Pokusím se ten problém popsat co nejsrozumitelněji: Zapnu si Pinnacle (Mám verzi 14 HD Ultimate Collection) a vytvořím si nový projekt. Nejprve přidám titulky na začátek, pak hudbu a pak videa. Z celého videa si vyberu kousek a zbytek z časové osy smažu. Z toho kousku videa si vyberu část, kterou chci zpomalit a přidám do ní efekt Rychlost. Jenže hned jak ho tam přidám, video se objeví v úplně jiné části toho videa. Dám příklad: V první části videa je předváděčka auta Ferrari, ve druhé Škoda Fabia, ve třetí Porsche, ve čtvrté třeba Audi a v páté části je Wolkswagen. Z videa si vystřihnu Ferrari a Wolkswagen, tyto části pak smažu. chci zpomalit část s Audi, takže jí vystřihnu, kliknu na přidat efekt, vyberu Rychlost, dám Přidat a video se objeví na části s Fábií. Je to blbý příklad, ale nic jiného mě na rychlo nenapadá. Vůbec nechápu proč se to děje, zkoušel sem moc věcí ale nic nepomohlo. Prosím o radu, pište na E-MAIL JakubTdi@seznam.cz nebo na SKYPE farrao nebo na ICQ 220490620 nebo samozřejmě sem na stránky
Předem všem děkuji za rady
Problém s efektem Rychlost
Teda moc srozumitelně jsi to nepopsal. Co myslíš termínem "vystřihnu"? A jak vybíráš část, kterou chceš zpomalit? A jak se ta upravovaná část videa objeví na části s Fabií, přesune se před ten klip s fabií nebo za něj nebo se přeloží přes něj? Efekt zpomalení se vždy uplaňuje na aktivní klip, který je na časové ose a je na něm nastaven jezdec. A platí od začátku toho klipu po jeho konec. Při přidání efektu zpomalení se klip na časové ose natáhne, při zrychlení zase zkrátí. Jinou změnu mi to nikdy nedělalo. I když to teď zkouším, tak se mi to takto chová.
-
- Kontaktovat uživatele:
Toto je dotaz.který byl i na lidé.cz v diskuzi Pinnacle.Chyba je ve špatné instalaci systému.Mohu potvrdit,že kajko popisuje efekt tak jak se chová a chovat má.Prostě není možné,aby klip na který použiju efekt rychlost se sám přemístil někam jinam.
30.8.2010Dnes jsem tento nežádoucí efekt viděl na vlastní oči.Dělalo to při začlenění do stávajícího projektu.Při vytvoření nového bez problému.
30.8.2010Dnes jsem tento nežádoucí efekt viděl na vlastní oči.Dělalo to při začlenění do stávajícího projektu.Při vytvoření nového bez problému.
o jaký problém v instalaci systému se jedná? to by mě fakt zajímalo. měl jsem stejný problém s efektem rychlost jako kuba. mimichodem,popsal ten problém velice srozumitelně. instaloval jsem windowsy nesčetněkrát a nikdy jsem u žádného programu neměl s ničím problém jen u pinnacle s tímto a s renderováním.
-
- Kontaktovat uživatele:
Popis doporučené instalace:http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?15,4644
Pátý příspěvek ze dne 9.9.2010
Pak tady:http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?15,4602
šestý příspěvek z 28.8.2010
Pátý příspěvek ze dne 9.9.2010
Pak tady:http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?15,4602
šestý příspěvek z 28.8.2010
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s následujícím problémem ? - po zpracování filmu ( v PS14; natočeno na kameru Samsung/Flash) a vyplálení na DVD je ve filmu patrné souvislé rozostření obrazu při rychlých pohybech. Pokud objekt stojí, nebo pomalu jde je vše v přádku. Dělá to opravdu jen při rychlých pohybech ( běh…). Pokud film pustím před zpracováním na TV přímo z kamery, je odraz konkrétní scény bez vady. Díky předem za komentáře, Petr.
-
- Kontaktovat uživatele:
Prosím někde uložte část filmu,kde máte tento problém ke stažení.Řešil jsem korespondenčně 2 x takový problém,naposledy s uživatelem pasahonza a george.Stáhnu si to,podívám se,je možné,že budete muset změnit prokládání nebo nastavení kamery.
