Update Studia 10

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
d2mac
Kontaktovat uživatele:

Ano dobre, ale nevim jestli mam problem jenom ja nebo i jini, i po teto oficialni aktualizaci pri pouzivani 2D prechodu (prolinani), me zustava kousek videa v transparentni zelene barve?!?! Ma nekdo ten samy problem??? Mam Ati radeon 9600!
Joe-Joe
Kontaktovat uživatele:

ludia, ako chodi 10 s poslednou aktualizaciou? Opalti sa do toho investovat, alebo to ma este muchy?
Petr

Joe-Joe Wrote:
-------------------------------------------------------
> ludia, ako chodi 10 s poslednou aktualizaciou?
> Opalti sa do toho investovat, alebo to ma este
> muchy?

Takze v rychlosti, mam S10ku, s poslednim oficialnim updatem, ktery jsem zde inzeroval. Moje PC je CPU INTEL P4 540 3.2GHz, mam tam 2GB DDR2 od Kingstone (parovane 2channel), grafika GeForce 6600,256MB, zaklad. deska MSI MS-915P NEO2, a musim konstatovat, ze to jiz chodi vyborne.

Vcera jsem pracoval asi 4 hodiny, ani jediny freeze nebo restart, odezva vyborna, pri strihu pouzivam ruzne video a audio filtry, zejmena barevne korekce, projekt ma asi 5 hodin zdrojoveho videa v asi 4 souborech, vysledny delka na casove ose zatim asi 80 minut, opravdu to slape. Nastaveno renederovani na pozadi s preferenci pro DV (pro pasku).
V predchozim projektu jsem mel nejvetsi problemy pri praci se SmartSound (nechtelo se prepocitavat pri zmenach, freezy atdd...), pouzival jsem SmartSouind v nekolika audio stopach, video ve 2 stapach, to bylo jeste s 1GB DDR, nyni jsem to jeste do hlubky se SmartSound nevyzkousel...

Nekde v nejake dizkusi na CDR serveru (k recenzi 10ky) jsem na konci teto dizkuse uvadel, ze (jeste pred posledni updatem) nesmirne pomohla defragmentace vsech HDD v PC (XPcka s NTFS). Po defragmenatci se hodne zrychlilo, zmizely podivne freeze pri renderingu do DV AVI atd... Samozrejme citelne pomohl upgrade DRAM z 1GB na 2GB, to pricitam vetsi narocnosti Liquiodoveho jadra ve Studiu 10.

V systemu me zustala nainstalovana predchozi 9kova verze v poslednim update, nicmene jiz nemam duvod se k vracet, uz to vypada spolehlive a rychle. Jen ten start je stale pomalejsi, ale tj, asi dan za to nove jadro od Liquid Edition...
Juromir

Na Petra - bez urážky - nemůžu tomu co zde čtu uvěřit :-)
Na dvou počítačích s různou a né zrovna minimální konfigurací (oba procesory 3GHz jeden AMD druhý Pentium, AMD s 1GB RAM, Pentium s 2GB, oba s GeForce 6600GT) na dvou systémech (WXP32 a WXP64) bylo mé testování PS10 s poslední aktualizací 10.5.0 tragické...
Pokud je to co píšeš pravda, tak jsi asi velký klikař! ;-)
Začínám pracovat ve Vegasu 6 a fakt by mne zajímalo co by jsi řekl na rozdíl v rychlosti editace...?! Mou maličkost to tedy šokovalo! :-)
Petr

Petr Wrote:
> Joe-Joe Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > ludia, ako chodi 10 s poslednou
> aktualizaciou?
> > Opalti sa do toho investovat, alebo to ma
> este
> > muchy?
>
>
> Takze v rychlosti, mam S10ku, s poslednim
> oficialnim updatem, ktery jsem zde inzeroval. Moje
> PC je CPU INTEL P4 540 3.2GHz, mam tam 2GB DDR2 od
> Kingstone (parovane 2channel), grafika GeForce
> 6600,256MB, zaklad. deska MSI MS-915P NEO2, a
> musim konstatovat, ze to jiz chodi vyborne.
>
> Vcera jsem pracoval asi 4 hodiny, ani jediny
> freeze nebo restart, odezva vyborna, pri strihu
> pouzivam ruzne video a audio filtry, zejmena
> barevne korekce, projekt ma asi 5 hodin zdrojoveho
> videa v asi 4 souborech, vysledny delka na casove
> ose zatim asi 80 minut, opravdu to slape.
> Nastaveno renederovani na pozadi s preferenci pro
> DV (pro pasku).
> V predchozim projektu jsem mel nejvetsi problemy
> pri praci se SmartSound (nechtelo se prepocitavat
> pri zmenach, freezy atdd...), pouzival jsem
> SmartSouind v nekolika audio stopach, video ve 2
> stapach, to bylo jeste s 1GB DDR, nyni jsem to
> jeste do hlubky se SmartSound nevyzkousel...
>
> Nekde v nejake dizkusi na CDR serveru (k recenzi
> 10ky) jsem na konci teto dizkuse uvadel, ze (jeste
> pred posledni updatem) nesmirne pomohla
> defragmentace vsech HDD v PC (XPcka s NTFS). Po
> defragmenatci se hodne zrychlilo, zmizely podivne
> freeze pri renderingu do DV AVI atd... Samozrejme
> citelne pomohl upgrade DRAM z 1GB na 2GB, to
> pricitam vetsi narocnosti Liquiodoveho jadra ve
> Studiu 10.
>
> V systemu me zustala nainstalovana predchozi 9kova
> verze v poslednim update, nicmene jiz nemam duvod
> se k vracet, uz to vypada spolehlive a rychle. Jen
> ten start je stale pomalejsi, ale tj, asi dan za
> to nove jadro od Liquid Edition...

