menu a renderování

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
tuton
Kontaktovat uživatele:

Mám S10.5.2 plus a pokud použiji menu v projektu, pe renderování projekt odchází do věčných lovišť (Compilation failed. Please try again...) a disk se nevytvoří (po tom co počítač 4 hodiny chroupe je to docela milé). Pokud menu vyhodím projekt je vytvořen normálně. Nepotkal se někdo s tímto problémem?
Juromir

Zdravím.
Na stejné verzi jsem narazil na možná podobný problém - už třetí týden se pokouším vyrenderovat jeden projekt a stále se nedaří. Přesněji řečeno - projekt se vyrenderuje, PS zahlásí "Disk vytvořen". vše se tváří pohodově, ale při prohlížení výsledku zjistím, že menu se nepřehrává celé, respektive nepřehraje se celá délka muziky v pozadí a tedy ani celé menu.
Zatím nevím čím to je - už jsem zkusil menu předělávat, dát tam jinou skladbu, ale se stále stejným výsledkem - s jediným rozdílem délka hudby v pozadí a tedy celá délka přehrávání menu se mění v rozsahu cca 40 sekund - někdy je menu jen pár vteřin jindy skoro celou minutu, nepoznal jsem proč?! Přitom by délka měla být minutu a půl...
Tak nevím co jsem udělal blbě? Postup byl úplně stejný jako u všech předchozích projektů, které se zdařili bez problémů... ikdyž je dost relativní psát, že se zdařil projekt bez problémů :-)
Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Předem díky za spolupráci
mech

Nazdar.
No tak jsem rád, že nejsem nějaká vyjímečná "lama", protože mně se děje to samé. Už jsem s tím zápasil u předchozí verze 9 - tam mi nakonec ke kýženému výsledku pomohlo přenastavení kódování zvuku z MPEG na PCM nebo obráceně, už nevím. To byl podzim 05 a pod vidinou dokonalejší verze PS jsem trápení a produkci domácí videoteky pozastavil. Po půlroční pauze jsem slavnostně nainstaloval legální! 10+, zupgradoval na poslení verzi 10.5.2 a ejhle .... zas to samé, přesně jak to popisuje Juromír. Každý rendering skutečně vygeneruje různě dlouhé menu a mne navíc s nemožností odskoku na poslední (19tou) kapitolu ! (viz http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?9,1506).

Kazety se hromadí, podpora mlčí nebo chybu nemá "zdokumentovanou", peníze mi nikdo nevrátí ... Zoufalá situace !
Juromir

Na jednu stranu mám radost, že to zřejmě není neoficiální verzí, ale na druhou stranu nemám radost, bo není na blízku vyřešení ... když i podpora mlčí...
Ach jo!
Co se týče audia, měl jsem nastavené Dolby 2.0 a pak i MPA, výsledek byl bohužel stejný. PCM jsem zatím nezkoušel, uvidím jak dopadla dnešní dopolední renderace bez legrace pak se rozhodnu co zkusím příště...
Jak pravil kamarád s podobnými zkušenostmi - Až budu dělat projekt příště, tak Pinnacle u toho nebude :-))
A Tobě "mechu" přeji pevné nervy - právě pro tuto skutečnost se nějak nemůžu rozhoupat a koupit... To jen pro Petra, aby si nemyslel, že jsem zapomněl ;-)

PS: Ne jen že se kazety hromadí, ale objednávky se hrnou a to člověka znervózňuje...
Juromir

Pánové (a případné dámy) pokud by to někoho zajímalo - můj problém se špatně vyrenderovaným menu vyřešila maličkost zvaná "Vždy znovu zakódovat celý film".
Podléhající totálnímu zoufalství jsem otevřel nápovědu a našel jsem tuto radu, tož jsem ji zkusil a světe div se - ono to zabralo!
Kromě toho jsem ještě nastavil audio na PCM, ale vzhledem k tomu že jsem toto v předchozích pokusech o vyrenderování již jednou zkusil tak si myslím, že opravdu zabralo znovuzakodóvání.
Nenapadlo by mne, že i když Pinnacle dělá vždy export stejně dlouho, tak při prvním výpočtu postupuje jinak, než při dalších následujících a to i přesto, že jsem před výpočtem projektu dal "Odstranit pomocné soubory"...
No uvidíme u dalšího projektu, který je těsně před renderováním - pokud narazím opět na problém s menu budeme zase o něco zkušenější ;-)
Jinak další poznatek - PS 10.5 se sice po poslední opravě (oficiální) chová opravdu docela stabilně, ale při třetím kroku zpět se sekne a spadne. Nevím proč ale je to s železnou pravidelností stejné - třikrát zpět a dost!
Alespoň tedy na mém PC...
Juromir

Tak nové zprávy pro případné "takyzoufalce"!
V dalším projektu jsem narazil opětovně na stejný problém! :-/ Menu se opět nedaří udělat v zamýšlené délce hudby v pozadí (cca 1,5 minuty) ! Dnes mi běží čtvrtý pokus o vyrenderování, tak doufám, že se stane zázrak, ale už jsem zkusil vše co minule zabralo a zatím jsem úspěšný nebyl...
Takže vlastně stále nevím proč to dělá takovou neplechu - dřív jsem s tímhle neměl žádný problém a nejsem si ani vědom žádné instalace aktualizace...
Prostě úvodní titulky v pořádku, klip v pořádku, jednotlivé kapitoly v pořádku, fotky s hudbou taky v pořádku, ale menu se se_e a se_e a já nevím proč! :-/
Ach jo!
Kdyby někdo náhodou věděl - moc prosím o radu! ;-)
Předem díky.
lubud

Juromíre, hlavou zeď neprorazíš, aneb pořádné menu s PS10 zatím neuděláš. Já jsem rezignoval a po vyrenderování projektu do avi dělám menu už jen v Sony DVD Architect.3.0. To PCM si rozhodně zkus...
Juromir

Hlavou zeď neprorazíš, ale pokusama (někdy) Pinnacle zblbneš! :-)
Přestěhoval jsem avi a renderovaný projekt na stejný disk a menu se vyrenderovalo konečně dobře... no úplně dobře né - chybělo už jen půl sekundy skladby, ale to jsem už prostě překous... a pustil se do dalšího projektu, bo není čas na hrdinství a marný boj.
Horší bude jestli to bude blbnout i s tímhle projektem, pak už opravdu dojde na lámání chleba...
Řekl bych, že soudruzi v PS někde udělali chybu...
Láďa

Pinacle 9.4 - už jsem to zahodil. Nekonečné pokusy nevedoucí k ničemu. Jednoduchý projekt se povede, složitější ne.
Petr

Láďa napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pinacle 9.4 - už jsem to zahodil. Nekonečné
> pokusy nevedoucí k ničemu. Jednoduchý projekt
> se povede, složitější ne.

No vzhledem k tomu, že aktuální verze je 10.6, tak se ani nedivím :-)))
Nicméně 9tka chodila obecně velmi dobře, takže chyby hledej spíše u sebe, resp. ve svém hardware a systému.
Mimochodem, tento thread je také myslím o 10ce, ne ?
Zamčeno
  • Informace