Marker generator pro generování kapitol

Odpovědět
Mart
Kontaktovat uživatele:

Občas potřebuji vytvořit DVD a nějakým způsobem nagenerovat automaticky kapitoly - např. záznam z nějaké přednášky nebo akce, který se mi nechce procházet a kapitoly vytvářet ručně na vhodných místech. Dělal jsem to v Architectu od oka v časové ose. To je nepraktické, pak jsem zjistil že jde z Vegasu při renderování vyexportovat markery jako kapitoly pro architect (SFL soubor). To je výborné, ve vegasu se to dělá lépe, ale stále je nutné je vytvářet ručně.

Vytvořil jsem si na generování jednoduchý skript, který jsem nyní rozšířil o dialogové okno pro nastavení. Našel jsem pak ještě po internetu pár použitelných jednoduchých skriptů, ale lepší je když to bude na míru a nastavitelné.

Dávám tady ke stažení pokud by se někomu hodil. Zkoušeno pod Vegas 12, ale mělo by fungovat i v nižších verzích.
(oba soubory v ZIP archivu stačí nakopírovat do ...\Program Files\Sony\Vegas Pro 12.0\Script Menu).

[attachment 708 MarkerGenerator.zip]

[attachment 707 MarkerGenerator.jpg]

Export do SFL jsem kvůli složité struktuře zavrhl (pokud by se tím chtěl někdo zabývat tak se jedná o RIFF strukturu).

Úplně ideální by bylo vytořit markery při poklesu úrovně zvuku po určitou dobu (tak jako lze vytvářet kapitoly na profi rekordérech). To už se ale nedá řešit scriptem, tak zkoumám možnost tvorby rozšíření/extension.

Pokud by se to někomu hodilo, uvítám připomínky.
Přílohy
MarkerGenerator.zip
(7.94 KiB) Staženo 85 x
MarkerGenerator.jpg
MarkerGenerator.jpg (24.99 KiB) Zobrazeno 417 x
Odpovědět
  • Informace