Uživatel pasahonza(Samsung) musel v inteli studio dodávaném se Samsung kamerou konverovat do souboru wmv,uživatel georg(Panasonic) musel změnit nastavení kamery a dávat si pozor na rychlost pohybu s kamerou.Oběma se jevil před zpracováním obraz při přehrání v TV normální, v pinnacle se objevily vady,které se ale projevily i v jiných softech(vegas,corel x3,edius)Mimo jiné oběma jsem doporučil nainstalovat win 7 Ultimate vzhledem ke strojům které mají.
Verzi win 7 home nedoporučuji,nebádal jsem jaký je v nich rozdíl,ale pro ilustraci příklad:
Na skypu jsem kdákal s uživatelem,že nemůže otevřít soubory s videem.Poslal mi je a já jsem je normálně otevřel a zpracoval.Já mám Ultimate.Po mém zpracování a přeposlání tytéž soubory uživatel normálně otevřel.Takže jsme se shodli,že problém je ve verzi OS,ale nevyloučil jsem možnou chybu v PS protože dotyčný neměl originál,ale PS 12 z netu.
Momentálně mám v jednom systému naistalovánu PS 12 i PS 14 obě ultimate..V jiném počítači mám originál 12Plus pro kontrolu plné funkčnosti,protože se stává,že uživatelé potřebují radu,ale už neuvedou,že nemají originál a pak se divím,že mi to jde a jim ne.
Uživatel pasahonza(Samsung) musel v inteli studio dodávaném se Samsung kamerou konverovat do souboru wmv,uživatel georg(Panasonic) musel změnit nastavení kamery a dávat si pozor na rychlost pohybu s kamerou.Oběma se jevil před zpracováním obraz při přehrání v TV normální, v pinnacle se objevily vady,které se ale projevily i v jiných softech(vegas,corel x3,edius)Mimo jiné oběma jsem doporučil nainstalovat win 7 Ultimate vzhledem ke strojům které mají.
Verzi win 7 home nedoporučuji,nebádal jsem jaký je v nich rozdíl,ale pro ilustraci příklad:
Na skypu jsem kdákal s uživatelem,že nemůže otevřít soubory s videem.Poslal mi je a já jsem je normálně otevřel a zpracoval.Já mám Ultimate.Po mém zpracování a přeposlání tytéž soubory uživatel normálně otevřel.Takže jsme se shodli,že problém je ve verzi OS,ale nevyloučil jsem možnou chybu v PS protože dotyčný neměl originál,ale PS 12 z netu.
Momentálně mám v jednom systému naistalovánu PS 12 i PS 14 obě ultimate..V jiném počítači mám originál 12Plus pro kontrolu plné funkčnosti,protože se stává,že uživatelé potřebují radu,ale už neuvedou,že nemají originál a pak se divím,že mi to jde a jim ne.
Díky za reakci, k odpovědi jsem se dostal až dnes. O víkendu uložím konkrétní část videa a ozvu se. Moc by mi rada pomohla. Ten samý problém má i kámoš. Na TV se mu zobrazuje vše OK, po rendru a vypálení se rychlé pohyby "mlží". Ještě jsem vyčetl, že by mohl být problám ve formátu (MPEG2). Tuším, že to byl zrovna vás příspěvek na nějaký dotaz. Zatím díky, Petr Pernica
Rychlost
Tento důmyslný efekt umožňuje nastavit rychlost libovolného videoklipu v rámci celého rozsahu od 10 do 500 procent normální hodnoty, a to ve směru pohybu vpřed nebo zpět. Podle změny rychlosti klipu se změní jeho délka.
....OFC text z Hepl, můj problém spočívá v tom že po použítí tohoto efektu (pouze při zpomalení videa) se mi ušmikne konec vybraného snímku př: ze snímku o délce 1:20 mi vznikne snímek zpomalený, ale dlouhý 1:00 z původních 1:20 (prostě se mi konec umaže cca20 s) .. Neví někdo jak zpomalovat aniž by mi to sežralo konec??
Tento důmyslný efekt umožňuje nastavit rychlost libovolného videoklipu v rámci celého rozsahu od 10 do 500 procent normální hodnoty, a to ve směru pohybu vpřed nebo zpět. Podle změny rychlosti klipu se změní jeho délka.
....OFC text z Hepl, můj problém spočívá v tom že po použítí tohoto efektu (pouze při zpomalení videa) se mi ušmikne konec vybraného snímku př: ze snímku o délce 1:20 mi vznikne snímek zpomalený, ale dlouhý 1:00 z původních 1:20 (prostě se mi konec umaže cca20 s) .. Neví někdo jak zpomalovat aniž by mi to sežralo konec??
-
- Informace
-