Musim Ti opet oponovat, kdyz pominu podobne zkusenosti jinych users (viz hlavni forum Pinnacle Studio 10, kde ho rozhodne dosud nesetrili !), mam u nekolika zakazniku podobne konfigurace, vsichni upgradovali z drivejsi verze 9, a po instalaci posledni ¨ho update, rozsireni DRAM na 2GB, a dobreho defragu zdrojoveho i systemoveho disku (napr. Speeddisk od Symantecu) to OPRAVDU šlape dobře, minimálně jako poslední aktualizace 9, ale spousta operací (filtry, trimování) chodí lépe.
Asi hlede jmožná chybu někde v Tvých systémech, nevím co poradit, možná aktualizace grafických ovladačů...

Juromir

Nevím jistě, ale z textu řekl bych, že Petr asi reagoval spíš na můj příspěvek než na Joe-Joe..?!
V každém případě z uvedeného řekl bych, že Petr je nějakým způsobem zapojen do distribuce PS! Pokud ano tak z toho vyplívají dvě věci:
1. Petr má spoustu informací a zkušeností, ktere jsou jistě zajímavé a pro nás běžné uživatele velice cenné!
2. Petr může v rámci distribuce "přehlížet" naše problémy...?!

Petře fakt bez urážky - zajímalo by mně jak to je - dneska prostě na inetu nevíš na koho narazíš a co člověk to jiná zkušenost a samozřejmě jiný názor.
Setkal jsem se na jednom fóru s maníkem, kterého jsem po nějaké době správně identifikoval jako prodejce jedné značky a pak se jeho příspěvky, odlišné od ostatní dostali do jiného světla. Svět je malej a podivnej :-)
Osobně ale víc věřím variantě 1.!!!
Petr

Juromir Wrote:
> Nevím jistě, ale z textu řekl bych, že Petr asi reagoval spíš na můj příspěvek než na Joe->Joe..?! V každém případě z uvedeného řekl bych, že Petr je nějakým způsobem zapojen >do distribuce PS! Pokud ano tak z toho vyplívají dvě věci:
>1. Petr má spoustu informací a zkušeností, ktere jsou jistě zajímavé a pro nás běžné uživatele velice cenné!
> 2. Petr může v rámci distribuce "přehlížet" naše problémy...?!
> Petře fakt bez urážky - zajímalo by mně jak to je - dneska prostě na inetu nevíš na koho narazíš a co člověk to jiná zkušenost a samozřejmě jiný názor. Setkal jsem se na >jednom fóru s maníkem, kterého jsem po nějaké době správně identifikoval jako
> prodejce jedné značky a pak se jeho příspěvky, odlišné od ostatní dostali do jiného >světla. Svět je malej a podivnej :-) Osobně ale víc věřím variantě 1.!!!

No, Juromire, nevim co z toho "vypliva" (dle Tvych vlastnich slov, a bez jizlivosti :-)), ale nejsem nijak zainteresovany na Pinnacle prodeji, ac priznavam, ze ma firma prodava (jako zcela marginalni doplnkovou zalezitost !) i produkty Pinnacle. Ale i jine nelinearni strihy (rozhodne ne ale Vegas) jinych firem.
Studio je ale ma ZCELA soukroma zalezitost, za me vlastni privatni (nefiremni !) penize. Takze to vlastne ani nijak nesouvisi s Tvou poznamkou, kdyby tomu tak nebylo, nebylo by tak slozite to nepriznat. A neni nijak slozite si domyslet to, ze po letech a letech na interface Studia nepotrebuji stale a stale menit software za jine software, jen proto, ze mam moznost ho nekde dobre "sehnat". Ja se zabyvam strihem pro svou vlastni zabavu, a zabavu i jinych, a potrebuji to tedy k praci, ne pro testovani, co vse to umi a jak. Umim i s Premierou, ale nez Premieru nastavim a nakonfiguruji i pro nejaky novy jednodussi projekt, mam to ve Studiu temer zcela hotove. Takze pokud funguje a podporuje pozadovane vlastnosti (ma S10plus ANO), nemam duvod menit, i kdyz neco jineho umi vice, ktere ale nepotrebuji.

