postupne miznúci titulok

Fórum k Pinnacle Studio verze 8 a 9
Zamčeno
Dodo

Pozná niekto program, aby vytvorený titulok postupne vystúpil do obrazu a zas postupne zanikol - také to vzlínanie ?
franta

Dej si před titulek a za něj ze základních přechodu stmívačku.Vyzkoušej i jiné přechdy.
Joe-Joe
Kontaktovat uživatele:

Cim dlhsia bude stmievacka tym dlhsie ti bude titulok nabiehat.
šakal

Netušil jsem, pánové, že se bavíte o banální stmívačce. Myslel jsem, že chce DODO něco takového, jak je reklama na jednu čokoládu, plastické písmo se postupně "stáhne" do podkladu. Začal jsem na tom dělat , abych si to odzkoušel, ale mám rozdělané svoje 3 filmy, tak musím dodělat napřed ty. Pokud se mi v praxi potvrdí teorie , ke které jsem nepochopením dotazu došel, podělím se o případný poznatek.
Dodo

OK šakal, počkám - e...
Mart
Kontaktovat uživatele:

Šakal: cokoliv zajímavého vymyslíš, tak se určitě poděl :)
šakal

Kolegové,
inspirován diskuzí, zkusil jsem "mizející titulek" následovně
Nastavil jsem na pozadí titulek, písmo vlastní , zvolil velikost a font. Konturu písma jsem měl na č. 1 , velikost stínu 30 a směr stínu na 4 hodinách. Tento titulek jsem nakopíroval 16x. ( klipy č. 2 až 17). Je dobré mít barvu písma a barvu stínu rozdílnou.
Potom otrocky snižoval velikost stínu na každém klipu o dva stupně , t.j. č. 2 na 28, č.3 na 26 až č. 17 na 0.
Klipy 2 až 17 jsem časově upravil na délku 3 půlsnímků. / možná by šlo na 4 půlsnímky, aniž by mezi klipy docházelo k trhanému přechodu/ Klip č 18 jsem dal pouze pozadí v barvě ostatních.
Výsledný efekt byl, že se pozadí "posunulo" během 2 sekund na písmo. Šlo by to i opačně, že by se pozadí od písma "odsunulo" .
Že by ale tyto efekty stály za tu práci / při obvyklých 3 titulcích na začátku a 1 na konci to odhaduji na 3-4 hodiny/, to bych netvrdil. Ve Studiu je možno snadněji vytvořit desítky až stovky rychlejších titulků.
Jak se ale říká, i slepá ulička je kladem , když ušetří spoustu času dalším lidem
fans

A skušal si soft Ulead Cool 3D? je aj preložený do češtiny.
Zamčeno
  • Informace