Pinacle 18 ulti rozlišení

Odpovědět
radim

Zdravím, dá se prosím někde nastavit rozlišení videa ? potřebuji pro led obrazovky ve městě udělat 576x192 a nikde nevidím svoje nastavení .. jen samé přenastavené rozmery :(
Jirka M

Volné rozlišení ani volný poměr stran PS 18 nemá. Video Convertor má také jen přednastavené rozlišení jako 240/160, 320/240 atd.
To co potřebuješ jde udělat na příklat v Ediusu 7. Tam lze při exportu navolit na každou stranu libovolný počet pixelů, nebo volný poměr stran.
Míra

Jirka M napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Volné rozlišení ani volný poměr stran PS 18
> nemá. Video Convertor má také jen
> přednastavené rozlišení jako 240/160, 320/240
> atd.
> To co potřebuješ jde udělat na příklat v
> Ediusu 7. Tam lze při exportu navolit na každou
> stranu libovolný počet pixelů, nebo volný
> poměr stran.

Ahoj. Zrovna jsem něco takového hledal... pokud tu ještě někdo odpoví.... Chápu to správně, že pokud mám video v rozlišení 1920x874, že ho prostě v takovémto poměru nevyexportuji? To opravdu Pinacle neumí??? Já po tom bádal všude možně a bez výsledku. Stále jen přednastavené klasické rozměry. Což je problém. Kdyby šlo pouze o to, odstřihnout si ty přidané černé pruhy, tak budiž, ale mám takový pocit, že v exportu je obraz jaksi zhoršený, díky samovolnému roztažení obrazu. Například hrany písma jsou kostrbaté oproti originálu videa. Navíc nevidím možnost ukládat třeba v originálním datovém toku (například 40mbit/s). Nechce se mi celý projekt předělávat v jiném programu. :-(
Jirka M

Nemám s takovým poměrem zkušenosti, zpracovávám video jen z kamer. Ale v exportu do souboru třeba MPEG-4/H264, je možnost nastavení "předvolba vlastní" a dál upřesnit - velikost "Gustom" a tam se může napsat 1920x874.
Mluvím o PS18.
Míra

Ja vim, že to tam je. Ale program to celé splacne a černé pruhy tam nechá. :-(
Jirka M

Pak se omlouvám, ale nepochopil jsem v čem je problém. Poměr stran okna videa bude vždy 16:9. (nebo 4:3). Když do něj nakopíruji filmový materiál s jiným poměrem, tak tam musím mít pruhy a když je tam nechci, tak mě nezbývá než zvětšit obraz "posuvník a lupa".
Když točím na kameru 4K s obrazem 17:9 to je 4096x2160, tak mám také pruhy. ( Radim měl jiný problém).
Jirka M

Ještě k poslednímu příspěvku:
Asi jsem konečně pochopil o co ti Míro jde. Jde o to zachovat původní rozměr obrazu filmu. Ale to je třeba řešit hned na vstupu v nastavení projektu a to u PS18 a asi ani v PS20 prostě nejde. Tam není žádný Gustom a nepomůže podle mých testů ani nastavení podle prvního klipu. Film 1920x874, je v náhledovém okně z knihovny v originál rozměru, ale z časové osy je 16:9 s černými pruhy.
Tedy je zbytečné řešit tento problém v exportu. Pinnacle si ho prostě udělá v 1920x1080. Jinak to neumí.
V PS18 nemám ani možnost nastavení na 4096x2160.
Pracuji v Edius 8 a tam je možnost nastavení projektu na všechny možné rozměry obrazu.
Míra

Ano. To je přesně ono. To jsem potřeboval, ale nechtěl slyšet. :-) škoda... Děkuji ti moc za odpovědi!

Naposledy oživil Anonymous v 22.12.2020, 00:22
Odpovědět
  • Informace