 50p je nepoznatelny pouhym okem pokud se nejedna o nejake dynamicke sceny (mysleno sceny,kde je vice pohybu) tam je potom ten rozdil znatelny a nejvice markantni je u zpomalovacek (tam nekdy ani 50p nestaci)
Kamenem urazu u 50p je jeho narocnost a snad nejlepe se s nim vyporadal zatim snad jen EDIUS diky proxy modu,ostatni strizny s nim maji bud problemy a nebo potrebuji opravdu extremne vykony procesor.
Kamenem urazu u 50p je jeho narocnost a snad nejlepe se s nim vyporadal zatim snad jen EDIUS diky proxy modu,ostatni strizny s nim maji bud problemy a nebo potrebuji opravdu extremne vykony procesor.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za reakce a postřehy, opakuji, že nahravam v 50p a prosím o zodpovezeni me otázky.
Re:
Jak v PS15 popř v PS14 nastavit export projektu.
Děkuji.
Re:
Jak v PS15 popř v PS14 nastavit export projektu.
Děkuji.
Ta odpoved byla myslim uz recena (je treba cist prispevky poradne) ... enkodovat na 25p,popripade 50i v nejakem jinem SW a pak zpracovat v PS.
-
- Kontaktovat uživatele:
To je snadné. Vyprodukujete to, jako AVCHD DVD při nastavení na dvouvrstvé DVD 8.5GB nebo BD obraz. Hodina záznamu v dostatečně kvalitním bitrate 17000Kbps a se zvukem AC-3 (dolby digital) 256Kbps, se do 10GB musí vejít. Jak jsem již psal výše, v PS15 u mne není menu ve finále funkční, proto zhotovený projekt z PS15 otevřu v PS14 a tam bez problému vyrenderuji. Ten se dá i s menu přehrát např. v Power DVD 9 a 11. Ověřeno. Mělo by to tedy jít i v multimediálním centru.
-
- Informace
-