Mám pinnacle 10.8+ a při exportu DVD image mě trápí tři chyby.
Ta první je ta, že někdy mi píše, že na určitém snímku v určitém čas nemohl vyexportovat do m2v souboru a export skončí. Když se na to podívám, tak jde zpravidal o nějaký přechod mezi dvěma fotkama a stačí ho vyndat a nahradit novým. A pak se vyrenederuje vpořádku.
Druhá chyba je ta, že někdy dochází u prolínaček k probliknutí původního obrazu. Prostě když se klip A přeměňuje do klipu B, tak při tom posledním, když už je to B tam na jeden snímek blikne A - docela to ruší. Zjistil jsem že většinou stačí nechat vyrenederovat znova všechny přechody.
Třetí chyba je ta, že někdy se špatně vyrenederují vložené fotky. Na jednom "políčku" je někdy obraz zdeformovaný, a vypadá to, jako když je špatně haraný jpg soubor. třeba 3/4 obrazu jsou v pořádku, a poslední 1/4 je jen šum. Dělá to zase u různých prolínaček, ale používám jen ty základní.
Chci se zeptat, má někdo podobné problémy? Jinak podobný problém s problikáváním při přechodech jsem měl už na PS 8.
Díky za radu.
Chyby při exportu
-
- Kontaktovat uživatele:
Podobné problémy se mi bohužel taky stávají.
Dá se to aspoň trochu eliminovat ...
před renderováním odstranit dočasné soubory (start -> odstranit pomocné soubory)
při renderování mít zatrhnutou volbu "vždy znovu zakódovat film"
Pokud nic z toho nepomůže tak je nejjednodušší film vyrenderovat do DV AVI a potom z něj udělat DVD s menu apod ... (už tam nejsou žádné prolínačky a titulky k renderování). To většinou funguje vždy (nebo je to rychlejší způsob jak odhalit problémové místo).
Dá se to aspoň trochu eliminovat ...
před renderováním odstranit dočasné soubory (start -> odstranit pomocné soubory)
při renderování mít zatrhnutou volbu "vždy znovu zakódovat film"
Pokud nic z toho nepomůže tak je nejjednodušší film vyrenderovat do DV AVI a potom z něj udělat DVD s menu apod ... (už tam nejsou žádné prolínačky a titulky k renderování). To většinou funguje vždy (nebo je to rychlejší způsob jak odhalit problémové místo).
Jsem úplný začátečník, právě stříhám svůj první kraťoučký film. Materiál byl natočen ve formátu .m2ts, převedla jsem ho pomocí staženého softwaru na mpeg a v Pinnacle s ním normálně pracovala. při exportu mi to ale neustále vyhazuje chybu, že "Chybí soubor médií....", tzn.jeden z klipů, ze kterého je video sestříháno. Kde dělám chybu?
Díky za radu!
Díky za radu!
Nainstaloval jsem si 10 místo 7, kterou jsem používal. Při exportu do avi, mpeg 2 i 4 se mi neudělá celý film. V okamžiku ukončení nemám ani žádný přechod, nebo něco, kde by vznikla mezera mezi snímky. Mám slabší PC, dost se při tom zadýchává, ale nezdá se mi, že by to byla příčina. Neměl někdo podobné problémy?
-
- Informace
-