proužkování videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ještě upřesním:Testuju v Edius 6.02
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Pro Steviezah: Můj poslední příspěvek naskočil, až po Vašem. Proto mám potřebu říci, že v každém PC a jeho nepřeberném množství konfigurací, bohužel vše funguje každému trochu odlišně. Mít přiměřeně velký balík peněz, chtěl bych mít firmu na stavbu PC, primárně určených pro střih "amatérského" videa. Mít přístup k těm mnoha dílčím částem od renomovaných výrobců a experimentovat tak dlouho, až by se našla kompilace, která by byla silná, stabilní s spolehlivá pro daný typ OS a video editoru. Potom by se hodně problémů vyřešilo. Problém vidím ale v tom, že se objevují stále nové komponenty a, i kdyby se dalo takové PC povedlo postavit, za rok by na něho již nebyly potřebné součástky a muselo by se experimentovat vlastně stále dokola. Mě osobně by to jako podnikání bavilo, ale spolklo by to obrovské částky peněz, které by se prodejem samotných, takto specializovaných PC určitě nevrátily. Asi proto taková firma nikdy nevznikne a naše experimenty budou muset, chtě nechtě, dále pokračovat.

Promiňte za zdánlivé odbočení od tématu.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Konečně jsem se v Ediusu dohrabal ke kýženému výsledku.Soubor jsem vyexportoval jako AVCHD přímo,má formát m2ts.
Resumé pro TomasJ:budete muset opustit Pinnacle a zvolit si jiný editační program.Edius 6.02 umí s tímto záznamem pracovat a výsledek je shodný s ukázkou od MartasKP,tzn.bez závad.Jestli s ním bude umět i Edius Neo to nevím,to jsem nezkoušel.
Nevím kde je v PS chyba,ale i když nastavím výstup na 1080i vyleze mi z toho 1080p.Pokusím se zjistit proč tomu tak je.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Nedalo mi to a i já nechal přepočítat originál 0018 v PS15 do AVCHD 17000Kbps/256kbps 2.0. Výsledek. Můj vzorek je po renderingu shodný s originálem. V mediainfo jsou nepatrné rozdíly v popisu, ale na oko k nerozeznání. Obojí přehráváno v Power DVD9 a 11.

Ještě jsem to zkusil do MPEG2 8500Kbps/256Kbps 2.0. Výsledek je bez rozkladu, tedy OK.

Do třetice MPEG2 HD 1920x108050i, 17000Kbps/256Kbps 2.0. Výsledek je opět bez rozkladu, tedy OK.

Takže kde je problém?? Jestli je to soubor přímo z Panasonic kamery, mě jde v PS15 přepočítat bez jakýchkoliv problémů. Nemám tedy, asi již co dodat. :-) Kamera k reklamaci po tomto zjištění určitě nebude. Chybu je třeba najít jinde.
výsledky zde
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já mám taky hotovo.Obnovil jsem systém do čistého,naistalil Avid,po něm PS,nakonec Edius 6.02.Výstup ze všeho je OK,všechno je interlaced,top field first.Rozdíly jsou jenom v profilu kodování,ale okem je to nepostřehnutelné.Pravděpodobně i já jsem měl chybu v systému,nebo jsem neměl všechny aktualizace,popřípadě při všech těch laboracích jsem si systém sám rozhasil.Opravuji svoje původní doporučení a přikláním se k řešení od MartasKP.
Reinstal systému,ale důrazně doporučuji na Win 7/64bit Ultimate,instalace všech aktualizací včetně SP1 pro Win 7,instalace ovladačů GK.Dále bych doporučil zkontrolovat doplněk systému Net Framework jestli má update na SP3.5 popřípadě 4.0 Client Profile a doplněk
Microsoft Visual C++2008 Redistributable x64 9.0.30729.17 a x86 9.0.30729.4148.
Poslední uváděný doplněk možná bude požadovat předchůdce C++2005.Doinstalil bych i Java(TM)6 včetně update.Jinak žádný cocdecpack,z doplňků jenom QuickTime a FlashPlayer od Adobe.Na vypalování nepoužívám NERO,mám Ashampoo Burning 2010.Takto mám nainstalený systém já a funguje mi to.Pokud si to zase nějakou laborací nerozhasím,třeba trapným pokusem instalovat NERO s encoderem videa.
Odkaz na exporty z mého PC:
http://www.uloz.to/9179256/tomasj-rar
TomasJ

Přátelé, díkys moc za vaše snaření a vyčerpávající pomoc. Jsem moc rád, že nemusím jinak velmi pěknou kameru reklamaovat. Je pravda, že zatím jedu na WinXP, takže první co udělám, je přeinstal na W7U64.
Mám asi výhodu, že mám firmu na stavění počítačů, takže můžu trochu laborovat s komponentama.
Jakmile to udělám a budu mít první výsledky, dám vědět, jak jsem dopadl.

díky Tomáš
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Člověk, co má firmu na PC a jede na XP??? No, to mám práci vydýchat. Opravdu je možné, že takový člověk, co má firmu na PC, má ve svém stroji důchodce XP?! Když mají W7 takový technologický náskok? No, vidím, že na světě je možné vážně všechno.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Hm,furt se budu učit.Na sestavu a OS jsem se měl zeptat jako první.XP už absolutně nevyhovuje na editaci videa,protože potřebuje kodeky.A už vůbec ne na editaci videa z novějších kamer.
TomasJ

Njn.. tak mě kamenujte..... ale vám to taky zprvu nešlo ani na W7 :-)))
Mě to ani nenapadlo, protože na PS12 jsem jel naprosto bez problémů z miniDV kamery Panasonic.

Tak si teda sypu popel na hlavu.... ale nedám dopustit na XP...... :-)
MartasKP

Tak koukam chlapci,ze prichazim s krizkem po funusu :D ... bohuzel jsem si jen tu zadost o upresneni renderingu precetl a nemel jsem cas to tady objasnit :D ... nicmene ja to exportoval do preci jen lepsiho MPEG-4.
Jeste bych dodal pro Steviezah .... ta zmet strizen neni taky zrovna nejlepsi pokud je pod jednim systemem ... ten Avis a PS by nemusel byt az takovy problem jako Avidacka sestava proti Canopusu ... ja bych doporucil ten EDIUS nainstalovat do samostatnyho systemu. Muze se stat casem,ze se ty kodeky zacnou hadat zejmena ze strany PS (ten je bohuzel jako chobotnice,ze se rozleza vsude a obcas prijde o chapadylko)
Zamčeno
  • Informace