zdravím,mám Pinnacle studio 11.Zpracovávám fotografie které fotim ve formátu 16:9.+fotovidea. Nevím si rady s "formátem projektu". V sekci " nastavení " dál "preference projektu " a zmíněný "formát projektu ".Tam nevím který mám nastavit je tam :
NTSC standart, širokoúhlý, progresivní, progresívní širokoúhlý.
PAL standart, širokoúhlý, progresivní , progresívní širokoúhlý.
HD 1280x720 / 25
1280x720 / 30
1440x720 /50 i
1440x720 /60 i
1920x1080 /50i
1920x1080 /50i
Zatím mám televizi klasickou 4:3 ,ale plánuji brzy koupit 16:9.
Který formát mám nastavit?
Jestli má někdo zkušenost poraďte mám totiž obavu aby se obraz nedeformoval.
Popř,napište něco k udaným formátům k čemu se používají
moc díky ..!
formát projektu
NTSC je norma, která se v evropě nepoužívá (USA, Japonsko...). Pro Evropu platí norma PAL. Další níže uvedené formáty jsou pro HD formáty. A který použít. Jde o to Kamile na čem hodláte zpracované video přehrávat. Stolní DVD přehrávač? Pak použijte PAL. (HD formáty vám nepřehraje) Pokud použijete 16:9, budete mít na současné telce pruhy nahoře a dole (stejně jako např. televizních novin ČT1) a záznam budete mít připravený pro novou televizi - takže doporučuji. Standart je prokládaný (interlaced), progresivní je bez prokladu. Co to znamená je na delší vysvětlování a stačí mrknout třeba na TVFreak.cz nebo Videokamery.cz, kde toho je napsáno hodně. Nicméně důležité je v jakém formátu je materiál, který budete do projektu vkládat. Fotky jsou progresivní, ale o tom fotovideu to musíte zjistit.
Díky, Tome
HD formáty jsou tedy určeny pro Blu-ray přehrávače?
Fotografie fotím 16:9 ,(3072 x 1728 ) a fotovidea jsou 16:9 (848 x 480 ).
Nejlepší tedy bude použít : PAL progresivní širokoúhlý 16:9 ( 720 x 576 ) ?
HD formáty jsou tedy určeny pro Blu-ray přehrávače?
Fotografie fotím 16:9 ,(3072 x 1728 ) a fotovidea jsou 16:9 (848 x 480 ).
Nejlepší tedy bude použít : PAL progresivní širokoúhlý 16:9 ( 720 x 576 ) ?
HD formáty mohou být použity např. na Blu-ray. Ale nemusí to být primární. Prostě klasický stolní DVD přehrávač tyto formáty nepodporuje. Určitě Kamile použij PAL širokoúhlý. Jen si nejsem jistý zda bude lepší ten progresiv nebo prokládaný (standart). Kdyby jsi pracoval pouze s foto pak by to bylo bez pochyby progresiv (fotka není z principu prokládaná), ale pokud by to videjko bylo s prokladem, pak by to bylo asi nejlepší vyzkoušet co bude lepší. Pokud je video rovněž progresiv, není co řešit.
-
- Informace
-