proužkování videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Doporučil bych Vám reklamaci a výměnu za jiný model.Už jenom zmínka o softu který jste ke kameře dostal,že Vám hlásí neplatnou operaci by mně silně vadila.
TomasJ

Njn... u kamery za katalogovou cenu 36990,- je to docela nechutný problém. Čekal bych od 3CCD kamery - nejlepší ve své třídě - lepší výsledky.

No já ji koupil před nedávnem jetou za 10tis., a je cca1,5 roku stará. Tak mě napadá, jestli novější firmware by nepomohl. Zkusíme rekalamaci a uvidíme. Doklady i záručák mám.

Co byste namísto toho tedy doporučili ? ... pokud by se tedy zadařilo vrácení peněz ???
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já se přiznám,že v tomto poradit neumím,ale určitě by to byla SONY.Zase ale na ta,která má záznam ve formátu XMF.S tím si PS ani AS neporadí.Měl jsem k půjčenou CX115,ta by se mi líbila na to co od kamery čekám.Je otázka co od kamery požadujete a kde budete točit,určitě bych přihlédl k tomu jak si kamera poradí se špatnými světelnými podmínkami a co vše budete mít možnost nastavit ručně.Já bych určitě preferoval aspoň nějakou možnost nastavení expozice a ostrosti.
Jak je to s novým firmwarem do Panasonicu nevím.
MartasKP

Tak panove nevim,mozna,ze je to zapricineno moji slepotou a nebo hlouposti meho PC,ale zadnych prouzku u zminovaneho svenku jsem si po vyrenderovani nevsimnul,muzu sem dat i odkaz na to vysledne video,ale pokud vystupni video z kamery je OK,pak asi kazdej vyrobce ci prodejce pri reklamaci rekne,ze problem vysledneho videa je ve strizne.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Soubor, který tu poskytl MartasKP, je i u mne čistý, bez rozkladu do proužků.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Souhlasím,že v tomto případě je nesprávné prokládání odstraněno a obraz je v pořádku.Vzhledem k tomu,že soubor od MartasKP je opatřen SMPTE kodem usuzuji na zpracování v Ediusu.To by znamenalo,že nejdříve by se soubory z kamery musely prohnat softem který opraví chyby a následně exportovat jako AVCHD BD a tím s příponou m2ts nebo mts.
Poprosil bych Martase aby nám řekl v čem je soubor od něho udělán a jaké volil nastavení výstupu,nejsem si jist,ale myslím,že přidat SMPTE kod umí i Adobe Premiere Pro.
MartasKP

to Steviezah: presne tak je to vyexportovany z EDY 5.5 a obavam se,ze je tu primarni problem v PC tazatele a sekundarni v PS. Vysvetlenim by mohlo byt nainstalovany nejaky absolutne nesmyslny kodek pack,ktery se tluce s PS. Vsechny strizny se obcas perou s tema ruznyma balikama kodeku,ktery nekdo nesmyslne vyprodukuje a lidi si to v dobre vire instaluji do pocitace s tim,ze prehraji uplne uplne vsechno,ale strizny s tim potom maji problem a PS je na tom asi nejhur. Doporucil bych zformatovani disku a cistou novou instalaci. Rozhodne bych nic nereklamoval. Asi by byl tazatel za s odpustenim "totalniho idiota",ze reklamuje neco,co vlastne funguje spravne.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Pro MartaSK:mám čistý systém bez jakéhokoliv codecpacku a přesto mám výstup takový jako ho popisuje TomasJ.Nejsem zběhlý v Ediusu,jak máte nastavený projekt a výstup?Nedaří se mi to nějak nastavit,furt mi to leze ven progresive namísto interlaced a obraz je s nepěknými artefakty při prokládání.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

I já se tady s přibývajícími informacemi začínám přiklánět k názoru MartasKP. Ono hledání příčiny je dosti složitý proces a je toho třeba vyzkoušet vylučovací metodou opravdu hodně.

Jedno je jisté, na rozdíl od XP, jsou W7 Professional a Ultimate vybaveny všemi potřebnými kodeky, které jsou v moderním PC zapotřebí. Balíky kodeků, včetně posledních od Microsoftu, se v W7 bijí a dělají kolikrát neplechu. To je moje vlastní zkušenost. Jediné, co jsem doinstaloval byl AVC Core 5. Nevím, jestli opravdu pomáhá, ale určitě neškodí a to je podstatné.
Zamčeno
  • Informace