Chci rozevřít debatu o vhodném formátu pro webová videa. Taky by se měl domluvit rozměr klipových videí - např. zkoumání srovnání kvality (je-li to vůbec u webvideí možné).
tajgrr
Galerie klipů - dobrý nápad
-
- Kontaktovat uživatele:
Toto je zajímavé téma. Přesunul jsem ho do kategorie Ostatní .
Dělal jsem pár dokumentů na internet, a vybrat vhodný formát bylo nejhorší. U krátkých dokumentů (cca 1min) jsem neváhal a použil MPEG kodek s rozumnou velikostí a datovým tokem.
Horší to bylo u 10minutového dokumentu. Po experimentování s WMV jsem opět použil MPEG - je to asi nejuniverzálnější formát.
Musíme počítat s uživateli kteří nejsou ochotni kvůli našemu videu instalovat QuickTime, také s uživateli Linuxu které asi WMV moc nepotěší a samozřejmě s lidmi s horším připojením k internetu (což je asi největší omezení, ale ti už asi počítají s tím že video si z netu nestáhnou).
Pokud máme zajímavé video a máme prostor kam ho umístit, nemá cenu se omezovat velikostí na úkor nesnesitelné kvality.
Takže můj osobní názor je MPEG
Dělal jsem pár dokumentů na internet, a vybrat vhodný formát bylo nejhorší. U krátkých dokumentů (cca 1min) jsem neváhal a použil MPEG kodek s rozumnou velikostí a datovým tokem.
Horší to bylo u 10minutového dokumentu. Po experimentování s WMV jsem opět použil MPEG - je to asi nejuniverzálnější formát.
Musíme počítat s uživateli kteří nejsou ochotni kvůli našemu videu instalovat QuickTime, také s uživateli Linuxu které asi WMV moc nepotěší a samozřejmě s lidmi s horším připojením k internetu (což je asi největší omezení, ale ti už asi počítají s tím že video si z netu nestáhnou).
Pokud máme zajímavé video a máme prostor kam ho umístit, nemá cenu se omezovat velikostí na úkor nesnesitelné kvality.
Takže můj osobní názor je MPEG
-
- Kontaktovat uživatele:
Protože se nikdo nemá k tomu, aby vložil první klip, musím zas já .
Takže teď vidíte že to funguje, tak šup s vašimi klipy do galerie.
Takže teď vidíte že to funguje, tak šup s vašimi klipy do galerie.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mart:
My sme vsetci cakali na Teba. Ty si tu SEF.-D
Pridavam nieco aj ja. Je to starsia vec a snimane este VHS kamerou.
My sme vsetci cakali na Teba. Ty si tu SEF.-D
Pridavam nieco aj ja. Je to starsia vec a snimane este VHS kamerou.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdepak - navstevnik = sef.
Tvuj klip mi pomohl odhalit dve podstatne chyby, ktere jsou jiz opraveny.
Takze nic nebrani ostatnim pridat sve klipy
Mam tu jeste par nachystanych klipu, ale s mym pripojenim (gprs) je to na delsi dobu
Tvuj klip mi pomohl odhalit dve podstatne chyby, ktere jsou jiz opraveny.
Takze nic nebrani ostatnim pridat sve klipy
Mam tu jeste par nachystanych klipu, ale s mym pripojenim (gprs) je to na delsi dobu
Naposledy oživil Anonymous v 21.01.2021, 19:27
-
- Informace
-