Update Studia 10

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
JendaP

Tak jsem hned stáhl a nainstaloval verzi 10.6.
Jestliže 10.0 byla hrozná, tak tohle je snad ještě horší.
Přestal chodit převod do DivX, nabíhá dvakrát pomaleji než 10.5 a export u ostatních formátů je mizivé kvality. Vše jsem porovnával na stejných projektech z předchozích verzí.
Efekty přechodů tam byly nějaký proházený a obrázky na přechodech neodpovídali skutečnosti.
Pozor! - z předchozích verzí se musejí projekty naimportovat a starší aktualizace z této projekt neotevře.
Já jsem se vrátil k 10.5. Dělá se s ní docela dobře. Občas spadne, ale jinak funguje dobře.
Nejdříve raději odzkoušejte, jestli 10.6. je to pravé. Projekty v ní udělané pak při zpětné reinstalaci na nižší verzi neotevřete.
Petr

To JendaP:

- o hroznosti 10.6 proti zaklad. verzi 10.0. - asi jsi nekde udelal nejakou chybu :-) - nic takoveho neni pravda
- start software je skutecne pomaly, to je snad jedina vytka
- mizivou kvalitu pri exportu jsem nezaznamenal, ale delam hlavne do DV AVI, a tam skutecne nic spatneho neni
- efekty prechodu nejsou nijak prohazene a obrazky prechodu odpovidaji
- pri otevreni starsiho projektu udela automaticky S10.6 jeho kopii do stejneho nazvu s pridomkem zaloha v puvodnim formatu, takze zbytecne obavy a panika o neotevreni stareho projektu ve starsi verzi Studia10 :-)
Joe-Joe
Kontaktovat uživatele:

JendaP:
Uz som tiez upadatoval, a okrem pomaleho startu (to uz je snad standart) som podobne priznaky ako pises Ty, nezaznamenal.
JendaP

Tak nevim. Nejlíp mi zatim fungovala 10.1.
Zkoušel jsem to updatovat 2x vždy z kompletně čisté instalace a furt to samý. :-(
MartinT

Také jsem nainstaloval patch 10.6 a co mě nejvíc "trápilo", tak to zůstává neopravené. Jde o editaci menu. Při 2. stránce to přepíše název "Kapitola #" na "Chapter #" a navíc ještě se to nepřepíše úplně všude (někde zůstane kapitola, jinde chapter - je to fakt nádhera takový film z kamery pak někomu pustit). A to, jestli se vrací po přehrání film do hl. menu a ne do menu s výběrem kapitol, tak to jsem radši už ani nezkoušel. V předchozích "opravách" to moc nefungovalo.
Snad je alespoň opravená chyba při pohybu v menu - při 6 oknech s náhledem se nedalo dostat na všechna okna a skákalo se z jednoho na druhé (asi podle "náhodného klíče").
"Vesele" stále používám S9+ a nedočkavě čekám na další patch. :-(
Petr

To MartinT:
Nevim jak Ty, ale ja obvykle delam prvni palbu noveho projektu vetsinou na RW disk, takze si to mohu overit, nez to nekomu poustet. A take nerozumim, jak muzes poustet film s vytvorenym DVD menu (tzn. DVD vyauthorizovany projekt) poustet z kamery ??? Pokud to tedy neni nektera z tech silenych DVD kamer...:-(
Ja S10 nepouzivam jako DVD author. SW, ale pouze jako strih, a DVD authoring delam v jinem softu. Mohu to kazdemu doporucit, myslim, ze to byla nejvetsi chyba Pinnacle, ze do toho narvali i ten authoring, holt si chteli nenazrane take urvat svuj kus trhu.
Na authoring doporucuji cokoliv od Uleadu, jako napr. DVD MovieFactory 5 pro lamy, pro trochu pokrocilejsi WorkShop. Samozrejme jsou jeste sofistikovanejsi softy, o kterych je ale tady zbytecne mluvit... Ale tyto softiky jsou jak udelane jak dalsi nastroje, ktere pouzit po exportu DV AVI z S10...
Jinak znovu opakuji, update 10.6. je v poradku, az na ten pomaly start...
MartinT

Tam jsem to asi nenapsal srozumitelně :-). Myslím tím to co jsem natočil na kameru, pak stáhnul do PC, pokusil se upravit a vypálil na DVD. Samo sebou, že si to kontroluju už v PC (po zkušenostech s S10+), takže to spustím v SW přehrávači na PC, ale protože vím že to takhle blbne, tak "tvořím" zase v S9+, kde to funguje vše tak jak má (snad :-D).
Sice jsem si udělal z toho co jsem natočil cca 40 DVD ve Studiu (od 8, přes 9+ k dnešní 10+), ale nevím kde (v kterém místě) bych měl s tvořením ve S10+ přestat a otevřít to v jiném SW.
Teď už moc toho nevymýšlím - vezmu co je nahrané, doplním neprůhl. titulky s datem, doplním přechody, na začátek každé kapitoly zkopíruji datum, čas a doplním místo, vložím menu a někdy zkusím obraz v obraze. Ale to menu v S10+ :-(. Takže to vyhrává S9+.
pacho

Na webu www.pinnaclesys.com je nová beta verze StudioPatch10_7_0_4197d_light.exe.
pacho

pacho napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Na webu www.pinnaclesys.com je nová beta verze
> StudioPatch10_7_0_4197d_light.exe.

Pro zájemce: Pinnaclové tuto verzi z webu odstranili, nicméně 20.10.06 v 00:15 jsem ji stáhnul. Kdo má zájem ať se ozve, není problém ji na nějaký web poslat k obecnému prospěchu.
Joe-Joe
Kontaktovat uživatele:

No ja by som to neriskoval. S betami boli v minulosti problemy. Ak ju stihli, zrejme mali na to dovod.
Zamčeno
  • Informace