Srovnání Sony CX730 a Panasonic HC-X920

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Boda
Kontaktovat uživatele:

Přátelé, mám na vás dotaz resp. na majitele, kteří vlastní kameru Sony CX730. Zkoušeli jste prosím někdo připojit ke kameře externí mikrofon (třeba na rozhovor)? Jaký vám z toho leze zvuk? Já to teď porovnával (zvuk) ze svojí staré kamery (panasonic NV GS180). U kamery NV GS180, je zvuk o mnoho lepší, šumu je tam tak o 90% méně. U kamery Sony CX730 je už v normální zvukové úrovni slyšet mnoho šumu. V kameře Sony jsem samozřejmě zkoušel měnit ty 2 nastavení, ale výsledek byl jen ten, že se zvuk ztišil, ale i brum .... Takže bych se rád, zeptal, zda je to normální a zda vám to také dělá, nebo mám nějaký vadný kus ... Díky
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já běžně nahrávám na tento externí mikrofon SONY ECM-HST1 zvuk mám v pořádku. Samozřejmě nemám Vaší starší Panasonic k dispozici, takže porovnání nemohu udělat. U mého kusu, když jsem ho koupil, byl jeden kanál o 7dB nížší než druhý u mikrofonu vestavěného. srovnali to v záručním servisu na rozdíl "pouhých" 3dB, že prý je taková norma a lépe to udělat nejde. U externího mikrofonu do inteligentní botičky je rozdíl mezi kanály skvělých 0,1dB, a proto ho využívám permanentně a jsem s ním velmi spokojen. Šum, který by nějak slyšitelně parazitoval se u mé CX730 naštěstí neprojevuje. Externí mikrofon do mini jack zásuvky jsem nikdy nezkoušel, nemám ho bohužel k dispozici.
Boda
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za odpověď, přikládám ukázku pouze zvuk. První 3 sekundy je nahrátých na zvukovou úroveň normální, od 5 sekund na úroveň nízká..... Samozřejmě, jsem zkoušel druhý mikrofon i druhý kabel a šum je tam furt. Takže asi předpokládám, že chyba je v kameře. Dopo jsem kameru odnesl do servisu, prý se na to odpoledne mrkne. Řekl mi, že moc neví co by to mohlo způsobovat, ale zmínil se, že je to možné taky tím, že kamera potřebuje kondenzátorový mikrofon. Tomu se mi nechce moc věřit, ale je pravda, že oba mám dynamické, tak uvidím .....
[attachment 733 4.zip]
Přílohy
4.zip
(156.64 KiB) Staženo 108 x
4.zip
(156.64 KiB) Staženo 109 x
4.zip
(156.64 KiB) Staženo 139 x
Romolus
Kontaktovat uživatele:

A odkaz na tu ukázku, je prosím kde? :-)
Odpovědět
  • Informace