Srovnání Sony CX730 a Panasonic HC-X920
-
- Kontaktovat uživatele:
To je dobrééé! Čím to je, že ten Panasonic skoro všechno "lakoval na růžovo" - není to chyba kusu?
-
- Kontaktovat uživatele:
To nemohu posoudit. jiný kus k dispozici nemám. Sony zase vše předvádí v kovově modrém nádechu. Jsou scény, kde je přirozenější podání u Sony a jindy zase u Panasonic. Když ale nevidíme obojí bezprostředně vedle sebe, většině lidí si toho odstínu ani nevšimne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych z toho nedělal žádné drama nebo problém. Mám kameru Panáka HDC-SD700 o které pan Jelínek (z Brna) tvrdošíjně tvrdil, že dělá strašně do modra a pochopitelně jako propagátor Canonů byly Canony to nejsuprovatejší (také nejdražší). Velice nelibě nesl, když jsem mu napsal, že i žába Jarmila v našem rybníčku dávno ví, že když je italská obloha do modra, tak se to projevuje i v barevném podání. Od toho mají kamery i foťáky nastavení na bílou a jen tupec nebo ignorant není schopen to pochopit. Docela dobře to vysvětluje pan Neff na svých web. stránkách (doporučuji přečíst).
Protože nejsem tupec a nastavení na bílou běžně používám, nemám s tím problémy a nemusím při stříhání provádět bůhvíjaké barevné korekce! >:D<
Protože nejsem tupec a nastavení na bílou běžně používám, nemám s tím problémy a nemusím při stříhání provádět bůhvíjaké barevné korekce! >:D<
romolus: Právě to současné srovnání dvou kamer se mně líbí - je krásně vidět, jak "každý chvilku tahá pilku" Sony občas do modra a Panasonic zase do růžova. Jen pro zklidnění romana51: byla před testem nastavena úroveň bílé? Jestli ne, tak by ten test byl dost zavádějící.
roman51: kamera Panasonic HC-X920 má jak známo nový typ snímače (doporučuji přečíst) a tak bych si pochopitelně docela rád vyslechl názory experta, co ji už testoval. Vzhledem k tomu, že Vy s tímto typem snímače pravděpodobně zatím žádné osobní zkušenosti nemáte, tak nechápu, proč Vás diskuze na téma barevné podání nového typu kamery tak "sejří"? Možná je to nevyvážením bílé, možná že ne. Možná je to problém, možná že ne. V žádném případě to ale není důvod zavádět tady moresy z "Grafiky". Stačí se zeptat. Je mně líto, že dokážete klidně osočit vulgarismy člověka, který předkládá takový zajímavý experiment.
Osobně si myslím, že člověk může být tupec (ev. hulvát) i když ví, k čemu je vyvážení bílé na kameře.
roman51: kamera Panasonic HC-X920 má jak známo nový typ snímače (doporučuji přečíst) a tak bych si pochopitelně docela rád vyslechl názory experta, co ji už testoval. Vzhledem k tomu, že Vy s tímto typem snímače pravděpodobně zatím žádné osobní zkušenosti nemáte, tak nechápu, proč Vás diskuze na téma barevné podání nového typu kamery tak "sejří"? Možná je to nevyvážením bílé, možná že ne. Možná je to problém, možná že ne. V žádném případě to ale není důvod zavádět tady moresy z "Grafiky". Stačí se zeptat. Je mně líto, že dokážete klidně osočit vulgarismy člověka, který předkládá takový zajímavý experiment.
Osobně si myslím, že člověk může být tupec (ev. hulvát) i když ví, k čemu je vyvážení bílé na kameře.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak je v hlavním popisku videa, je vše natáčeno na plné automatické režimy. Dělal jsem to proto, že se většinou lidé spoléhají právě na automatické nastavení a na ruční přechází jen ve výjimečných případech. Tyhle kamery nekupují profíci, kteří každý záběr vzlášť ladí. Jsou to kamery pro běžné použití, kteří jsou si ochotni připlatit.
-
- Kontaktovat uživatele:
labud - až přestanete vidět červeně, tak si to znovu přečtěte. Nikoho jsem nenapadal a rozhodně ne autora srovnání Sony CX730 a Panasonic HC-X920. Těmi tupci a ignoranty jsem měl na mysli skupinu těch, kteří zásadně nečtou manuály a ještě se tím chlubí, protože je to pro ně ztráta času. Je prý lepší a rychlejší si to
nechat od někoho vysvětlit a pak stupidními dotazy zaplňují weby.
Pokud jste to nepochopil, je mi líto.
nechat od někoho vysvětlit a pak stupidními dotazy zaplňují weby.
