trhající se obraz

Odpovědět
rojack

Nevím, zda tento dotaz patří do Pin Studio 16, ale fakt je, že na zpracování FullHD videa používám nově tento software. O co jde. Mám novou kameru Sony, která zaznamenává v AVCHD. Samozřejmě po natažení souboru videa do PC a jeho dalším zpracovávání V PS16 se obraz mírně "kouše". To už je mi jasné, moje tři roky staré Core Duo 2,26 GHz a grafkarta s minimální pamětí nejsou optimální volbou, ale to teď nevyřeším. Ale pracovat se v tom dá, jenom je prostě vidět mimo jiné i slaboučké poskakování obrazu hlavně při "švenkování" kamery. Když jsem klip renderoval do MPEG4 (FullHD) a poté spustil na PC (už mimo PS16) je tam to trhání při švenkování kamery vidět naprosto zřetelně. Když to pustím na FullHD televizi přes HDMI, je to stejné.
Tak jsem si řekl, že se nebudu týrat vysokým rozlišením a klip jsem renderoval na rozlišení 720x480 - to by přece měl PC při přehrávání stíhat, ne? Pustil jsem to, kvalita proti FullHD mizerná, ale to poskakování-trhání obrazu tam je pořád!!!
Tak kde jsem uvažoval špatně a jak to trhání odstranit? To je špatná ta kamera a tedy ten originální záznam?
rojack

Aha, tak už jsem pohledal na netu a vidím, že s AVCHD mají problém takřka všichni. Přesto - může někdo poradit, při jakých parametrech renderovat soubor m2ts (do čeho) a potom jakým přehrávačem přehrávat (teď používám VLC, bo WM player jaksi s MPEG4 nefungoval), aby se obraz necukal?
Miroslav Polner

http://any-mkv-player.software.informer.com/

Tento player je free a bez problémov prehráva bez trhania veľa formátov.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Zkuste jiný software. Stáhněte si Sony Vegas Pro 11. Trial se dá pořád sehnat a 30 dní je plně funkční. Verze 12 bohužel přidává do videa vodoznak a tak ho nemohu doporučit. Vyrenderujte v něm nějaké AVCHD video, klidně v nejvyšším možném rozlišení. vsadím se, že se ani s vaším slabším PC trhání obrazu nedostaví. Jen v renderu nastavte only CPU render. Výsledek přehrajte v TV a výsledek zde potom okomentujte. :-)
rojack

Tak mkv-player jsem zkusil a je to naprosto stejné.
Ale učinil jsem další "objev". Když pustím ten originální natočený m2ts soubor v prohlížeči, který byl spolu s kamerou (Play Memories Home od Sony), tak je to sekání naprosto podobný. Čili ještě před zpracováním v PS 16. To logicky znamená, že závada je v počítači (výkon), ne? Jak už jsem psal, mám Core2 asi 2,26GHz, 3GB RAM a kartu jenom s 256MB paměti, obrazovku FullHD.
Ještě mě napadlo - zkusit zkopírovat ty renderované mp4 na flashku abych to vrazil rovnou do televize, co to udělá. A normálně to nejde nakopírovat. Klasicky v průzkumníkovi dám kopírovat, najedu na cílovou složku a dám vložit ....... a napíše to, že soubor ve zvoleném umístění neexistuje. Copak vytvořená mp4 nejde nakopírovat?
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
rojack

Omlouvám se, zda to vyznělo zmateně, ale fakt je, že z toho zmatený jsem.
Takže - pokus s kopírováním vyexportovaného souboru *.mp4 na flash disk (chtěl jsem ho poté pokusně strčit rovnou do televize) se nezadařil, nevím doteď proč to nejde zkopírovat. Rychlost čtení/zápis je důležitá? A to jako rychlost té flešky? Chápu to potom v TV, ale při kopírování z PC to je asi jedno, ne? Stejně to nejde.
A přehrání z kamery přímo v televizi zkusím, teď ji nemám u sebe. Ozvu se.
Odkazy jsem prošel, ale docela jsem ztratil nadšení z nové kamery, když vidím, jak je to složité. Ovšem mám k dispozici 3 notebooky, core2, i3 a i5 a potom jeden krabicový PC, takže až se mi někdy podaří tu mp4ku nakopírovat na flashku, můžu testovat.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Flash disk máte tipoval bych formátovaný na FAT32 a soubor mp4 bude mít hádám více jak 2GB. V tom případě je nemožné takový soubor na flashku. Musela by se přeformátovat na NTFS, kde omezení pro velikost souboru není.

Naposledy oživil Anonymous v 25.12.2020, 02:27
Odpovědět
  • Informace