Neznačkové aku. do kamer Canon

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Chtěl bych poprosit někoho kdo má nezn. aku do g30 jakou má zkušenost? Lze tedy bez obav nabíjet aku přímo v kameře nebo je bezpečnější koupit ext. nabíječ?Na jistém Webu je nabízen aku BP280/2700mA a nabíječka s poznámkou že je určena pro neznačkový aku.Dále že jsou nezn. aku s čipem a bez něj.Jaké jsou tedy Vše zkušenosti?Předem děkuji.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já nakupuji u AVACOM. Tam je jistota, že i když náhodou nebude něco jak by mělo, udělají vše, aby to napravili. Není problém nabíjet akumulátory od nich přímo v kameře, ale je vhodnější pořídit si u nich i nabíječku. je to pohodlnější řešení. Mám dva akumulátory. S jedním natáčím, druhý se mezitím nabíjí v externí nabíječce za pár stokorun. :-)
apendixen
Kontaktovat uživatele:

Jedu na neznačkové baterie přes 10let a vůbec si nestěžuji.Originál baterie Canon mi vydržely 5let a neznačkové taky tolik .Nikdy jsem taky nenabíjel přes kameru,vždy externí nabíječka a bylo jedno zda originál,či neznačková.
Alf60
Kontaktovat uživatele:

Romolus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Já nakupuji u AVACOM. Tam je jistota, že i když
> náhodou nebude něco jak by mělo, udělají
> vše, aby to napravili. Není problém nabíjet
> akumulátory od nich přímo v kameře, ale je
> vhodnější pořídit si u nich i nabíječku. je
> to pohodlnější řešení. Mám dva
> akumulátory. S jedním natáčím, druhý se
> mezitím nabíjí v externí nabíječce za pár
> stokorun. :-)

Taky u nich nakupuju a naprostá spokojenost. Nabíječka od nich má i napáječ do zásuvky v autě, takže při nutnosti nabíjení mimo dostupnost el. sítě je to značná výhoda. Bohužel ale zatím AVACOM nemá v nabídce BP-820 (popř. BP-828), která je pro G30. Dají se ale použít jiné typy (BP-819, BP-827), ovšem s hláškou kamery "Nelze komunkovat s bateriemi. Používat i nadále tyto baterie?" Po potvrzení "Ano" pak můžete akumulátor používat, ale bohužel nevidíte stav nabití. Taky bych se je kvůli tomu asi neodvážil nabíjet v kameře. Při použití originálních BP-819 nebo BP-827 vám kamera zahlásí "Akumulátorová sada není kompatibilní. Vypněte kameru" a než to dočtete, sama se vypne.
apendixen
Kontaktovat uživatele:

Z důvodů uvedených od Alf60,kdy jsem nakupoval baterie od téže firmy jsem koupil na Bateriashop plně kontabitilni baterii k HF g30 v četně asi téže nabíječky,a kamera bez problémů a bez hlášek baterii přijala včetně informace ,že výdrž je 220min.(baterie BP828)
Alf60
Kontaktovat uživatele:

Je to tento obchod:
http://www.baterieshop.eu
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Pánové děkuji všem za Vaše poznatky.
apendixen
Kontaktovat uživatele:

pro Alf60: ano
Odpovědět
  • Informace