Pokud jste to nepochopil, je mi líto.
roman51: Dobrá, vaše vysvětlení beru - ale v kontextu to vyznělo tak, jak jsem to napsal. Příště zkuste myšlenky lépe formulovat, nebude nutné dodatečně vysvětlovat, jak jste to vlastně myslel. Uznejte, že ty vulgarismy jste si mohl odpustit a docela klidně se přidat do diskuze. Rovněž nemám pocit, že by z mého předchozího příspěvku vyplynulo, že snad JÁ "vidím červeně". Naopak - můj příspěvek je klidný a uvážený a jasně formuluje problém. Navrhuju v této diskuzi nemlátit dál prázdnou slámu.
romolus: To upozornění na automatický režim jsem bohužel přehlédl, třebaže to tam je napsané jak na vratech. Test je přesto i tak docela zajímavý - i když točit v tak náročných podmínkách jen na automatiku bude snad málokdo. Také dobře vím, že tuto třídu kamer nepoužívají snad ani "svatbiči", natož profíci.
Možná by bylo dobré natočit ještě další (třeba i docela zkrácený) testík s ručním nastavením obou kamer, aby se ukázaly event. přednosti či nevýhody nového typu snímače od Panasoniků - ve srovnání s klasikou od Sony. Já vím - podej někomu prst a....
romolus: To upozornění na automatický režim jsem bohužel přehlédl, třebaže to tam je napsané jak na vratech. Test je přesto i tak docela zajímavý - i když točit v tak náročných podmínkách jen na automatiku bude snad málokdo. Také dobře vím, že tuto třídu kamer nepoužívají snad ani "svatbiči", natož profíci.
Možná by bylo dobré natočit ještě další (třeba i docela zkrácený) testík s ručním nastavením obou kamer, aby se ukázaly event. přednosti či nevýhody nového typu snímače od Panasoniků - ve srovnání s klasikou od Sony. Já vím - podej někomu prst a....
romolus: tak jsem si přečetl tu recenzi na HC X920 a přešla mne chuť se o ni nadále (byť jen teoreticky) zajímat - včetně toho nového snímače. V době, kdy se konečně podařilo z kamer odstranit skoro všechny možné zdroje rušivých zvuků od mechaniky kamery (rotující záznamová hlava, kazeta, hard disk a j,), tak oni tam (s prominutím - nevím jak to napsat opovržlivě a přitom slušně) "naserou" ventilátor - zdroj hluku a žrouta energie. K tomu není co dodat. Panasonik zase boduje...
Vím, že každá recenze je trochu poplatná zadavateli, ale tento lapsus jste mohl alespoň uvést do "mínusů" v závěru článku.
Vím, že každá recenze je trochu poplatná zadavateli, ale tento lapsus jste mohl alespoň uvést do "mínusů" v závěru článku.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro lubud:
Na Vaší žádost jsem udělal ještě jedno malé srovnávací video, tentokrát s ručním nastavením bílé.
O ventilátoru a jeho nešvarech jsem se zmínil v článku. Panasonic camcordery prostě topí, a proto tam to aktivní chlazení dávají. Slyšet je pouze v úplném tichu, jinak neruší. Kamera se hodně zahřívá, ale jejich předností je neskonale více. Nejsem poplatný nikomu. Jsem nezávislý a píši jen to, co si myslím a za tím si také stojím. Ještě žádnou z kamer jsem tolik nechválil, ale tahle si to prostě zaslouží, a každému kdo si jí pořídí bude dobře sloužit. Já jsem srdcem u Sony, ale tohle je první komerční kamera, se kterou jsem zvažoval, že Sony po dlouhých letech soužití opustím. Brání mi v tom jen okolnosti, které jsem také zahrnul do svého článku.
Radím každému. Nejdříve si přístroj osahejte a potom teprve rozhodněte, zda vám bude vyhovovat či nikoliv.
Na Vaší žádost jsem udělal ještě jedno malé srovnávací video, tentokrát s ručním nastavením bílé.
O ventilátoru a jeho nešvarech jsem se zmínil v článku. Panasonic camcordery prostě topí, a proto tam to aktivní chlazení dávají. Slyšet je pouze v úplném tichu, jinak neruší. Kamera se hodně zahřívá, ale jejich předností je neskonale více. Nejsem poplatný nikomu. Jsem nezávislý a píši jen to, co si myslím a za tím si také stojím. Ještě žádnou z kamer jsem tolik nechválil, ale tahle si to prostě zaslouží, a každému kdo si jí pořídí bude dobře sloužit. Já jsem srdcem u Sony, ale tohle je první komerční kamera, se kterou jsem zvažoval, že Sony po dlouhých letech soužití opustím. Brání mi v tom jen okolnosti, které jsem také zahrnul do svého článku.
Radím každému. Nejdříve si přístroj osahejte a potom teprve rozhodněte, zda vám bude vyhovovat či nikoliv.
-
- Informace
-