Pinnacle 11.1.2 - problém u vypalování

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Lasman
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den, mám problém s Pinnacle Studiem 11.1. Bez problému provede import videa, práce a střih taky OK, ale u exportu nastává problém.
Průběh zpracování je v pořádku až do chvíle kdy se začne PiSt vypalovat na disk DVD. Většinou se vypálí cca 15 až 20minut, po té celý operační systém zamrzne a je nutný tvrdý reset PC. Už jsem zkoušel i jiná média, otestována i vypalovačka (ostatní software co jí používá funguje bez problémů). Mám bohužel MS Windows Vista SP1. Hardwarově dostačující: Intel Core2 Duo CPU E6750 @ 2,66Hz, 2x 1.0GB RAM (A-data Vitesta Extrem Edition), NVIDIA GeForce 8800GT
Ještě musím napsat, že toto se projevuje z 80%, někdy to prostě projde a bez problému vypálí. Mám podezření na ty RAMky, už jsem je vyměnil a dělá to stále. Možná jiného výrobce? Zkoušel jsem i Studio 11.1 odinstalovat a nainstalovat 12ku Rozdíl byl v tom, že mi 12 nezničí medium jinak udělá uplně to samé, jakoby začala vypalovat a OS opět zamrzl. Vrátil jsem se opět k 11. Už si nevím rady. Nechce se mi přecházet k jinému výrobci střihového softu, jednak to není zadarmo a jednak jsem na PiSt zvyklý od verze 8.
Poradí mi někdo? Nemáte podobnou zkušenost? Už jste někdo něco testoval (jako změna OS downgrade na XPéčka apd.)?
:(
Tomas

Celou dobu co jsem používal PS (už ne-přešel jsem) jsem ze studia nevypálil vůbec nic. Nikdy mi pálit ani nazačalo. Takže jsem od počátku problém řešil vytvořením pouhého obrazu a pálil jsem jinde. Např. v Neru.
Lasman
Kontaktovat uživatele:

Tak mám další test. Zkusil jsem nevypalovat a vytvořit obraz disku ISO. Výsledek? Stejný jako při vypalování na DVD. Výsledný projekt měl mýt zhruba 4,3GB část obrazu disku co PS stihlo vytvořit než zamrzl system je 1,47GB bohužel ničím to neotevřu, takže nevím kde to skončilo, zda na přechodu, titulku či normálně na videu
Tomasi, na co jsi přešel z Pinnacle? A jak rychle jsi si zvykl? Dik
Tomas

Zkusil bych ještě jednu věc. Vyrenderoval bych celý projekt zpět do avi (DV). Tedy pokud je zdroj v avi DV. Pak bych založil nový projekt, do něj vložil výsledný nový soubor a zkusil bych vytvořit disk zde.
Přešel jsem na Vegas. Samo, že chvilku trvalo než jsem se zorientoval a pochopil malinko jiný přístup. Ale neměnil bych....... Nerad bych, aby to vypadalo, že na stránkách týkajících se Studia někoho lámu k přechodu jinam. To musí každý posoudit sám.
Tomas

Ještě k tomu přechodu. Ono přejít ze Studia na něco jiného je dle mého vždy trochu problém. Studio je totiž tak uživatelský přívětivý, že je to až na škodu a trochu tím omezuje poznání toho, co to je a jak funguje zpracování videa na PC.
Mart
Kontaktovat uživatele:

Lasman: zkus ještě při renderování volbu Vypočítat obraz a místo ISO dej Složka VIDEO_TS (to by měla být nejspolehlivější volba).

Tomas: Taky jsem byl rozhodnutý přejít na Vegas, ale sehnal jsem za dobrou cenu Liquid. Ten Vegas možná časem stejně pořídím - kvůli DVD Architectu. Studio je ideální když potřebuji rychle udělat DVD, bez velkého stříhání a kombinování. V tom případě je to nejrychlejší cesta k výsledku ...
Tomas

Mart: tak to jsme měli naprosto stejný rozhodovací dilema.
Lasman
Kontaktovat uživatele:

Marte, tak to jsme zkoušel také. vytvořilo to opět část a to VOB1 a kus VOB2 pak zase zámrz :-(
martinek.p
Kontaktovat uživatele:

Ahoj,to co tady popisuješ mě potkalo před rokem taky. Koupil jsem nový komp,k němu jsem dostal win Vista. Díky kamarádovi jsem vyzkoušel všechny verze vista až po tu nejdražší. Bohužel pinnacle prostě v tomto systému neběží jak by měl. Přešel jsem zpět na staré dobré Win XP profesionál a od té doby nemám vůbec žádný problém. kromě problému se studiem jsem měl i problém s profi kamerou značky Canon. Žádným způsobem jsem nemohl natáhnout do kompu film z kamery. Řešil jsem to přes centrálu v londýně a nakonec došli k závěru že vista prostě má spoustu chybějících věcí pro správnou funkčnost pinnaclu i komunikaci některých kamer. Asi Ti to moc nepomůže,jen jsem chtěl napsat že to nebude asi kompem a ani pinnaclem. Tak ať se daří.
Lasman
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem tu o5 z5. Tak jsem konečně přišel na to, co je příčinou zamrznutí OS. Je to antivirový program Kaspersky Internet Security! Zřejmě na to v průběhu exportu sáhne a "mrazík" je tu. Verze KISe je 7.0.0.125
Takže teď jede Pinnacle bez problémů. Pravda je, že musím před exportem vypnout KIS a preventivně odpojit od sítě.
Zamčeno
  • Informace