Rendrování videa (Sony vegas pro 10.0)
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den rád bych vás poprosil o radu. Stříhám zhruba 3 minutové video a záběry jsou z 3 různých kamer: Zrcadlovka od Canonu (přesný typ nevím), gopro 3 silver edition a video kamera od panasonicu (přesný typ také nevím). Všechny 3 kamery natáčí ve full HD. Projekt videa mám přednastavený podle parametrů záběru z gopro kamery a když rendruji tak se pouze záběry z gopro kamery vyrendrují správně ostatní záběry jsou rozostřené. Nevíte někdo jak mám rendrovat nebo jak mám nastavit projekt tak, aby se celé video vyrendrovalo správně. Děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady bude každá rada drahá, protože s gopro žádnou zkušenost nemám. Záleží na tom, v jakém formátu byla všechna ta videa natočena. Zjistit se to dá v MediaInfo - free prográmku, který dokáže správně identifikovat veškeré parametry originálních záběrů. Je-li to 25 nebo 50 snímků za vteřinu bude pomoc sndaná. Jestli je ale video z gopro 30 nebo 60 snímků za vteřinu, nastane problém, protože progam, tedy Vegas ubrat nebo naopak přidat přebytečné či chybějící snímky a potom vzniká ta vámi avizovaná neostrost. Nezbyde než experimentovat s různými druhy nastavení snímkové frekvence a vychytat nejlepší variantu. Problém mohou dělat nejen počet snímků za vteřinu, ale také prokládané a progresivní záběry pohromadě označované "i" nebo "p". Hodně štěstí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, já zkusím také něčím přispět. Nejsem žádný profík, ale dělám prakticky to samé, mám videa běžně z několika zdrojů.
Používám Vegas Movie 11, tedy amatérský SV, přikládám video nedávno natočené právě třemi zdroji, aby byl vidět výsledek, který dle mě není zas tak rozmazaný. Samozřejmě tam rozdíly jsou, ale je to spíše dané kvalitou pořízeného záznamu z jedné z kamer - Panasonic. Kamera Drift HD je myslím srovnatelná s GoPro 2. Tedy předchůdce trojky.
Natočené zdroje: zrcadlovka 1920x1080,30p
kamera Panasonic - pouze 704x576,25i
sport.kamera Drift HD - natočené v 1280x720,50p
Na časové ose nastaveno dle Drift HD, tedy nastavení projektu na 1280x720,50p
Nastavení pro render : vyberu SONY AVC/MVC, rozlišení 1920x1080-50p. Pak v podrobnějším nastavení ( customize template ) v frame size nastavím 1280x720, nechám samozřejmě progresivně, dám OK a renderuji. Jěště před renderem se odpojím od internetu.
No, možná to dělám příliš složitě, ale takto se mi to osvědčilo. Výsledek pak přehrávám přes multimediální centrum.
Používám Vegas Movie 11, tedy amatérský SV, přikládám video nedávno natočené právě třemi zdroji, aby byl vidět výsledek, který dle mě není zas tak rozmazaný. Samozřejmě tam rozdíly jsou, ale je to spíše dané kvalitou pořízeného záznamu z jedné z kamer - Panasonic. Kamera Drift HD je myslím srovnatelná s GoPro 2. Tedy předchůdce trojky.
Natočené zdroje: zrcadlovka 1920x1080,30p
kamera Panasonic - pouze 704x576,25i
sport.kamera Drift HD - natočené v 1280x720,50p
Na časové ose nastaveno dle Drift HD, tedy nastavení projektu na 1280x720,50p
Nastavení pro render : vyberu SONY AVC/MVC, rozlišení 1920x1080-50p. Pak v podrobnějším nastavení ( customize template ) v frame size nastavím 1280x720, nechám samozřejmě progresivně, dám OK a renderuji. Jěště před renderem se odpojím od internetu.
No, možná to dělám příliš složitě, ale takto se mi to osvědčilo. Výsledek pak přehrávám přes multimediální centrum.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji Vám za rady, vyzkouším vše
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Informace
-