Pro Dascamperius: Já soudce Lynch?! Kamera za cca 65 tisíc a s pouze silně komprimovaným zvukem, to je pro mne nemyslitelné. Vím ale, že jiné typy Canon kamer měli pouhý AC3 256Kb zvuk. V segmentu "obyčejných" kamer pro pokročilé video fandy, tím sráželi technickou kvalitu dolů. Neumím si představit, jak při běžném reportážním natáčení se musím starat ještě o druhý zdroj zvuku. Tudy cesta opravdu nevede. LPCM zvuk je jediný přijatelný. Je mi ale jasné, že by to byla další velká zátěž pro procesor kamery i ukládání, když samotný obraz má při 50p 150Mbps. Panu Monisovi se omlouvám, i když on za to nemůže. Ani za cenu kamery, ani za její konstrukci. Zlákala ho možnost natáčení do 4K 50p. Já osobně dám přednost jen 30fps a k tomu báječnému LPCM zvuku, který mohu pro jeho velký dynamický rozsah ve střižně dle potřeby zesílit i o 12dB a šum je stále držen na uzdě. Zkuste to se zvukem komprimovaným v kameře. Mé letité zkušenosti nejdou jen tak smáznout a tvářit se, že když výrobce drahé kamery šidí, že je to v pořádku. Zvuk je často dominantní složkou ve výrazových prostředcích, které nám záznam kamery nabízí.