Sam jsem se mnohokrate az skoro pohadal s "technickou" nepodporou na Exacu, kde jsou zcela jiste mimo jakoukoliv realitu, a bohuzel je to pote, co se tim prestal podrobne zabyvat p.Voznak, a nechali to nezkusenym "zajicum", kteri nekdy ani neznaji zaklady slusneho chovani pri jednani se zakazniky, coz se jim jiste az tak neda zazlivat, kdyz neprosli patricnymi treningy. To vse by se jim ale dalo prominout, kdyby alespon vedeli, o cem se pise na Pinnacle forech, kdyz uz netusi, co se deje v Pinnale samem, ac se honosi hrdym titulem Pinnacle.cz. V teto veci jsem naprosto na strane uzivatelu.
lubud

Já jsem ten"starý pinaklák" z 2. stránky diskuze a cítím morální povinnost se zase do ní vmísit. Mimochodem - z pohledu Petra mám "kvalifikaci" na toto mnou vymyšlené označení - "stříhal" jsem dokonce ještě před Studiem DV na jakési lineární střižně HAMA Video-Cut (číslo už neznám). Pinákly jsem prošel důkladně všechny.
Ale k technické stránce problému: Před instalací PS10+ jsem odinstaloval starou verzi pináklu a ještě pro jistotu vyčistil registry. PC nemám nejhorší - viz můj příspěvek nahoře -ale přesto PS10+ nefungovalo. Tedy ne, jak píše Petr: "S10 byla skutecne v prvtni fazi dost posahana a nepouzitelna", Studio bylo opravdu a doslova k ničemu (seznam chyb byl předlouhý a nemá cenu ho tu uvádět).
Po upgrade na 10.5 se situace opravdu dost zlepšila - je tak vidět, jakého mrzáka si předtím dovolil Pinnacle pustit do světa. Zatím co louskám Vegas zkoumám, co mezitím pinakláci vymysleli v posledním upgrade a co vydávají už za oficiální verzi (10.5). No, na jásání je zatím ještě moc, moc brzy. Namátkou uvádím, co všechno mi už PS10+ uchystalo:
- nefunguje DVD authoring - DVD menu v náhledu máte, na DVD už ne (navíc někdy ano, někdy ne)
- před DVD menu na timeline nemůžete vložit logo. Resp. můžete, ale pak nefunguje celý DVD authoring
- někdy (nahodile) nefungují tak triviální záležitosti, jako je 2D prolínačka. Prostě ji do timeline nedáte. Klasická stmívačka se pak někdy chová skokově - nestmívá.
- někdy nejde trimovat (natáhnout, zkrátit) pomocí myši dobu přechodu (např. "setřít doprava")
- jednou mi program vymazal neznámo proč komplet všechny titulky a záběry. Zůstaly jen černé plochy, hudební doprovod a mně oči pro pláč
- pokud použijete prolínačku, v přechodu někdy uvidíte i to, co jste už jednou ze záběru odstranili (otrimovali). Mám pokračovat?

Znovu tedy doporučuji na základě vlastní zkušenosti: Studiu PS10+ se zatím raději vyhněte. Je sice dost pravděpodobné, že ho Pinnacle časem dokope k dokonalé funkčnosti, ale zatím tomu tak rozhodně není. Kéž by je pokles prodejnosti donutil vyhodit šéfa marketingu!!!
lubud

Omluva: Začátek mého příspěvku navazuje na větev "Je vůbec někdo komu funguje...atd". Trochu jsem to popletl. Ale jinak to pasuje myslím i sem? :-))
Petr

To lubud :

Co se tyka DVD authoringu, to vubec nehodnotim, sam se sice DVD authoringem zabyvam (dnes az profesionalne), a k DVD authoringu pouzivam vyhradne externi nastroje. Jiz jsem jednou nekde zminil, ze Pinnacle se nikdy neholedbalo tim, ze prodava authoringovy nastroj, ale amatersky software pro nelinearni strih, s moznosti (od 9ky) jednoducheho DVD authoringu (a nyni bez urazky) "pro uplne lamy" (to posledni samozrejme Pinnacle nereklo, to rikam ja).
Ti, nechci rici, ze by to nemelo fungovat, kdo chce ale trochu kloudnejsi vysledek, mel by vzdy sahnout po necem specializovanejsim (napr. MPEG2 enkoding v Canopus Procoderu, a authoring napr. v levnych a docela kvalitnich produktech Uleadu).
PS jsem vzdy bral jako dobry strihovy nastroj, ktery konci exportem na pasku a exportem DV Video streamu.
Ac mam rovnez posledni aktualizaci 10.5, zminene problemy tykajici se strihove casti vubec nepocituji. Na jine konferenci (webboard.pinnaclesys.com) jsem se mimoch. dnes docetl, ze jsou potize pri soucasnych instalacich nekterych jinych "nejmenovanych" strihu se Studiem na jednom PC, cemuz se az tak moc nelze divit :-)))
Zamčeno
  • Informace