AX700 má progresivnější ostření a sloty na dvě karty. Ta cena, stejně jako cena AX100, když vyšla na trh byla silně předražená, alespoň z pohledu trhu v ČR. AX100 jsem ve své době silně zkritizoval a stojím si za tím i nadále. Jenže s poklesem ceny se z ní stál okamžitě kandidát na dobrou koupi.
Jak už jsem psal, je mně fuk, co si kdo koupí, jen jsem navrhl kameru, ze které dělá cena ve 4K favorita. Také jsem nikdy nepopíral, že Sony kamery i foťáky jsou pro mne osobně největší prioritou. A čas mně dal za pravdu, i když je HROMADA věcí ke zlepšení. To ale u Canon a Panasonic jakbysmet. Výhodou handycamů Sony je skvělý výstup za použití co nejméně fičurek v menu. U Panasonic a Canon jsou tuny možného nastavení v menu, ale ve většině případů, jen jednorázových. Konečně o GX10 si potom můžete přečíst, jak jí vidím já. Jedno vím už teď, kdyby byla za 41 tisíc, doporučoval bych jí kudy bych chodil. Za tři roky to bude na pultech skvělý kus, až cena klesne. Teď je jen šeredně předražená, na to co ukazuje za výsledky.
Ať se ale každý řídí vlastním instinktem, co mu která přinese. Já ale říkám, mít kompromisy v nastavení a skvělý obraz za skvělou cenu, nebo mít jiné kompromisy za více jak dvojnásobek, to si musí každý rozmyslet sám. AX700 bude také skvělou, až bude na hranici 40 tisíc. To co umí převážně, neodpovídá dnešní ceně. Proto jsem nabídl v dobré víře variantu za 31 tisíc s 3 bonusy navíc. Za ušetřený peníz se dá dokoupit baterie, vynikající ext. mikrofon Sony ECM-XYST1M atp.
Ať se tedy kdo rozhodne pro cokoliv, držím mu palce a přeji skvělé výsledky. Nakonec je vždy nejdůležitější, co máme před objektivem. Když je to ale i velmi kvalitně nasnímáno, jeto dvojnásobná výhra.